UKL Rezultati moški


KONČNI VRSTNI RED SPALDING UKL 2021/22 (MOŠKI):

1. mesto: Ekonomska fakulteta

2. mesto: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

3. mesto: Fakulteta za elektrotehniko

4. mesto: Fakulteta za strojništvo

5.- 8. mesto: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteta za upravo, Fakulteta za družbene vede, Medicinska fakulteta

9.- 10. mesto: Pedagoška fakulteta, Fakulteta za šport

11.- 12. mesto: Fakulteta za matmatiko in fiziko, Zdravstvena fakulteta (izključena iz tekmovanja)

13. mesto: Filozofska fakulteta

14. mesto: Fakulteta za farmacijo

15. mesto: Fakulteta za računalništvo in informatiko

16. mesto: Biotehniška fakulteta

17. mesto: Pravna fakulteta

18. mesto: Fakulteta za arhitekturo

MVP SPALDING UKL 2021/22 (MOŠKI):

Jure Ličen (Ekonomska fakulteta)


  1. mesto: Ekonomska fakulteta

2. mesto: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

3. mesto: Fakulteta za elektrotehniko

MVP: Jure Ličen


RAZIGRAVANJE

FINALE

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 73 : 54
Datum: 25.04.2022 ob 20:45
Komentar tekme: V zadnjem dejanju letošnjega tekmovanja smo videli dve odlični ekipi. V prvi četrtini so bili »ekonomisti« prepričljivejši v vseh elementih košarkarske igre in ta del dobili s 14 točkami razlike. Nadaljevanje je postreglo z izenačeno igro, tako da je bilo ob polčasu 16 točk prednosti v korist študentov z EF. V drugem polčasu smo gledali taktičen in izenačen boj, »gradbeniki« so sicer poskušali vse, vendar »ekonomisti« so odbijali vse njihove napade in vseskozi ohranjali dvomestno prednost. V zadnjih minutah srečanja pa so študentje z EF popolnoma razorožili svojega tekmeca in na koncu visoko zmagali in na tak način zasluženo osvojili naslov letošnjega tekmovanja. Priznanje gre tudi študentom s FGG za izjemno sezono.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen in Groznik 15, Rožanc, Pavliha in Čibej 9, Ribič 6, Hudohmet 4, Tolimir 3, Gaberšček 2, Stropnik 1;
Strelci za FGG: Klobčar 20, Kužnik 18, Loboda in Goršek 6, Hrabrič 4;

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za strojništvo 66 : 62
Datum: 25.04.2022 ob 17:25
Komentar tekme: Tudi v moški konkurenci tekma vredna malega finala. »Elektrotehniki« so začeli udarno in danes oslabljenim »strojnikom« v prvi četrtini pobegnili za 12 točk. V drugi četrtini so se študentje s FS uspeli vrniti z uspešnimi meti za tri točke, tako da so na odmor odšli le s tremi točkami zaostanka. V tretji četrtini se je odvijala obojestransko učinkovita igra, prednost »elektrotehnikov« pa je bilo po tem delu igre 6 točk. Tako smo v zadnji četrtini videli borbo za vsako žogo z obeh strani, v napeti končnici pa so bili uspešnejši študentje s FE, ki so na koncu zmagali in zasluženo osvojili bronaste medalje. Študentom s FS pa čestitamo za uspešno sezono.
Strelci tekme:
Strelci za FE: Čagalj 27, Kramberger 16, Drenik 11, Obelščak 8, Jurak in Černe 2;
Strelci za FS: Karakatič Potočnik 16, Glas in Jogan 13, Krošelj 12, Meze 6, Tacer 2;

POLFINALE

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za strojništvo 78 : 76
Datum: 11.04.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Drugo polfinalno tekmo v moški konkurenci so odprli »strojniki« z zadetim metom za 3 točke. Na drugi strani so »gradbeniki« odločno odgovorili, tako da je moral trener »strojnikov« vzeti pri rezultatu 13:7 minuto odmora, ki je tudi pomagala, da so njegovi igralci postali agresivnejši v obrambi ter se tako rezultatsko približali nasprotni ekipi. Ekipi nista dopuščali lahkih metov, menjavali sta se v vodstvu vse do rezultata 30:30. V zadnjem delu prvega polčasa so »gradbeniki« imeli zelo mirno roko in naredili tudi višjo prednost, ki je ob polčasu znašala 12 točk v njihovo korist. Drugi polčas so »strojniki« začeli z dvema zaporednima košema, a so »gradbeniki« hitro odgovorili z enako mero in tako držali razliko do konca tretje četrtine, na katero so odšli s prednostjo 5 točk. V drugi minuti zadnje četrtine so »strojniki« prešli v vodstvo za točko. Nadaljevanje je potekalo ob menjavanju obeh ekip v vodstvu. Dve minuti pred koncem tekme pa so študentje s FS povedli z 8 točkami prednosti in srečanje se je zdelo že odločeno. Vendar košarka nam mnogokrat postreže s presenečenji in tako je bilo tudi tokrat. Študentje s FGG so v naslednjih treh napadih zadeli tri zaporedne mete za tri točke – sploh zadnji met je bil dosežen z obilico sreče – in tako povedli s točko prednosti. »Strojniki« so uspeli še izenačiti, vendar zadnji napad je pripadel »gradbenikom«, ki so ga ob osebni napaki nad Kužnikom in uspešno izvedenima prostima metoma tudi izkoristili in si tako priigrali veliki finale. Čestitke obema ekipama za izvrstno košarkarsko predstavo.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Kužnik 25, Loboda in Mlekuž 16, Klobčar 11, Goršek 6, Jakovina in Aličić 2;
Strelci za FS: Glas 25, Lužar 15, Krošelj 14, Jogan 13, Derenčin 9;

Fakulteta za elektrotehniko : Ekonomska fakulteta 53 : 55
Datum: 11.04.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Prišel je čas za odločilne tekme za vstop v veliki finale. Kot po pričakovanju sta obe ekipi po začetnem otipavanju in rezultatsko izenačenem začetku v nadaljevanju poskrbeli za košarkarsko poslastico. V drugi četrtini so »elektrotehniki« prvi poskrbeli za malo višjo razliko – in to s hitro igro in prodori pod obroč. »Ekonomisti« so morali poiskati odgovor in našli so jo v conski postavitvi obrambe. Conska obramba in uspešen napad so študente z EF pripeljali na samo točko zaostanka ob polčasu tekme. V nadaljevanju so študentje s FE še vedno iskali odgovor na consko postavitev, ki pa je na njihovo srečno ponovno začel delovati. Tako smo lahko v zadnji četrtini spremljali menjavanje ekip v vodstvu. Obe ekipi sta imeli možnost za zmago, a na srečo »ekonomistov« je utrujenost in nemirna roka Krambergerja v samem zaključku tekme pri izvajanju prostih metov za izenačenje povzročila, da so se zmage veselili študentje z EF in si tako zagotovili finalni nastop.
Strelci tekme:
Strelci za FE: Drenik 23, Kramberger 21, Černe 5, Obelščak in Čagalj 2;
Strelci za EF: Rožanc in Ličen 14, Ribič 11, Čibej 8, Stropnik 6, Groznik 2;

ČETRTFINALE

Fakulteta za strojništvo : Medicinska fakulteta 58 : 52
Datum: 04.04.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Tudi zadnji četrtfinalni obračun nam je postregel s kakovostno košarko. Na delu smo videli dve izenačeni ekipi. »Strojniki« so bili večino tekmo v minimalnem vodstvu, polčas so dobili s 5 točkami razlike. V nadaljevanju so se »medicinci« popolnoma približali, nekajkrat tudi izenačili izid, vendar na koncu so študentje s FS obdržali mirno glavo in tekmo dokaj zanesljivo pripeljati do konca sebi v prid in se tako uvrstili v polfinale. Čestitke gre tudi študentom z MF za dobro sezono.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Derenčin 18, Krošelj 14, Jogan 10, Lužar 9, Glas 7;
Strelci za MF: Drglin 22, Remec 9, Mirkovič Bor in Juhant 7, Brvar 4, Lampret 3;

