WALDORFSKI TEK NA KRIM 2023

Dragi ljubitelji teka!

Tudi letos bomo izpeljali waldorfski tek na Krim, saj želimo še naprej spodbujati zdrav način življenja, ljubiteljem pohoda in teka pa omogočiti prijetno druženje po zelenih poteh Ljubljanskega Barja ter Krima.


K prijetnemu tekaškemu druženju, ki bo v nedeljo, 14. 5. 2023, vabimo tudi vas. Izbirate lahko med tremi razdaljami:

Skupine pa se lahko prijavijo tudi kot štafete (več o štafetnem teku preberite spodaj).


Tek je netekmovalne in družabne narave, zato se bodo tekači lahko porazdelili na skupine glede na pripravljenost in želje. Prijavite se lahko tudi kot štafeta in z združenimi močmi pretečete celoten maraton. Na poti bodo okrepčevalnice z vodo, čajem in drugimi napitki, sadjem ter sladko-slanimi prigrizki, na koncu pa vse udeležence čaka topel obrok. Organiziran bo tudi prevoz tekačev in rezervne obleke na vmesni startni mesti (22 in 8 km) in cilj ter nazaj v Ljubljano. Rezervna oblačila boste lahko oddali na avtobus do 9.00.

Stroške za izvedbo tega dne se bodo za vse udeležene učence in dijake obračunali tako kot pri športnih dneh – po položnici. Prispevek za kritje stroškov za starše in ostale zunanje udeležence je 15 evrov za 42 km, 22 km, 8km ali štafeto. Prispevek bomo pobirali na startu oz. cilju.

Tekači se teka udeležujejo na lastno odgovornost.


Spletne prijavnice: Prijava za posameznike in Prijava za štafete

Prijave zbiramo prek spletne prijavnice na šolski spletni strani www.wsl.si ali na šolskem Facebooku. Rok za prijavo je sreda, 10. 5. 2023. Po tem datumu bodo prijave še možne, vendar pa ne moremo zagotoviti prevoza, majice in toplega obroka.


Za vse dodatne informacije o progi pokličite Katjo Kordiš Vrabac (041/827-123) ali Iztoka Kordiša (041/456-895), informacije o štafetah pa dobite pri Tinki Pelhan (tinka.pelhan@waldorf.si).

Dogodek pripravljajo ŠD Krplje, Waldorfska šola Ljubljana in tekaško društvo Urbani tekači!


ŠTAFETNI TEK

Štafetni tek na Krim je posebna priložnost za šolarje, starše ali druge organizirane skupine, ki si želijo razdaljo 42 km premagati v ekipnem duhu.

Načrt je preprost: traso smo razdelili na 10 krajših etap različnih razdalj, od najkrajše, dolge tri kilometre, do najdaljše, dolge 6,5 kilometra. Tako si lahko člani štafete izberejo razdaljo, primerno svojim zmožnostim. Tekači iste ekipe si na predajnih mestih, ki so posebej označena, predajo “štafetno palico”, ki se tako približuje cilju. Naloga ekipe je, da si v naprej sestavi zaporedje tekačev na prijavnici. Pred startom organizator poskrbi za to, da vsakega tekača posebej prepelje na predajno mesto, kjer počaka predhodnega tekača.

Ob prevzemu “štafetne palice” tekač teče do naslednjega predajnega mesta, kjer preda palico naslednjemu tekaču, sam pa počaka na prevoz, ki ga popelje do zadnjega predajnega mesta.

Na zadnjem predajnem mestu (označen s P10) se zberejo vsi tekači ekipe, kjer počakajo zadnjega tekača, da priteče do njih. Nato celotna ekipa skupaj teče zadnjih 500 metrov do cilja na vrhu Krima.

Posamezni tekači lahko pretečejo po želji tudi več zaporednih etap. Največ trije tekači iste ekipe lahko tečejo tudi isto etapo hkrati, da je vse skupaj še bolj družabno. Pomembno je le, da ekipa sestavi natančen načrt zaporedja tekačev - v nadaljevanju vam bo za to v pomoč tabela.

Na samem dogodku pred štartom tekače seznanimo z uro in vrsto prevoza, ki jih popelje do predajnega mesta. Tekači se morajo zavedati, da bodo na predajnem mestu čakali na tekača ali prevoz tudi dlje časa, zato naj bodo temu primerno oblečeni. Za rezervna oblačila, ki jih tekač potrebuje v cilju, nato poskrbi tekač pred njim, ki mu je predal štafetno palico (ekipa naj o predaji nahrbtnikov sestavi natančen načrt).

Vsa ostala navodila so enaka navodilom za tekače posameznike.