Dan študentskega športa

Uradni video dogodka DAN ŠTUDENTSKEGA ŠPORTA, 16. 6. 2021

Dan_studentskega_sporta_SZUL.mp4

V sredo, 16. 6. 2021 je na Študentskem kampusu potekal univerzitetni športni dogodek, DAN ŠTUDENTSKEGA ŠPORTA. Veliki športni univerzitetni dogodek je organizirala Športna zveza Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Resorjem za obštudijske dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Ljubljani in Socialnim inkubatorjem Študentski Kampus.

Čez cel dan so se na Študentskem kampusu zvrstila štiri Prvenstva Univerze v Ljubljani (PUL), in sicer PUL v košarki 3x3, PUL v malem nogometu, PUL v teqballu in PUL v orientaciji.

Vsem udeležencem je pripadalo brezplačno kosilo v restavraciji Kampus food.

Ob 10:00 smo pričeli s prvo panogo in sicer prvenstvom Univerze v Ljubljani v košarki 3x3, ki se je odvijala na veliki ploščadi Študentskega kampusa. Prvenstva se je udeležilo 6 ekip iz različnih članic Univerze v Ljubljani. Med udeleženci so se najbolje izkazali fantje iz Zdravstvene fakultete, drugo mesto so zasedli fantje Fakultete za strojništvo in tretje fantje Ekonomske fakultete.


Ob 16:00 smo pričeli s preostalimi tremi panogami. Zbirno mesto za vse je bilo ponovno na Študentskem kampusu, kjer se je prvenstvo Univerze v Ljubljani v malem nogometu - futsalu odvijalo na veliki ploščadi, prvenstvo v teqballu na mali ploščadi, registracija za prvenstvo v orientaciji pa je potekala pred restavracijo Kampus Food, začetek tekmovanja pa pri stopnicah Hale Tivoli.

Prvenstvo v malem nogometu se lahko pohvali z največjo udeležbo izmed vseh izvedenih športnih panog. Prvenstva Univerze v Ljubljani v malem nogometu – futsalu se je udeležilo 9 ekip, vsako ekipo pa je zastopalo 8 študentov. Tekmovanje je potekalo v treh skupinah, iz katerih je neposredno v polfinale napredoval prvo uvrščeni, četrtega udeleženca polfinala pa smo dobili na podlagi najboljše drugo uvrščene ekipe. Po prvem delu tekmovanja so se najboljše odrezale ekipe Zdravstvene fakultete, Fakultete za šport, Pravne fakultete in Fakultete za upravo. Po odigranih polfinalnih obračunih sta se za tretje mesto pomerili ekipi iz Zdravstvene fakultete in Fakultete za upravo, kjer so po streljanju 6-metrovk slavili fantje iz Zdravstvene fakultete. V velikem finalu, ki ga je spremljalo tudi lepo število gledalcev pa smo lahko videli prepričljivo zmago Fakultete za šport, ki je Pravno fakulteto premagala s končnim rezultatom 5:1.

Vzporedno s prvenstvom v malem nogometu – futsalu je na majhni ploščadi Študentskega kampusa potekalo prvenstvo UL v teqballu. Za prestižno zmago v zelo specifičnem in mladem športu se je tokrat borilo dvanajst parov/ekip. Na teqball so bile vabljene tudi predstavnice ženskega spola, ampak prijav iz njihove strani nismo zabeležili. Po rednem skupinskem delu so se za zmago v finalnem troboju pomerile dve ekipi iz Fakultete za šport in en par, ki sta ga predstavljala Erasmus študenta. Zmago je na koncu dosegel par iz Fakultete za šport.

Ob 16:00 smo pričeli tudi z orientacijskim tekom, ki je v tokratni izvedbi potekal po parku Tivoli. V omenjenem tekmovanju so tekmovalke in tekmovalci tekmovali v kar štirih tekmovalnih kategorijah in sicer v : študentke, študenti, zaposlene in zaposleni.

Študentke
Študenti
Zaposleni