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za družbene vede 71 : 65
Datum: 04.04.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Ponovno kvalitetna in na koncu tekma z napeto končnico. V prvem polčasu so bili »družbeniki« boljši nasprotnik, katerega so dobili s 7 točkami razlike. V tretji četrtini se je študentom s FDV popolnoma ustavil met, to so izkoristili »gradbeniki« in v začetku zadnje četrtine povedli celo s 17 točkami razlike. V preostalih minutah tekme so se študentje z FDV z uspešnimi zadeti meti za tri točke približali na dve točke zaostanka. Kaj več jim ni uspelo in »gradbeniki« so si z uspešno izvedenimi prostimi meti mirno zagotovili zmago in s tem polfinale.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Klobčar 28, Kužnik 13, Loboda 11, Goršek 10, Mlekuž 7, Aličić 2;
Strelci za FDV: Gorbachov 34, Kodrič 14, Bandelj 9, Mlakar 5, Javornik 3;

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za upravo 95 : 89
Datum: 04.04.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Brez dvoma najboljša tekma do sedaj v letošnjem tekmovanju. Gledali smo izenačeno tekmo skozi celoten njen potek. »Upravniki« so imeli 6 sekund do konca srečanja zmago v svojih rokah ob vodstvu za 3 točke in dveh prostih metih v svojo korist. Žal so oba prosta meta zgrešili, »ekonomisti« pa so darilo sprejeli z odprtimi rokami in dve sekundi pred koncem zadeli neverjetno trojko in izsilili podaljšek. V prvem podaljšku so 15 sekund do konca imeli študentje z EF prednost petih točk, ki pa so jih zapravili, celo sekundo do konca prvega podaljška je Đogić zgrešil trojko za zmago študentov s FU. Tako da smo gledali še drugi podaljšek. V tem delu igre so »ekonomisti« izkoristili daljšo klop in na koncu zmagali in se uvrstili v polfinale. Čestitke obema ekipama za izvrstno predstavo.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen 24, Čibej 17, Pavliha 15, Groznik 14, Stropnik 13, Ribič 8, Rožanc 4;
Strelci za FU: Sajevic 33, Đogić 25, Hojč 21, Dizdarević 6, Ševaljevič 4;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za elektrotehniko 42 : 64
Datum: 04.04.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Pričakovali smo napet prvi četrtfinalni dvoboj. Obe ekipi sta zaradi klubskih obveznosti nekaterih igralcev nastopili v okrnjenih postavah. Temu so se veliko bolje prilagodili »električarji«, ki so celotno srečanje kontrolirali rezultat in na koncu zanesljivo zmagali. »Kemiki« so danes popolnoma odpovedali tako v obrambi kot tudi v napadu in temu posledično prikazali daleč najslabšo igro v letošnjem tekmovanju. Tako so se poslovili od letošnjih zaključnih bojev, študentje s FE pa so se povsem zasluženo uvrstili v polfinale za kar si zaslužijo vse čestitke.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Travica 13, Tratnik 12, Petrtovič 9, Gomboc 8;
Strelci za FE: Drenik 18, Obelščak 11, Bartolj 10, Čagalj 9, Kramberger 8, Kramer 6, Černe 2;

TEKMA ZA 13. MESTO

Filozofska fakulteta : Fakulteta za farmacijo 59 : 51
Datum: 28.03.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Na zadnji tekmi večera smo lahko uživali v agresivni obrambi in raznovrstnih napadih na obeh straneh. Sigurno lahko potrdimo, da je bil to pravi derbi, tako da bi si obe ekipi zaslužili končno 13. mesto. Na samem koncu srečanja so »filozofi« pokazali za spoznanje več košarkarskega znanja in tudi ob malo več športne sreče so se lahko veselili končnega 13. mesta. Čestitke obema ekipama za prikazano na igrišču.
Strelci tekme:
Strelci za FF: Lovrečič 20, Godec 16, Dautović 9, Ferluga 8, Zupančič 6;
Strelci za FFA: Rotman in Škoberne 12, Mrcina 11, Vodopivc 8, Tement in Horvat 4;

TEKMA ZA 15. MESTO

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Biotehniška fakulteta 77 : 61
Datum: 28.03.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Tekmo za končno 15. mesto so »računalničarji« bolje začeli in si ustvarili že v prvi četrtini razliko 10 točk. V nadaljevanju so dvomestno razliko varno nadzirali in kljub dobri igri študentov z BF prednosti niso izpustili iz rok. Tako smo gledali mirno končnico in na koncu veselje študentov s FRI za končno osvojeno 15. mesto.
Strelci tekme:
Strelci za FRI: Semprimožnik 23, Nikolaj Sok 15, Kukenović, Rebol in Karlič 8, Starman in Praznik 6, Rastoder 3;
Strelci za BF: Milosavljević Podgornik 26, Hari 14, Pavlin 8, Peterka 7, Pojbič Kovačič 6;

TEKMA ZA 17. MESTO

Fakulteta za arhitekturo : Pravna fakulteta 50 : 53
Datum: 28.03.2022 ob 19:15
Komentar tekme: V srečanju za 17. mesto smo videli ogorčen boj do zadnje sekunde tekme. »Arhitekti« so lovili svojo prvo zmago v letošnjem tekmovalnem letu, a jim kljub danes odlični igri to ni uspelo. Ekipi sta bili izenačeni skozi celotno srečanje in ni bilo mogoče določiti favorita za zmago. Zmage so si na koncu veselili »pravniki« in tako z zmago tudi končali letošnjo sezono.
Strelci tekme:
Strelci za FA: Drobnič in Gržinčič 12, Rosh 10, Grebenšek 9, Šenica 4, Valinger Sluga 3;
Strelci za PF: Moškotevc 18, Voje 17, Urankar 11, Kodela 6, Bauer 1;


2. STOPNJA - LIGAŠKI DEL

SKUPINA E

5.KROG

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Medicinska fakulteta 60 : 56
Datum: 14.03.2022 ob 22:30
Komentar tekme: Na derbi dneva smo morali počakati vse do zadnje tekme v dolgem današnjem košarkarskem programu. Nihče si ni upal napovedati favorita in tako je bilo tudi prav, saj smo videli dve izenačeni ekipi, ki sta skozi celotno srečanje pokazali veliko košarkarskega znanja in lepih potez, zaradi katerih je ta šport tako zanimiv. No vseeno moramo povedati, da so »gradbeniki« tokrat pokazali nekaj več volje v obrambi in uspeli ustaviti nevaren napad »medicincev«. Na koncu so študentje z MF morali priznati, da so imeli njihovi nasprotniki v napeti končnici in v igri z živci pri izvajanju prostih metov preprosto svoj dan. Tako so študentje s FGG zasluženo slavili na tej tekmi.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Klobčar 15, Kužnik 14, Mlekuž 12, Loboda 7, Hrabrič in Aličić 6;
Strelci za MF: Drglin 21, Lampret 9, Remec 9, Mirkovič Bor 8, Brvar 5, Juhant 4;

Fakulteta za upravo : Fakulteta za matematiko in fiziko 78 : 61
Datum: 14.03.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Tudi na četrti tekmi večera smo lahko gledali zanimivo srečanje, kjer so kot favoriti nastopali »upravniki«. Tudi oni so se pokazali kot izkušena ekipa, ki zna rutinirano pripeljati tekmo do konca. Na drugi strani so se »mafijci« izkazali kot trd nasprotnik, a so na žalost danes imeli na drugi strani favorite tega srečanja in s tem je bila tudi zmaga zelo težko pričakovana. Čestitke obema ekipama za prikazano igro na današnjem srečanju.
Strelci tekme:
Strelci za FU: Sajevic 29, Hojč in Ševaljevič 16, Đogić 10, Dizdarević 7;
Strelci za FMF: Žunič 24, Ivšek 23, Godec 6, Nerat, Gombač, Kozole in Ferjančič 2;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Pedagoška fakulteta 79 : 50
Datum: 14.03.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Rutinirana zmaga »kemikov«, kateri so se zavedali vloge favorita in to tudi pokazali na igrišču. Skozi celotno srečanje so se »pedagogi« trudili tako v napadu kot v obrambi, a sta kakovost in izkušnje vseeno bili na strani študentov s FKKT, ki so bili natančni predvsem pri metih za 3 točke. Visoka zmaga »kemikov« nakazuje, da se dvigujejo v formi in da so pripravljeni na izločilni del tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Travica 22, Gomboc 16, Tratnik 13, Toplak 10, Ferjančič in Vezonik 9;
Strelci za PeF: Brežnjak Gašper 19, Kern 13, Ristič Matej 7, Ristič Martin in Ivanov 4, Brežnjak Matjaž 3;


