Dnevi študentskega športa 2022


TURNIR 14.6.2022

Končalo se je zelo napeto Prvenstvo Univerze v Ljubljani v malem nogometu. Z veliko truda in ekipne organiziranosti je zmagala ekipa mešanih fakultet iz Vrhnike imenovana Ugrizni.me. V nadaljevanju ne zamudite celotnega poteka omenjenega prvenstva.

Na prvestvu so bile ekipe razporejene v štiti (4) skupine, ekipe pa so se najprej morale prebiti iz skupinskega dela skupine. V skupini so ekipe igrale vsaka proti vsaki, naprej pa sta se prebili le prvi dve ekipi vsake skupine. Iz prve skupine sta se prebili ekipi Hustlers University in Jogo Bonito, iz druge ekipi Pravne fakultete in FC Fat, iz tretje skupine ekipi FVV UM in ekipa Povezani in nazadnje iz četrte skupine ekipi Povezani 2.0 ter zmagovalci turnirja Ugrizni.me.

V prvi tekmi četrtfinala je ekipa Pravne fakultete dominirala proti ekipe Jogo Bonito in jih ugnala s končnim rezultatom 7:1. Vse ostale tekme četrtfinala pa so se končale s streljanjem šestmetrovk, kjer so napredovali Hustlers University, Povezani in Ugrizni.me.

Prvo polfinale med Pravno fakulteto in ekipo Povezani je bilo napeto skozi celotno srečanje, obe ekipi sta imeli možnost tekmo odločiti že v rednem delu, vendar so o finalistu odločali kazenski streli. Bolje so začeli igralci Povezanih, ki so imeli veliko priložnosti za strel, vendar žoga ni in ni želela mimo neverjetnega vratarja Pravne fakultete. Na koncu so po neodločenem rezultatu v rednem delu in po šestmetrovkah napredovali igralci Pravne fakultete.

V drugem polfinalu je bila tekma prav tako odločena po šestmetrovkah, do katerih sta ekipi prišli po zaslugi svojih fenomenalnih vratarjev. Vratar Ugrizni.me – Nik Plestenjak je z odlično obrambo ene izmed šestmetrovk ekipo pripeljal v veliki finale.

O tretjem mestu so odločale takojšnje šestmetrovke, med Hustlers University in Povezanimi, ki pa jih je dobila ekipa Povezani in tako osvojila 3. mesto.

V finalu smo bili ponovno priča vrhunskim obrambam vratarja ekipe Ugrizni.me in prav tako izjemni predstavi igralca Maxa Vesela, ki je dosegel hat trick in tako odločil finalno tekmo proti zahtevnim tekmecem Pravne fakultete, ki se je končala s končnim rezultatom 3:1.14.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v malem nogometu

14.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v kartingu

15.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v odbojki mešanih trojic

15.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v orientacijskem teku

15.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v nogometu 3x3

16.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v košarki 3x3

16.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v namiznem nogometu

16.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v hitropoteznem šahu

16.06.2022 / Prvenstvo Univerze v Ljubljani v pikadu