EUG 2022- EVROPSKE UNIVERZITETNE IGRE / Łódź 2022

- 16.7.2022 -

Pred nami je prvi tekmovalni dan na EUG 2022

V poljski Lodž je prispelo že veliko delegacij, predstavnikov univerz iz celotne Evrope. Z nocojšnjim prihodom obeh ekip košarke 3 x 3 (Univerza v Ljubljani) je tudi slovenska delegacija pripravljena na začetek Evropskih univerzitetnih iger 2022.

»Priprave na prihode članov Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani so bile podrejene spoznavanju univerzitetnega kampusa, nastanitev, tekmovalnih prizorišč, transporta, in seveda zahtevnega in dolgotrajnega procesa akreditiranja. Tekmovalci in spremljevalci ekip so varno prispeli, se nastanili in sedaj se igre lahko začnejo. Ne dvomim, da bodo te igre nekaj posebnega, saj je v študentskem mednarodnem športu zaradi pandemije in posledično dvoletnega tekmovalnega »posta« velika želja po udeležbi, tekmovanju in druženju.« je povedal vodja slovenske odprave Jan Sredenšek.

Za naše predstavnike bo jutri že prvi tekmovalni dan v odbojki na mivki, namiznem tenisu in futsalu. Žrebi na tehničnih sestankih so že določili tekmovalne pare in priprave so v polnem teku. Pričakovanja in vtise ob prihodu v Lodž je povzel Jan Puhner, igralec futsala iz Univerze v Mariboru:« Na igre prihajamo pripravljeni, vzdušje v ekipi je vrhunsko in pričakujemo dober rezultat. Vse pohvale gredo organizatorjem, saj se zavedamo koliko truda in dela je bilo potrebnega za pripravo in izvedbo tako velikega in pomembnega dogodka. Verjamem, da je pred nami nepozabno tekmovanje.«

Vodja deklet v namiznem tenisu, prof. dr. Miran Kondrič, je po današnjem žrebu dejal: "Ekipa Univerze v Ljubljani ima v svoji skupini tekmovalke iz Hrvaške, Litve in Turčije. Skupina je zelo močna in prvi dan bo za igralke precej zahteven saj se bodo dopoldan pomerile z našimi sosedami, popoldan pa še z Litvankami. V nedeljo so na vrsti še igralke iz Turčije in popoldan je tu že četrtfinale."

Ne pozabimo omeniti Aleša Sakelška, delilca pravice iz domačih vrst, ki bo na igrah skrbel za pošteno sojenje na futsalu.

Predstavljamo vse slovenske udeležence na EUG 2022:


UNIVERZA V LJUBLJANI:

KOŠARKA 3X3
Moška ekipa: Erik Groznik, Jakob Strel, Jure Ličen, Nejc Pavliha, vodja ekipe Matej Jamnik
Ženska ekipa: Ema Lapajne, Lea Mehle, Urša Žibret, Maja Jakobčič, vodja ekipe Eva Jamnik
Več o tekmovanju

ODBOJKA NA MIVKI
Moška ekipa: Manuel Grünwald, Matija Bažec, vodja ekipe Marija Jozak
Ženska ekipa: Anja Maček, Špela Morgan, vodja ekipe Marija Jozak


NAMIZNI TENIS
Ženska ekipa: Katarina Stražar, Lara Opeka, Lea Paulin, vodja ekipe Miran Kondrič


UNIVERZA V MARIBORU:

FUTSAL
Moška ekipa: Urh Borovnik, Jakob Božič, Nik Čater, Aljaž Groznik, Lukas Gregorinčič, Niko Jež, Mario Kocbek, Matej Pirc, Žan Plajnšek, Jan Puhner, Tilen Rajter, David Rozman, Aleš Sakelšek, vodja ekipe Simon Šabeder


Vodja delegacije Jan Sredenšek in pomočnica vodje delegacije Marija Jozak.


- 25.7.2022 -

3. mesto v namiznem tenisu – EUG 2022

Ekipe iz Univerze v Ljubljani so zaključile s svojimi nastopi. Z rezultati na Evropskih igrah smo lahko zelo zadovoljni, saj se z iger vračamo s tremi medaljami in bogatejši za nepozabno izkušnjo.

V namiznem tenisu so vse naše punce nastopile v tekmovanju posameznic in v tekmovanju dvojic (Stražar/Paulin). Lea Paulin in Lara Opeka sta v individualnem tekmovanju, kljub dobri igri morali priznati premoč nasprotnicam in tako osvojili 17. mesto. Katarina Stražar je bila premagana šele v polfinalu, ko jo je premagala Anna Wegrzyn iz Poljske in Katarina je tako osvojila 3. mesto in Sloveniji prigarala drugo medaljo na Evropskih univerzitetnih igrah. V tekmovanju dvojic sta Katarina in Lea osvojili končno 5. mesto.

Zelo zanimivo je bilo tudi v tekmovanju v odbojki na mivki, kjer so punce po porazu v četrtfinalu osvojile več kot odlično 5. mesto, fanta pa sta v zelo močni konkurenci osvojila končno 14. mesto. Za žensko ekipo Univerze v Ljubljani sta nastopali Špela Morgan in Anja Maček, za moško ekipo pa Manuel Grünwald in Matija Bažec.

Košarkarjem žal ni uspelo višje od 19. mesta. V težki skupini D, so dosegli dve zmagi in tri poraze, kar je bilo žal premalo za uvrstitev v osmino finala in tako se po pravilih lahko borili za končno 17. mesto. V prvi tekmi za 17. mesto so bili Norvežani malenkost bolj zbrani in tekmo dobili z 20:19, v naslednji tekmi so se naši igralci pomeri s sosedi iz Hrvaške. Tekma za 19. mesto je bila bolj prijateljskega značaja, ki je našim fantom prinesla zmago in s tem končno 19. mesto.

So pa zato bile veliko uspešnejše punce, ki so prvo tekmo izgubile šele v velikem finalu v košarki 3x3 proti Ukrajinkam, ki so bile boljše z rezultatom 14:12. Punce so nastopale v postavi Lea Mehle, Ema Lapajne, Urša Žibert in Maja Jakobčič in z osvojenim 2. mestom so si priigrale tudi vstopnico za svetovno univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3, ki bo oktobra letos v Istanbulu (Turčija). Dekletom čestitamo za medaljo in jim že zdaj zaželimo vso srečo na svetovnem prvenstvu v Turčiji.


Več o dogodku si lahko preberete na uradni spletni strani in socialnih omrežjih:

Uradna spletna stran EUG 2022

Facebook

Instagram

Twitter