4.KROG

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za matematiko in fiziko 57 : 50
Datum: 28.02.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Izenačena tekma, v kateri je bilo kar nekaj preobratov v prvem delu. Bolje so začeli »matematiki«, a so jim »pedagogi« hitro odgovorili in prešli v vodstvo ter končali prvo četrtino s 7 točkami prednosti. V drugi četrtini so študentje s FMF z agresivno obrambo prisilili nasprotnika v slabo realizacijo in na polčas odšli s točko razlike v svojo korist. V nadaljevanju sta ekipi uspešno metali za tri točke, a je »pedagogom« uspelo postaviti bolj čvrsto obrambo, ki je »matematike« zamrznila na 50 točkah. Tako so študentje s PeF na koncu dosegli 7 točk več kot njihovi nasprotniki in zasluženo zmagali.
Strelci tekme:
Strelci za PeF: Brežnjak Gašper 18, Ristič Matej in Fortuna 15, Ivanov 7, Kern 2;
Strelci za FMF: Nerat 12, Ferjančič 11, Lotrič in Mihelčič Žnidaršič 7, Gombač 6, Blažič 5, Cvetko 2;

Medicinska fakulteta : Fakulteta za upravo 43 : 56
Datum: 21.02.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Definitivno drugi »derbi« današnjega dne v skupini E. Videli smo izjemno dinamično in gledljivo tekmo. Prva četrtina se končala neodločeno, polčas pa so dobili »medicinci« s točko razlike. V tretji četrtini so se »upravniki« razleteli po igrišču, študentom z MF pa se je popolnoma ustavil met in tako so študentje s FU po treh četrtinah povedli s 16 točkami razlike. Zadnja četrtina je bila po videnem zgolj formalnost in študentje s FU so zabeležili pomembno zmago v boju za morebitno boljše izhodišče pred izločilnimi boji.
Strelci tekme:
Strelci za MF: Lampret 12, Juhant 10, Mirkovič Bor 8, Drglin 7, Verbič in Brvar 3;
Strelci za FU: Đogić 19, Ševaljević 15, Hojč 11, Dizdarević 9, Špenko 2;

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 52 : 66
Datum: 21.02.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Vsekakor derbi skupine E. »Gradbeniki« so začeli udarno in sredi druge četrtine že vodili z 8 točkami naskoka. Po zahtevani minuti odmora so »kemiki« pokazali povsem drug obraz in z dobro obrambo in učinkovitimi napadi na polčas odšli s 5 točkami prednosti. V nadaljevanju smo videli zopet prevlado študentov s FKKT, ki so bili še naprej zelo učinkoviti pri metih za tri točke (skupaj so zadeli kar 13 metov za tri točke) in na koncu zabeležili novo zanesljivo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Kužnik, Klobčar in Mlekuž 12, Loboda 10, Aličič in Goršek 3;
Strelci za FKKT: Košir 18, Travica 13, Petrovič 10, Ferjančič 9, Gomboc 8, Toplak 7, Tratnik 1;


3.KROG

Fakulteta za upravo : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 54 : 68
Datum: 24.01.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Končno je prišel tudi »večni« derbi med dvema izkušenima trenerjema na obeh straneh. Posebno rivalstvo poteka tako med njima kot igralci obeh fakultet. Obe ekipi sta zaradi epidemioloških razmer nastopili v okrnjenih postavah, kar za ta čas ni nič nenavadnega. To niti ene niti druge ni zmotilo in po začetnem otipavanju in izenačenem rezultatu, so »kemiki« v drugi četrtini uspeli le narediti varno razliko, ki jim je omogočala bolj sproščeno nadaljevanje derbija. »Kemiki« so tudi v nadaljevanju kontrolirali tekmo in derbi zaključili s pomembno zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FU: Đogić 23, Ševaljević 15, Hojč 7, Dizdarević 4, Hozjan 3, Špenko 2;
Strelci za FKKT: Travica 24, Gomboc 17, Toplak in Petrovič 8, Ferjančič 7, Vezonik 4;

Medicinska fakulteta : Pedagoška fakulteta 68 : 36
Datum: 24.01.2022 ob 19:15
Komentar tekme: V prvem polčasu so »pedagogi« prijetno presenetili in uspešno pretili favoriziranim »medicincem«. Vse do polčasa smo gledali izenačeno tekmo, kjer so »pedagogi« s sproščeno igro in uspešnimi meti »medicincem« delali sive lase. V drugem polčasu so študentje z MF le pokazali zobe in postavili stvari na svoje mesto. S hitro in učinkovito igro so razorožili »pedagoge« in zaključili tekmo z visoko razliko v svojo korist.
Strelci tekme:
Strelci za MF: Drglin 21, Mirkovič Bor in Berce 9, Kalva 8, Brvar 6, Verbič 5, Remec in Juhant 4, Mirkovič Žan 2;
Strelci za PeF: Brežnjak 16, Ivanov 8, Ristič Matej 5, Ravnikar 4, Kern 3;

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za matematiko in fiziko 55 : 44
Datum: 24.01.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Prijetna košarkarska tekma z veliko lepih akcij na obeh straneh. Rezultatsko skozi celotno srečanje zelo izenačena tekma, v kateri sta se ekipi tudi menjavali v vodstvu. Na obeh straneh sta ekipi pokazali tudi visok odstotek zadetih metov iz razdalje. Ekipi sta bili skozi celotno srečanje dokaj izenačeni, rahlo prednost pa so si »gradbeniki« ustvarili na začetku zadnje četrtine in z iznajdljivimi podajami in učinkovitimi zaključki uspeli držati to prednost do konca srečanja. »Mafijci« so preko Ivška držali priključek, a jim je na koncu zmanjkalo časa za preobrat.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Mlekuž 16, Loboda 15, Klobčar 13, Hrabrič 6, Magister 3, Goršek 2;
Strelci za FMF: Ivšek 21, Beltran 7, Žunič 5, Gombač 4, Nerat 3, Godec in Ferjančič 2;


Lestvica v skupini E (moški): Medicinska fakulteta, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 7, Fakulteta za upravo 6, Pedagoška fakulteta 5, Fakulteta za matematiko in fiziko 4.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA E

SKUPINA F

5.KROG

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za strojništvo 43 : 55
Datum: 21.03.2022 ob 22:30
Komentar tekme: Tekma, ki je odločala o prvem mestu v skupini F. Videli smo srečanje dveh kakovostnih ekip in s tem posledično tudi zelo dobro košarko. Danes so bili »strojniki« boljši nasprotnik in v prvih treh četrtinah postopno povečevali svojo prednost, ki je ob koncu tretjega dela igre znašala že 15 točk v njihovo korist. V zadnji četrtini so »ekonomisti« želeli na vse načine izid preobrniti v svojo korist, vendar tokrat so bili študentje s FS predober nasprotnik, da bi jim to dopustili in tako so zabeležili novo suvereno zmago in tako z najboljšo popotnico iz te skupine vstopajo v izločilne boje.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen 16, Ribič 10, Hudohmet 9, Rožanc in Stropnik 4
Strelci za FS: Jogan in Derenčin 12, Lužar 9, Glas, Ferjančič in Meze 6, Krošelj 4.

Fakulteta za šport : Fakulteta za elektrotehniko 48 : 53
Datum: 21.03.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Tekma, ki je odločala katera ekipa se bo uvrstila v četrtfinale letošnjega tekmovanja. S tem razlogom se je pričakovala izenačena in zanimiva tekma. Prvo četrtino so »difovci« dobili s 3 točkami razlike, polčas pa s 13 točkami v svojo korist. V tretji četrtini so »električarji« zaigrali čvrsteje v obrambi in plod take igre je bilo zmanjšanje razlike le na 6 točk zaostanka, kar je obetalo tesen zaključek te tekme. V zadnji četrtini so študentje s FE popolnoma nadigrali svoje nasprotnike in se zasluženo uvrstili v četrtfinale letošnjega tekmovanja. Na koncu velja omeniti, da je izpad »športnikov« dokaj presenetljiv, katerega so si verjetno priigrali že v predhodnih krogih.
Strelci tekme:
Strelci za FSP: Stropnik 19, Lazar 10, Derenčin 6, Leben in Cvikl 5, Irgolič 3
Strelci za FE: Čagalj 11, Kramberger in Jurak 10, Bartolj in Drenik 7, Kalagasidis 4, Mučič in Šteblaj 2.

