Super pokal 2022

V prvem superpokalu v zgodovini študentske lige, smo spremljali eno boljših predstav v zadnjih letih. Z minimalno zmago in kančkom več sreče, saj bi se tekma lahko obrnila v katerokoli stran, so zmagali igralci FAKULTETE ZA ŠPORT. Hiter, agresiven in kombinatoren futsal obeh ekip, ob tem pa še veliko zadetkov, je upajmo da dobra napoved za prihajajoče prvenstvo, ki se začne v sredo 2.11.2022. Omeniti je treba tudi navijače obeh ekip, ki so pričarali pravo naelekterno vzdušje, tako da upamo, da bo takih tekem čim več.

FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE : FAKULTETA ZA ŠPORT 2 : 3 (1 : 1)

Datum: 26.10.2022

POSTAVA FŠ: Likar,Zavašnik, Ivačič, Perko, Štrancar, Velič, Zavnik, Čujec Sodin

POSTAVE FDV: Brežnik, Trošt, Pahor, Novak, Turk Pajič, Podkrižnik, Josipovič, Dimitrov

Komentar: Kot se spodobi v vseh prvenstvih, se je tudi naše, letos premierno, začelo s SUPERPOKALOM. Zmagovalci pokala difovci in prvaki UFL 21/22 fdv, so imeli tako še zadnji test pred začetkom prvenstva.


Začetek tekme je bil previden, ekipi sta se malo tipali in spoznavali. Vsaka je imela tudi v primerjavi z lanskim letom nekaj novih igralcev in tudi zato se je začelo malo bolj previdno. Vroče je bilo predvsem na tribunah kjer so ultrasi FDVja pričarali pravo vzdušje. Hitro pa so se strasti razvnele tudi na igrišču in spremljati smo začeli, agresiven, hiter in nepopustljiv futsal. Prvi so napako nasprotnika dočakali igralci FDV, ko je Brežnik po nesporazumu obrambnih igralcev difa zadel za vodstvo svoje ekipe. Fakulteta za šport je prevzela pobudo a je čvrsta obramba FDVja zdržala vse kombinacije in nalete naspronika. V trinajsti minuti pa je Čujec vzel stvari v svoje roke in z močnim natančnim strelom še pred polčasom izzid poravnal. Tempo tudi v drugem delu ni padal in prav z veseljem so vsi spremljali tekmo. Sodin je v dvajseti minuti poskrbel za izbruh navijačev FŠ ,ko je s kakih 15 metrov zadel pravi evrogol in povedel svojo ekipo korak bližje osvojitvi superpokala. FDV je o zaostanku zaigral še agresivnejše in začel napadati z vseh strani, kar se jim je obrestovalo v 26 minut, ko jeTrošt izzid izenačil na dve proti dve. Kljub prejetemu zadetku in valu navdušenja navijačev FDVja, ki so glasno spremljali svojo ekipo, pa se difovci niso zmedli in že v naslednji minuti je Zavnik zadel za končnih tri proti dve. Difovci so se tako lahko po vrhunski futsal predstavi obeh ekip, lahko začeli veseliti minimalne zmage nad FDVjem in osvojili prvi SUPERPOKAL v zgodovini študentske lige

Strelci: Brežnik, Trošt; Čujec, Sodin, Zavnik


Se vidimo v BAZI!