ARHIV

ARHIV NOVIC 2021:

Na posamezna tekmovanja se lahko prijavite do ponedeljka, 14. 6. 2021 do 12:00 ure.

Dan študentskega športa, 16. 6. 2021

Drage študentke, dragi študenti!

Se še spomnite zadnjega enodnevnega dogodka dneva študentskega športa Ja res je, zadnji omenjen dogodek sega v leto 2017, zato nas še toliko bolj veseli dejstvo, da se končno vidimo na športnem univerzitetnem prazniku različnih športnih panog. Vsi se zavedamo pomena športa med nami, študenti, zato je čas, da mu ponudimo ponovno priložnost v našemu vsakdanu, saj:

1. Šport pomaga pri nadzorovanju telesne teže.
2. Šport je odlična preventiva pred zdravstvenimi težavami.
3. Šport izboljša počutje.
4. Šport pripomore k večji energiji.
5. Šport odpravlja težave z nespečnostjo.
6. Šport izboljša spolno življenje.
7. Šport je zabaven in je odlična priložnost za druženje!

V sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani in Socialnim inkubatorjem Študentski Kampus v sklopu prihajajočega dogodka organiziramo prvenstva Univerze v Ljubljani različnih športnih panog:

23. 09. 2020 -Dan slovenskega športa
Šport Ljubljana, Park Šiška, je bil v sredo 23. septembra na dan slovenskega športa prizorišče 1. prvenstva Univerze v Ljubljani v Teqballu. Tekmovanje je v organizaciji Športne zveze Univerze v Ljubljani (ŠZUL) in Nogometnega kluba Bravo pripravilo prvenstvo Univerze v Ljubljani v Teqballu, za odličje se je borilo 9 ekip.

Več o dogajanju in rezultatih

Volitve za rektorja Univerze v Ljubljani

Predsednik Športne zveze Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Lukšič, je kandidat za rektorja Univerze v Ljubljani za mandatno obdobje 2021 – 2025. Volitve za rektorja Univerze v Ljubljani bodo potekale elektronsko, v okviru sistema SimplyVoting, jutri, 13. 04. 2021. Sistem lahko uporabljate zgolj zaposleni in študenti z enotno univerzitetno identiteto.

˝Od uvedbe bolonjske reforme Univerza ni uspela športa za študente organizirati na isti ravni, kot je bil pred tem. V vodenje športa na Univerzi je treba bolj vključiti katedro učiteljev športa in Fakulteto za šport. Univerza v Ljubljani mora študentom in zaposlenim ponuditi več možnosti za šport in rekreacijo, tudi z načrtovanjem investicij v infrastrukturo.˝ prof. dr. Igor Lukšič

Do posameznih programov kandidatov za rektorja Univerze v Ljubljani;

- prof. dr. Anton Ramšak,

- prof. dr. Igor Papič,

- prof. dr. Gregor Majdič in

- prof. dr. Igor Lukšič,

lahko dostopate s klikom na priloženo povezavo - PROGRAMI ZA REKTORJA UNIVERZE V LJUBLJANI ZA MANDATNO OBDOBJE 2021 - 2025.


ARHIV NOVIC:

Arhiv novic najdete na tej povezavi

ARHIV REZULTATOV:

Arhiv rezultatov najdete na tej povezavi