Fakulteta za družbene vede : Zdravstvene fakulteta 20 : 00 b.b.
Datum: 21.03.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Ekipa ZF se ni pojavila na igrišču ob napovedani uri, zato se je tekma registrirala z rezultatom 20:0 v korist študentov s FDV. Po pravilih SPALDING UKL 2021/22 se ekipo ZF izključi iz tekmovanja, vsi njeni rezultati v skupini F pa se ne upoštevajo.
Strelci tekme:
Strelci za FDV:
Strelci za ZF:


4.KROG

Zdravstvena fakulteta : Fakulteta za elektrotehniko 00 : 20 b.b.
Datum: 28.02.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Glede na to, da je vodja ekipe »zdravstvenikov« sporočil, da ekipa nima na voljo dovolj igralcev za igro, je bila tekma skladno s pravili SPALDING UKL 2021/22 registrirana z rezultatom 0 : 20 v korist »elektrotehnikov«.
Strelci tekme:
Strelci za ZF:
Strelci za FE:

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za šport 55 : 54
Datum: 28.02.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Tudi zadnja tekma dneva je bila zelo zanimiva in izenačena, kjer bi težko izpostavili favorita. Obe ekipi igrata hitro košarko z veliko kontaktov, tako da sta obe ekipi tudi hitro prišli v bonus. Bolj mirno roko pri prostih metih so imeli »športniki« in si tudi po zaslugi nekaj uspešno izvedenih metov za tri točke ustvarili ob polčasu rahlo prednost. V zadnji četrtini smo gledali agresivno obrambo na obeh straneh in zelo dinamične napade, kjer pa je očitno »strojnikom« ostalo nekaj več atomov moči za novo zmago. Končnica je bila zelo napeta, kjer so študentje s FS 15 sekund pred koncem prvič na tekmi prešli v vodstvo. »Športnikom« v zadnjem napadu ni uspelo zadeti koša in zmage so se veselili njihovi nasprotniki.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Lužar 19, Jogan 11, Glas 10, Derenčin 9, Krošelj 4, Matkovič 2;
Strelci za FSP: Leben in Strel 15, Rener in Derenčin 8, Brenkuš in Lazar 4;

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za družbene vede 45 : 38
Datum: 28.02.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Tekma polna napak in zgrešenih metov, ki se je odločila šele v zadnji četrtini. »Ekonomisti« so pokazali nekaj več znanja in tudi izkušenj in se nekaj minut do konca uspeli odlepiti na varno razliko. »Družbeniki« so zadnjič sicer zapretili v zadnji minuti, ko so prišli na 7 točk razlike, a kaj več kot to jim ni uspelo narediti. Smo pa zato gledali tri zelo izenačene četrtine, kar nakazuje, da se tekmovanje približuje zaključnim bojem, ki bodo še kako zanimivi.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Groznik 15, Ribič 8, Lisec 7, Čibej 6, Rožanc, Vrščaj in Stropnik 3;
Strelci za FDV: Kodrič15, Mlakar 9, Javornik 7, Bandelj 3, Simoanovski ter Koler 2;


3.KROG

Fakulteta za šport : Fakulteta za družbene vede 57 : 68
Datum: 14.02.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Brez dvoma najboljše srečanje dneva. Obe ekipi tudi visoko kotirata glede končne uvrstitve v letošnji ligi, zato smo srečanje lahko poimenovali kar derbi dneva. Prvo četrtino so dobili »športniki« s 3 točkami razlike. V drugi četrtini so se »študentje s FDV razigrali, predvsem so postali odločnejši in polčas dobili z 11 točkami razlike. V nadaljevanju so študente s FSP poskušali vse da bi izid preobrnili sebi v prid, vendar njihovi nasprotniki so s preudarno igro prišli do zanesljive in zaslužene zmage.
Strelci tekme:
Strelci za FSP: Stropnik 24, Lazar 16, Derenčin 10, Udir 4, Cvikl 3;
Strelci za FDV: Kodrič 27, Mlakar 23, Javornik 10, Bandelj 7, Simoanovski 1;

Fakulteta za strojništvo : Zdravstvena fakulteta 95 : 52
Datum: 14.02.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Pred tekmo so »strojniki« veljali za favorite, vendar v trenutnih razmerah se težko predvideva v kakšnih postavah bodo ekipe sploh lahko nastopile. Obe ekipi sta igrali v okrnjenih postavah, vendar vseeno smo gledal gledljivo tekmo - na nek način kar all-stars tekmo. V tej igri so bili študentje s FS skozi celotno srečanje precej uspešnejši in na koncu zabeležili novo visoko zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Lužar 27, Krošelj 23, Glas 20, Karakatič Potočnik 12, Vinko 6, Tacer 7;
Strelci za ZF: Grajzar 20, Železnik 15, Jugovic 14, Stopar 3;

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za elektrotehniko 63 : 47
Datum: 24.01.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Tudi zadnja tekma večera je bila zanimiva za košarkarske navdušence. Tako kot ostala srečanja je bilo tudi to v prvi četrtini še neodločeno. V nadaljevanju so »ekonomisti« pokazali, da so opravičeno favoriti na tej tekmi in tako počasi večali razliko do končnih 16 točk razlike.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ribič 20, Čibej 12, Ličen 10, Vrščaj 7, Groznik 6, Stropnik 5, Liubas 3;
Strelci za FE: Kramberger 10, Čagalj in Drenik 9, Jurak 7, Bartolj 6, Mučič, Špeh in Černe 2;


Lestvica v skupini F (moški): Fakulteta za strojništvo 8, Ekonomska fakulteta 7, Fakulteta za družbene vede 6, Fakulteta za elektrotehniko 5, Fakulteta za šport 4.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA F

SKUPINA G

3.KROG

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Filozofska fakulteta 46 : 49
Datum: 14.03.2022 ob 18:10
Komentar tekme: V prvem delu tekme smo lahko videli premoč »računalničarjev«, saj so »filozofi« igrali v svojem svetu in se nikakor niso uspeli zbuditi iz »zimskega spanca«. V drugem delu se je po številnih menjavah s strani trenerja študentov s FF ekipa sestavila in začela igrati tako v napadu, kjer je kraljeval Lovrečič kot v obrambi, katero je poveljeval Dautović. Študentje s FRI so si v drugem delu privoščili preveč napak in tako pustili nasprotniku, da se je razigral. V samem zaključku so »filozofi« uspeli rezultat obrniti v svojo korist in zmagati s 3 točkami razlike.
Strelci tekme:
Strelci za FRI: Rebol 12, Karlič 9, Starman 8, Rastoder 7, Praznik 5, Rudman 3, Semprimožnik 2;
Strelci za FF: Lovrečič 24, Dautović 8, Ferluga 6, Zupančič in Stefanovski 4, Salkič 2, Godec 1;


2.KROG

Filozofska fakulteta : Fakulteta za arhitekturo 59 : 35
Datum: 07.03.2022 ob 21:25
Komentar tekme: V zadnji tekmi večera smo videli prevlado »filozofov«, ki so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik. V vseh četrtinah igre so svojo prednost postopno povečevali in na koncu dosegli prepričljivo zmago. Tudi pri »arhitektih« je bil viden napredek glede na nekaj zadnjih tekem, tako da gredo čestitke vsekakor tudi njim.
Strelci tekme:
Strelci za FF: Lovrečič 15, Dautović 13, Ferluga 10, Zupančič 8, Stefanovski, Salkič in Godec 4, Martinovič 1;
Strelci za FA: Gržinič 13, Valinger Sluga in Urh 7, Uzunov 6, Videk 2;


1.KROG

Fakulteta za arhitekturo : Fakulteta za računalništvo in informatiko 16 : 64
Datum: 14.02.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Začelo se je tudi tekmovanje za razvrstitev od 13. do 18. mesta v moški konkurenci. Srečali sta se dve borbeni ekipi, več košarkarskega znanja pa so nedvomno pokazali »računalničarji«, ki so srečanje na koncu dobili z visoko razliko. »Arhitektom« pa gre vsekakor priznanje za borbenost in požrtvovalnost.
Strelci tekme:
Strelci za FA: Grebenšek in Gržinič 5, Valinger 4, Šenica 2;
Strelci za FRI: Karlič 14, Starman in Rudman 10, Sok 8, Rebol 7, Semprimožnik 6, Rastoder 5, Stančič 4;


Lestvica v skupini G (moški): Filozofska fakulteta 4, Fakulteta za računalništvo in informatiko 3, Fakulteta za arhitekturo 2.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA G

SKUPINA H

3.KROG

Biotehniška fakulteta : Fakulteta za farmacijo 55 : 59
Datum: 14.03.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Obe ekipi sta začeli previdno in se tipali v prvi četrtini. V nadaljevanju so si prednost ustvarili »biotehniki«, kar je najavljalo mirno zadnjo četrtino. A temu ni bilo tako, saj se je podobno kot v prejšnji tekmi zadnja četrtina izkazala za zelo zanimivo, kjer smo ponovno videli preobrat. »Farmacevti« so z odličnim metom za 3 točke uspeli izničiti prednost nasprotnika in na koncu tudi končati tekmo s 4 točkami prednosti.
Strelci tekme:
Strelci za BF: Milosavljević Podgornik 16, Hari 12, Pavlin 10, Bergant 8, Skala 6, Peterka 3;
Strelci za FFA: Mrcina 15, Škoberne 13, Horvat 12, Rotman 10, Tement 5, Weiss 4;


2.KROG

Fakulteta za farmacijo : Pravna fakulteta 61 : 46
Datum: 07.03.2022 ob 20:20
Komentar tekme: »Farmacevti« so srečanje začeli udarno in prvo četrtino dobili z 11 točkami naskoka. V nadaljevanju smo gledali bolj izenačeno tekmo, tako da so se »pravniki« po treh četrtinah igre približali zgolj na 6 točk zaostanka. V zadnji četrtini so študentje s FFA stvari zopet postavili na svoje mesto in na koncu slavili zanesljivo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FFA: Vodopivc 30, Rotman 16, Mrcina 7, Garb 6, Horvat 2
Strelci za PF: Moškotevc 23, Urankar 10, Kodela in Penko 4, Klinc 3, Voje 2.


1.KROG

Pravna fakulteta : Biotehniška fakulteta 44 : 58
Datum: 14.02.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Videli smo zanimivo in večji del srečanja izenačeno tekmo. »Biotehnologi« so bili v vodstvu skozi celotno srečanje, vendar so po treh četrtinah vodili s skromnimi 6 točkami prednosti. V zadnjem delu igre so študentje z BF stopili na plin in zanesljivo zmagali. Pohvaliti velja tudi borbene »pravnike« za lepo tekmo.
Strelci tekme:
Strelci za PF: Klinc 24, Voje 8, Blagne 6, Penko 4, Kodela 2;
Strelci za BF: Podgornik Milosavljević 29, Pavlin 9, Hari 8, Fekonja in Ferbežar 5, Bergant 2;


Lestvica v skupini H (moški): Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 9, Fakulteta za upravo ter Medicinska fakulteta 8, Pedagoška fakulteta 6, Fakulteta za matematiko in fiziko 5.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA H


1. STOPNJA - LIGAŠKI DEL

SKUPINA A

5.KROG

Filozofska fakulteta : Fakulteta za upravo 70 : 74
Datum: 10.01.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Prava prvenstvena tekma. »Filozofi« so bili večino tekme v vodstvu, sredi zadnje četrtine še vedno s 7 točkami razlike. Na koncu so verjetno odločile izkušnje in tudi kakovost dveh najboljših igralcev pri »upravnikih« Sajevica in Dogića, ki sta s serijo košev ob koncu srečanja nagnila tehtnico na stran študentov s FU in jim zagotovila novo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FF: Lovrečič 27, Godec 16, Ferluga 10, Stefanovski 8, Salkič 6, Dautović 3;
Strelci za FU: Sajevic 30, Đogić 18, Ševaljević 15, Špenko 11.

Pravna fakulteta : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 47 : 61
Datum: 10.01.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Videli smo gledljivo tekmo, kjer so bili favoriti »gradbeniki«. V prvem polčasu ni kazalo tako, saj so se jim »pravniki« zelo dobro postavili po robu in ta del igre presenetljivo dobili s točko razlike. V drugem polčasu so »gradbeniki« stvari le postavili na svoje mesto in na koncu zanesljivo slavili.
Strelci tekme:
Strelci za PF: Mošketevc 24, Miklič 10, Penko 7, Voje 3, Klinc 2, Voglar 1
Strelci za FGG: Klobčar 18, Kužnik 12, Hrabrič 11, Aličić 10, Magister 5, Jakovina 3, Crnkić 2.


4.KROG

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Pedagoška fakulteta 64 : 42
Datum: 03.01.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Favoriti tega srečanja so bili kljub nepopolni ekipi vsekakor »gradbeniki« kar se je na koncu tudi uresničilo. Skozi celotno tekmo so svojo prednost povečevali in na koncu zanesljivo zmagali. Čestitke gre tudi »pedagogom« za korektno igro.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Kužnik 15, Loboda 13, Aličić 12, Crnkić 11, Berlič 7, Mlekuž 6;
Strelci za PeF: Ristič Matej 16, Brežnjak 13, Kern 7, Zupančič 6;

Fakulteta za upravo : Pravna fakulteta 64 : 46
Datum: 13.12.2021 ob 20:20
Komentar tekme: Srečanje »upravnikov« in »pravnikov« so nekoliko bolje začeli slednji, ki so uvodno četrtino zaključili s točko prednosti. Preostanek prvega polčasa je zaznamovala izenačena igra, z dobro obrambo na obeh straneh. V drugem polčasu so študentje s FU stopnjevali ritem igre in tudi na račun spodbude dekana njihove fakultete prešli v višjo prednost. Dvoboj se je zaključil z zasluženo zmago »upravnikov«, ki so slavili z 18 točkami prednosti.
Strelci tekme:
Strelci za FU: Ševaljević 23, Dizdarević 15, Hojč 11, Đogić 10, Špenko 5;
Strelci za PF: Voglar 10, Moškotevc 9, Miklič 8, Klinc in Šarabon 7, Voje 3, Heck 2;


3.KROG

Pravna fakulteta : Filozofska fakulteta 43 : 38
Datum: 29.11.2021 ob 19:15
Komentar tekme: Glede na sestavo obeh ekip (»filozofi« so danes nastopili do zdaj brez svojega najboljšega igralca Lovrečiča) je bilo že pred tekmo pričakovati izenačeno srečanje, kar se je na koncu tudi uresničilo. »Pravniki« so prvi del igre dobili s 5 točkami razlike, do polčasa pa so svojo prednost povečali na 8. V drugem polčasu smo še naprej gledali izenačeno tekmo. »Filozofi« so v zadnji četrtini odigrali na vse ali nič in tudi nekajkrat povedli. Vendar v tesni končnici so bili »pravniki« bolj zbrani in letos prvič zmagali.
Strelci tekme:
Strelci za PF: Moškotevc 17, Šarabon 10, Klinc 6, Miklič in Voglar 4, Penko 2;
Strelci za FF: Zupančič 16, Dautović 10, Ferluga 6, Stefanovski 4, Mahne 2;

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za upravo 60 : 65
Datum: 29.11.2021 ob 18:10
Komentar tekme: »Upravniki« so prišli na tekmo v okrnjeni postavi zaradi okužb s COVID-19, vendar so že v prvi četrtini odigrali zavzeto v obrambi in si z vrsto protinapadov priigrali 11 točk naskoka. V nadaljevanju so se »pedagogi« zbrali in vzpostavili ravnotežje, tako da je bila razlika ob polčasu 9 točk v korist študentov s FU. V drugem polčasu smo še naprej gledali dinamično in izenačeno tekmo, proti koncu srečanja pa so se »pedagogi« približali, tako da smo videli napeto končnico v kateri pa so imeli več znanja »upravniki« in tako zabeležili prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za PeF: Fortuna 18, Ivanov 16, Ristič Matej 10, Čušin 9, Kern 3, Zupančič in Ristič Martin 2;
Strelci za FU: Ševaljević 21, Hojč 20, Đogić 12, Špenko 10, Hozjan 2;


2.KROG

Fakulteta za upravo : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 57 : 74
Datum: 15.11.2021 ob 21:25
Komentar tekme: Odličen začetek »gradbenikov« v katerem so pokazali, da so skoraj nezgrešljivi pri metu za 3 točke, je prinesel vodstvo po prvi četrtini za 14 točk. Začetni rezultatski šok se je pri »upravnikih« počasi zmanjševal in tako se je tudi prednost topila. V nadaljevanju so »gradbeniki« z bolj organizirano obrambo uspeli obdržati prednost in na samem koncu tudi uspešno zaključili tekmo proti vedno neugodnim »upravnikom«. Čestitke obem ekipam za prikazano košarko, ki je bila kljub začetku sezone že na zelo visokem nivoju.
Strelci tekme:
Strelci za FU: Hojč 20, Ševaljević 14, Dizdarević 13, Đogić 8, Koklič 2;
Strelci za FGG: Loboda 21, Goršek 15, Kužnik 11, Hrabrič 10, Jakovina 8, Aličič 3, Kočevar, Magister in Volkar 2;

Filozofska fakulteta : Pedagoška fakulteta 61 : 41
Datum: 15.11.2021 ob 20:20
Komentar tekme: Tekma se je odvijala v dokaj prijateljski atmosferi, kjer so »filozofi« na krilih Lovrečiča (24 točk) dokaj rutinirano premagali »pedagoge«. Skozi celotno srečanje so »filozofi« nadzirali tako rezultat kot dogajanje na igrišču in prišli do suverene zmage.
Strelci tekme:
Strelci za FF: Lovrečič 24, Zupančič 12, Stefanovski in Dautović 8, Salkič 5, Ferluga in Mittendorfer 2;
Strelci za PeF: Kern 11, Ravnikar 9, Ristič Matej 8, Zupančič 7, Ivanov 4, Brežnjak Matjaž 2;


1.KROG

Pedagoška fakulteta : Pravna fakulteta 71 : 35
Datum: 08.11.2021 ob 19:15
Komentar tekme: Tekma, ki je zelo spominjala na letošnjo prvo srečanje - tako rezultatsko kot način na katerega sta ekipi odigrali. »Pedagogi« so pokazali, da v letošnji sezoni mislijo resno in že opozarjajo favorita te skupine, da se dobro pripravijo na njih saj ne mislijo poceni prodati svoje kože. »Pravnikom« ni uspelo ustaviti hitrih protinapadov in s tem lahkih košev, katere so dosegali »pedagogi«. Lahko smo videli tudi nekaj atraktivnih podaj in zaključnih potez, katere so razveselile vse prisotne v dvorani.
Strelci tekme:
Strelci za PeF: Ristič Matej 16, Čušin 13, Lovrenc 11, Brežnjak Gašper 8, Ravnikar 6, Zupančič 6, Kern 6, Brežnjak Matjaž 3, Ristič Martin 2;
Strelci za PF: Moškotevc 20, Urankar 6, Voglar 4, Voje 3, Blagne 2;

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Filozofska fakulteta 79 : 51
Datum: 08.11.2021 ob 18:10
Komentar tekme: Po marcu 2020 ko se je prekinila sezona 2019/20 in po neodigrani celotni sezoni 2020/21 smo z največjim veseljem dočakali prvo tekmo v sezoni 2021/22. Ob vseh protokolih, katere smo morali spoštovati se je odigrala tudi prva tekma. Srečanje so »gradbeniki« dokaj lahko nadzirali in tudi prednost je postopoma naraščala do končnih 28 točk razlike. Lahko povemo, da so tudi »filozofi« odigrali napadalno dokaj učinkovito in dosegli 51 točk, kar za sam začetek sezone niti ni tako malo.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Klobčar 15, Kočevar 13, Goršek 12, Kužnik 9, Hrabrič 8, Crnkić in Loboda 7, Magister 6, Aličić 2;
Strelci za FF: Lovrečič 24, Ferluga 16, Majer 6, Martinović 5;


Lestvica v skupini A (moški): Fakulteta za upravo 5, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Pedagoška fakulteta, Filozofska fakulteta ter Pravna fakulteta 4.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA A

SKUPINA B

5.KROG

Fakulteta za matematiko in fiziko : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 39 : 49
Datum: 17.01.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Pomembna tekma skupine B, ki je prinesla zmagovalcu boljše izhodišče v nadaljevanju tekmovanja. »Mafijci« so tekmo začeli odločeni da današnje srečanje dobijo, »kemiki« pa so z nezainteresirano igro pripomogli, da se je prva četrtina končala s 5 točkami razlike v korist študentov s FMF. V drugi četrtini smo videli popolnoma drug obraz študentov s FKKT, ki so s čvrsto obrambo in učinkovitimi napadi popolnoma razorožili svoje nasprotnike in tik pred koncem polčasa povedli s 17 točkami naskoka. V nadaljevanju se je pojavila spet stara zgodba študentov s FKKT, ki so se preveč opustili in dovolili nasprotniku, da se jim približa na vsega tri točke razlike. V zadnji četrtini smo prisostvovali taktičnemu boju, v katerem pa so »kemiki« uveljavili svojo kvaliteto in na koncu zanesljivo zmagali.
Strelci tekme:
Strelci za FMF: Beltran 17, Ivšek 12, Gombač 5, Godec 3, Žunič 2;
Strelci za FKKT: Travica 16, Tratnik in Gomboc 9, Petrovič 8, Ferjančič, Korošec in Vezonik 2, Toplak 1.

Fakulteta za arhitekturo : Medicinska fakulteta 00 : 20 b.b.
Datum: 17.01.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Glede na to, da je vodja ekipe »arhitektov« sporočil, da ekipa nima na voljo dovolj igralcev za igro, je bila tekma skladno s pravili SPALDING UKL 2021/22 registrirana z rezultatom 0 : 20 v korist »medicincev«.
Strelci tekme:
Strelci za FA: /
Strelci za MF: /


4.KROG

Medicinska fakulteta : Fakulteta za farmacijo 52 : 44
Datum: 13.12.2021 ob 19:15
Komentar tekme: Dvoboj »medicincev« in »farmacevtov« je zaznamovala borbena igra na obeh straneh. V prvi četrtini so z delnim izidom 9:0 povedni »medicinci« in si do polčasa priborili 13 točk naskoka. V nadaljevanju so na račun tudi daljše klopi študentje z MF večino svoje prednosti ohranili in zmagali z razliko 8 točk.
Strelci tekme:
Strelci za MF: Drglin 11, Mirkovič Bor 10, Remec 8 in Kalva 8, Mirkovič Žan 6, Berce 4, Lampret 3, Brvar 2;
Strelci za FFA: Vodopivc 14, Škoberne in Rotman 11, Garb 6, Tement 2;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za arhitekturo 66 : 42
Datum: 13.12.2021 ob 18:10
Komentar tekme: »Kemiki« so hitro povedli in prvo četrtino dobili z rezultatom 21:2. V nadaljevanju so z dobro igro prednost še povečali. »Arhitekti« niso imeli recepta za hitro igro s številnimi protinapadi. Tekmo so »kemiki« suvereno pripeljali do konca in zaključili z rezultatom 66:42.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Travica 17, Petrovič 14, Tratnik 11, Korošec 9, Ferjančič 8, Toplak 7;
Strelci za FA: Gržinčić 10, Drobnič in Videk 8, Grebenšek in Vžunov 6, Rosh 4;


3.KROG

Fakulteta za arhitekturo : Fakulteta za matenmatiko in fiziko 14 : 77
Datum: 29.11.2021 ob 21:25
Komentar tekme: Srečanje »mačke z mišjo«. »Arhitekti« danes pač niso bili dorasel nasprotnik razigranim »mafijcem« in tako doživeli zelo visok poraz.
Strelci tekme:
Strelci za FA: Gržinič 7, Uršič 4, Drobnič 3;
Strelci za FMF: Markič in Ivšek 14, Mihelčič Žnidaršič 10, Cvetko in Predrag 8, Gombač 7, Godec 6, Lotrič 4, Beltran, Žunič in Nerat 2;

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 33 : 59
Datum: 29.11.2021 ob 20:20
Komentar tekme: »Kemiki« so tekmo udarno odprli in povedli s 17:2, vendar »farmacevti« so se hitro vrnili v igro in razlika se je do konca tretjega dela igre gibala okrog 10 točk razlike v korist študentov s FKKT. V zadnjem delu igre so »kemiki« odlično zaigrali v obrambi (v letošnji sezoni je očitno to njihov zaščitni znak) in s preudarno igro v napadu na koncu prepričljivo zmagali.
Strelci tekme:
Strelci za FFA: Mrcina in Garb 11, Tement 7, Horvat in Vodopivc 2;
Strelci za FKKT: Travica 19, Gomboc 13, Petrovič 9, Korošec 6, Ferjančič 5, Toplak 4, Tratnik 3;


2.KROG

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Medicinska fakulteta 46 : 48
Datum: 15.11.2021 ob 19:15
Komentar tekme: Poslastica dneva in pravi derbi kroga. Skozi celotno srečanje sta bili obe ekipi enakovredni in kazali veliko željo tako po igranju kot po zmagi. Gledali smo dve granitni obrambi na katerih sta tudi oba napada uspevala zaključevati tako atraktivno kot tudi natančno z meti za tri točke. Tehtnico na stran »medicincev« je nagnil najučinkovitejši igralec srečanja Drglin s 26 točkami, ki je pokazal odlične prodore, mete za tri točke, obrambne naloge in tudi blokade. V samem zaključku »kemikom« ni uspelo zadeti meta za tri točke in zmage so se veselili »medicinci«.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Košir, Toplak in Nograšek 8, Travica in Ferjančič 7, Petrovič 5, Gomboc 3;
Strelci za MF: Drglin 26, Remec 6, Mirkovič Bor 5, Brvar 3, Lampret, Verbič, Juhant in Petrovič 2;

Fakulteta za matematiko in fiziko : Fakulteta za farmacijo 63 : 45
Datum: 15.11.2021 ob 18:10
Komentar tekme: Po porazu v prvem krogu so tokrat »mafijci« prišli v popolni postavi in prikazali odlično igro proti »farmacevtom«. Žunič in Gombač sta s svojim vložkom pripomogla pri bolj nevarnem napadu in obrambnem skoku in tako so »farmacevti« morali vknjižiti prvi letošnji poraz.
Strelci tekme:
Strelci za FMF: Ivšek in Žunič 17, Gombač in Beltran 7, Godec in Nerat 5, Predrag 4, Cvetko 1;
Strelci za FFA: Mrcina 14, Rotman 11, Škoberne in Garb 7, Horvat 4, Vodopivec 2;


1.KROG

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za arhitekturo 65 : 39
Datum: 08.11.2021 ob 21:25
Komentar tekme: Tekmo so »farmacevti« začeli odlično in ob slabem procentu zadetih košev pri »arhitektih« že v prvem polčasu naredili neulovljivo prednost. Tudi v nadaljevanju so študentje s FFA dobro zapirali vse poti proti svojemu košu, tako da so se študentje s FA dokaj hitro sprijaznili s svojim prvim letošnjim porazom. Sedaj bodo imeli kar nekaj časa, da popravijo realizacijo svojih metov, kajti le tako se bodo lahko zoperstavili nasprotnim ekipam.
Strelci tekme:
Strelci za FFA: Mrcina 16, Škoberne 14, Rotman 11, Garb 10, Horvat 6, Kastelan in Vodopivc 4;
Strelci za FA: Drobnič 11, Gržinčić in Grebenšek 10, Uzubov 4, Ferizović in Uršič 2;

Medicinska fakulteta : Fakulteta za matematiko in fiziko 53 : 29
Datum: 08.11.2021 ob 20:20
Komentar tekme: Zelo odločen začetek obeh ekip v katerem je »medicincem« z bolj agresivno obrambo uspelo ustaviti napad »mafijcev«. Tako so »medicinci« prišli do vodstva 11:05 po prvem delu igre. V nadaljevanju študentom s FMF ni uspevalo najti orožja za nasprotnikovo obrambo in še ob uspešnem napadalnem skoku je študentom z MF uspelo ob polčasu voditi za 13 točk. Tudi v nadaljevanju so »medicinci« ob bučni pomoči s klopi nadaljevali z agresivno obrambo in tako tudi prišli do nekaj atraktivnih napadov. Končna razlika je znašala 24 točk.
Strelci tekme:
Strelci za MF: Berce 9, Lampret 8, Mirkovič Žan in Pokorn 6, Juhant 5, Teršek, Suša in Petrovič 4, Drglin 3, Brvar in Kalva 2;
Strelci za FMF: Markič 9, Ivšek 7, Lotrič 5, Nerat 4, Blažič in Kozole 2;


Lestvica v skupini B (moški): Medicinska fakulteta 8, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 7, Fakulteta za matematiko in fiziko 6, Fakulteta za farmacijo 5, Fakulteta za arhitekturo 3 (-1).

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA B

SKUPINA C

3.KROG

Zdravstvena fakulteta : Fakulteta za šport 49 : 87
Datum: 03.01.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Za konec današnjega večera smo videli pravo all-stars tekmo. V teh elementih so prednjačili »športniki«, ki so z vrsto uspešnih metov za tri točke in zabijanji dokazali svojo kakovost in na koncu visoko zmagali. Pohvala gre tudi »zdravstvenikom«, ki so sprejeli ta izziv - tako da smo lahko videli zelo gledljivo srečanje.
Strelci tekme:
Strelci za ZF: Grajzar in Jesih 13, Železnik in Aravs 10, Stopar 3;
Strelci za FSP: Lazar 26, Stropnik 23, Cvikl 15, Derenčin 12, Rener 11;

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za računalništvo in informatiko 67 : 40
Datum: 03.01.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Videli smo lepo in borbeno srečanje v katerem so bili danes »ekonomisti« premočni za svoje nasprotnike s FRI. V prvi četrtini so »računalničarji« še nekako parirali svojim nasprotnikom, v nadaljevanju tekme pa so študentje z EF pokazali svojo kakovost in z agresivno obrambo in posledično vrsto protinapadov visoko zmagali.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Hudohmet in Čibej 14, Ribič 10, Gaberšek 9, Šetina 7, Lisec 6, Vrščaj 3, Ozebek in Liubas 2;
Strelci za FRI: Rudman in Karlič 11, Rastoder, Starman in Rebol 4, Kukenović, Spindler in Semprimožnik 2;


2.KROG

Fakulteta za šport : Ekonomska fakulteta 67 : 81
Datum: 06.12.2021 ob 21:25
Komentar tekme: Še drugi derbi skupine. »Ekonomisti« so na krilih moštvene igre in dobrega vzdušja na klopi hitro povedli in prvi del dobili z 8 točkami prednosti. V drugem delu so svojo prednost še za malenkost povečali. V drugem polčasu se je rezultat vseskozi gibal na varni razliki v korist študentov z EF, ki so na koncu kljub nepotrebni nervozi zanesljivo zmagali. Pohvale gre tudi »športnikom«, ki šele počasi sestavljajo ekipo, bodo pa morali v bodoče dodati še kakšno dodatno dimenzijo in se ne zanašati večino na mete za tri točke.
Strelci tekme:
Strelci za FSP: Stropnik 23, Rener 20, Brenkuš in Lazar 7, Derenčin in Irgolič 5;
Strelci za EF: Ličen 26, Rožanc 14, Ribič in Stropnik 12, Hudohmet 7, Gaberšek 6, Liubas 4;

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Zdravstvena fakulteta 52 : 67
Datum: 06.12.2021 ob 20:20
Komentar tekme: Tudi ta tekma je po realnem razmerju moči v tej skupini po vsej verjetnosti odločala katera izmed ekip se bo uvrstila v ligo za prvaka. V prvem delu smo videli zelo gledljivo in napadalno košarko, v tem delu pa so bili boljši »zdravstveniki«, ki so ta del igre dobili s 6 točkami naskoka. V drugem delu sta obe ekipi zaigrali čvrsteje v obrambi, »računalničarji« pa so si s takim pristopom ob polčasu priigrali 3 točke naskoka. V tretji četrtini smo videli prevlado »zdravstvenikov«, ki so si pred odločilno četrtino priigrali 10 točk naskoka, v kateri pa so še naprej z napadalno igro odbili vse napade študentov s FRI in zanesljivo slavili prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FRI: Starman in Rudman 13, Nikolaj Sok 10, Semprimožnik 8, Rebol 5, Karlič 3;
Strelci za ZF: Jugovic 21, Grajzar 17, Jesih 11, Aravs 8, Železnik 5;


1.KROG

Ekonomska fakulteta : Zdravstvena fakulteta 76 : 45
Datum: 22.11.2021 ob 19:15
Komentar tekme: »Ekonomisti« so na svoji prvi letošnji tekmi pokazali, da sodijo tudi letos v ožji krog favoritov. Moramo pa priznati, da so tudi »zdravstveniki« pokazali, da so dobro organizirana ekipa, ki zna še mešati štrene marsikateri ekipi. Kljub boljšemu začetku »ekonomistov« se »zdravstveniki« niso predali in bili s svojo borbenostjo zelo dostojen nasprotnik. Prednost študentov z EF se gibala na varni razliki, ki je proti koncu srečanja celo občutno narastla in tako nismo videli napete končnice, ki bi popestrila dogajanje na igrišču.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen 29, Ribič 9, Pavliha in Šetina 8, Tolimir 6, Liubas 5, Vrščaj 4, Hudohmet 3, Rožanc in Ozebek 2;
Strelci za ZF: Jesih 20, Železnik 17, Grajzar 8;

Fakulteta za šport : Fakulteta za računalništvo in informatiko 50 : 46
Datum: 22.11.2021 ob 18:10
Komentar tekme: Nekaj zaporednih košev na začetku tekme v korist »športnikov« je dajalo občutek, da bo to dokaj lahko delo za študente s FSP. A temu ni bilo tako, saj so »računalničarji« hitro našli protiorožje v agresivni obrambi in natančnem metu za tri točke. »Športniki« so kljub dobri kondicijski pripravi morali dobro zadihati, kajti s petimi igralci proti tako močni obrambni ekipi ni lahko zdržati celotno srečanje. Tako smo spremljali napeto končnico v kateri pa so bili »športniki« bolj zbrani in zabeležili prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FSP: Stropnik 19, Lazar 16, Derenčin 11, Pristovnik in Udir 2;
Strelci za FRI: Rebol 17, Starman 14, Nikolaj Sok 9, Karlič 4, Semprimožnik 2;


Lestvica v skupini C (moški): Ekonomska fakulteta 4, Fakulteta za šport ter Zdravstvena fakulteta 3, Fakulteta za računalništvo in informatiko 2.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA C

SKUPINA D

3.KROG

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za družbene vede 51 : 53
Datum: 10.01.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Srečanje, ki je odločalo katera ekipa bo zasedla drugo mesto v tej predtekmovalni skupini in nesla dodatni točki v nadaljevanje tekmovanja. Študentje s FDV so srečanje začeli odločno in prvo četrtino dobili z 12 točkami razlike. V nadaljevanju se je razlika gibala okoli 10 točk razlike v korist študentov s FDV – vse do predzadnje minute. Takrat so »elektrotehniki« zaigrali na vse ali nič in s tremi uspešnimi meti za tri točke prišli na točko zaostanka. V zadnjem napadu so »družbeniki« po dosojeni osebni napaki z enim uspešnim izvedenim prostim metom tekmo le dobili in tako osvojili drugo mesto v tej predtekmovalni skupini.
Strelci tekme:
Strelci za FE: Kramberger 13, Drenik 12, Čagalj 8, Vitkovski 6, Černe 3, Mučič, Jurak, Kalagasidis in Bartolj 2, Šteblaj;
Strelci za FDV: Mlakar 22, Bandelj in Kučej 10, Simoanovski 5, Koler 4, Bazmenjak 2;


Fakulteta za strojništvo : Biotehniška fakulteta 106 : 54
Datum: 10.01.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Srečanje, ki ni odločalo o ničemer. Moštvo BF je na tekmo prišlo v zelo oslabljeni postavi, tako da so že pred začetkom srečanja »strojniki« veljali za nesporne favorite. To so na igrišču tudi dokazali. V vseh četrtinah igre so bili prepričljivo boljši in na koncu visoko zmagali. Velja izpostaviti prvo »stotico« v letošnjem tekmovanju in Davida Lužarja, ki je zadel 11 metov za tri točke.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Lužar 37, Jogan 22, Krošelj in Derenčin 18, Meze 8, Tacer 3;
Strelci za BF: Milosavljević Podgornik 30, Frbežar 10, Pavlin in Skala 6, Bejc 2;


2.KROG

Fakulteta za družbene vede : Fakulteta za strojništvo 65 : 72
Datum: 06.12.2021 ob 19:15
Komentar tekme: Vsekakor smo gledali derbi skupine, ki je postregel z odlično košarko – verjetno najboljšo v letošnjem tekmovanju. V prvem delu igre smo videli izenačeno srečanje, v drugem pa so »strojniki« začeli igrati zelo zavzeto v obrambi in si do polčasa priigrali 7 točk naskoka. V nadaljevanju srečanja je bila igra še naprej na vrhunski ravni, ob izenačenosti tekmecev pa je prednost študentov s FS iz prvega polčasa zadostovala za njihovo novo zanesljivo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FDV: Kodrič 24, Kučej 14, Gorbačov 13, Bandelj 9, Mlakar 5;
Strelci za FS: Lužar 29, Derenčin 19, Krošelj 11, Jogan 7, Ferjančič 4, Glas 2;

Biotehniška fakulteta : Fakulteta za elektrotehniko 53 : 59
Datum: 06.12.2021 ob 18:10
Komentar tekme: Tekma, ki je glede na razmerje moči v tej predtekmovalni skupini že v veliki meri odločala o napredovanju v ligo za prvaka. S tem razlogom se je pričakoval boj na vse ali nič, kar se je tudi uresničilo. »Biotehnologi« so začeli odločno, vendar so se »elektrotehniki« hitro zbrali in do polčasa prešli v vodstvo s 3 točkami razlike. V nadaljevanju srečanja smo pričakovano gledali izenačen boj, v katerem pa so bili danes boljši študentje s FE in prišli do zaslužene zmage.
Strelci tekme:
Strelci za BF: Podgornik Milosavljević 17, Torej 10, Tajher 8, Pavlin in Sintič 7, Fekonja 4;
Strelci za FE: Drenik 14, Bartolj 12, Jurak 10, Kramberger 8, Čagalj 7, Vitkovski 3, Špeh in Mučič 2, Kalagasidis 1;


1.KROG

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za elektrotehniko 74 : 53
Datum: 22.11.2021 ob 21:25
Komentar tekme: Obe ekipi sta prišli z veliko željo po igranju moderne hitre košarke. »Strojniki« so se pokazali kot zelo atletska ekipa, ki igra atraktivno košarko z veliko hitrih protinapadov in posledično zabijanj, tako da je danes bilo »elektrotehnikom« zelo težko proti zelo razigranim nasprotnikom.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Jogan 21, Lužar 19, Derenčin 18, Krošelj 9, Glas 3, Žagar in Urašovec 2;
Strelci za FE: Kramberger 15, Obelščak, Čagalj in Jurak 8, Kalgasidis 6, Kramer 3, Bartolj in Mučič 2, Špeh 1;

Fakulteta za družbene vede : Biotehniška fakulteta 61 : 56
Datum: 22.11.2021 ob 20:20
Komentar tekme: Lepa, gledljiva in kvalitetna tekma, ki je bila izenačena in odločena na njenem samem koncu. Dve minuti in pol do konca srečanja je bil rezultat še 51:51, potem pa so »družbeniki« pritisnili na plin in tekmo v sami končnici tudi dobili. Pohvale obem ekipam za zanimivo srečanje.
Strelci tekme:
Strelci za FDV: Kodrič 25, Gonza 18, Bandelj 11, Mlakar 7;
Strelci za BF: Skala 17, Pavlin 13, Sintič 12, Hari 8, Peterka 6;


Lestvica v skupini D (moški): Fakulteta za strojništvo 4, Fakulteta za družbene vede ter Fakulteta za elektrotehniko 3, Biotehniška fakulteta 2.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA D