UKL Rezultati moški 2022/23

KONČNI VRSTNI RED SPALDING UKL 2022/23 (MOŠKI):

1. mesto: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

2. mesto: Ekonomska fakulteta

3. mesto: Fakulteta za strojništvo

4. mesto: Fakulteta za elektrotehniko

5. - 8. mesto: Biotehniška fakulteta, Medicinska fakulteta, Fakulteta za matematiko in fiziko, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

9. - 16. mesto: Pedagoška fakulteta, Pravna fakulteta, Fakulteta za družbene vede, Fakulteta za upravo, Fakulteta za računalništvo in informatiko, Fakulteta za šport, Filozofska fakulteta, Fakulteta za arhitekturo

17. - 18. mesto: Fakulteta za farmacijo, Naravoslovnotehniška fakulteta

MVP SPALDING UKL 2022/23 (MOŠKI):

Peter Košir (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

1. mesto: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

2. mesto: Ekonomska fakulteta

3. mesto: Fakulteta za strojništvo

MVP: Peter Košir

Vse fotografije si lahko ogledate na povezavi: Fotogalerija

RAZIGRAVANJE

FINALE MOŠKI

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Ekonomska fakulteta  73 : 58
Datum: 17.04.2023 ob 20:40
Komentar tekme: V zadnjem dejanju letošnjega tekmovanja smo videli dve odlični ekipi in posledično odlično košarko. »Ekonomisti« so začeli udarno in s »trojkami« Višnikarja povedli z rezultatom 02:11. »Kemiki« so v nadaljevanju prve četrtine zaigrali odločneje v obrambi, v napadu pa jim še ni steklo, tako da se je prva četrtina končala z 8 točkami naskoka v korist študentov z EF. V drugi četrtini so študentje s FKKT začeli igrati bolj organizirano tudi v napadu, kar je rezultiralo, da so na odmor »ekonomisti« odšli le še s točko prednosti. Drugi polčas pa je postregel s tipično igro študentov s FKKT – s čvrsto obrambo, z uspešnimi meti za tri točke in z malo nepotrebnimi napakami. V tem delu igre so iztopali vsi igralci s FKKT, ki so danes stopili na parket - vsak na svoj način. Izpostavimo lahko Koširja in Petroviča pri metih za tri točke, odličnega vodjo Ferjančiča in neumornega stebra pod košem Haskića, ki je z nekaj zabijanji proti koncu tekme dvignil celo dvorano na noge. Tako so študentje s FKKT na koncu prišli do zanesljive zmage in osvojitve tretjega naslova v njihovi zgodovini. Čestitke gredo tudi »ekonomistom« za uspešno sezono, vendar tokrat so morali pač priznati premoč precej bolj organiziranemu nasprotniku.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Košir 20, Ferjančič in Haskić 14, Petrovič 11, Trumpić Bordon 8, Travica 4, Gomboc 2;
Strelci za EF: Višnikar 18, Groznik 13, Ličen 10, Pavliha 5, Ribič, Čibej in Rożanc 4;

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za elektrotehniko  63 : 51
Datum: 17.04.2023 ob 17:30
Komentar tekme: Tekma vredna malega finala. Srečali sta se ekipi, ki sta za tretje mesto igrali že v preteklem tekmovalnem letu. Začetek tekme je bilo v znamenju tipanja nasprotnika, saj si nobena ekipa ni ustvarila višje prednosti. Prvo četrtino so »strojniki« dobili s prednostjo 2 točk. V nadaljevanju smo videli odlično košarkarsko predstavo, tako da se je polčas končal le s točko prednosti za »elektrotehnike«. V drugem polčasu so študentje s FS pokazali nekaj več żelje po zmagi, tako da so z borbeno igro vstopili v zadnjo četrtino z 9 točkami prednosti. Tudi v tem delu smo lahko gledali izenačeno srečanje dveh odličnih ekip, v katerem je vseeno zmagala ekipa z več energije in verjetno tudi żelje po zmagi. Končna razlika je bila 12 točk za »strojnike«. Čestitke obem ekipam za vse prikazane igre skozi celotno letošnjo sezono.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Lużar 19, Jogan 15, Meze 14, Krošelj 11, Ferjančič in Matkovič 2;
Strelci za FE: Drenik 15, Żiżmond 13, Kramberger 8, Jurak 6, Čagalj 5, Obleščak 4;

POLFINALE

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za elektrotehniko  65 : 63
Datum: 20.03.2023 ob 20:20
Komentar tekme: Tudi na drugi polfinalni tekmi, sta se ekipi tipali na samem začetku, tako da lahko rečemo, da je bila to posebnost letošnjih polfinalnih tekem. »Ekonomisti« so do konca prve četrtine uspeli naravnati met za tri točke in tako tudi ustvariti razliko 13 točk. V drugi četrtini so »elektrotehniki« uspeli ustaviti nalet študentov z EF in v dveh minutah so zmanjšali razliko na vsega 5 točk. V teh trenutkih smo lahko videli atraktivno »rampo« Drenika nad Ličnom. V drugi četrtini sta se ekipi borili za vsako žogo kot v gladiatorski areni in lahko rečemo, da je bilo užitek gledati vse te poteze obeh ekip. Tri minute pred polčasom so »elektrotehniki« prišli v vodstvo, polčas pa dobili z 32:41. Drugi polčas je bila poslastica za gledalce. Tri minute pred koncem tekme je »ekonomistom« uspelo zmanjšati razliko na 3 točke, tako da je bila tekma ponovno odprta. Višnikar je 1.14 pred koncem povedel študente z EF v vodstvo za 2 točki. Pri »elektrotehnikih« se je videla utrujenost agresivne obrambe skozi celotno tekmo. V zadnji minuti je »ekonomistom« uspelo obdržati prednost in tako so prišli do zmage z rezultatom 65:63. Čestitke obem ekipam za prikazano vrhunsko košarko.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Čibej 21, Višnikar 13, Ličen 12, Groznik in Rožanc 6, Šujica 4, Ribič 3
Strelci za FE: Žižmond 21, Kramberger 14, Drenik 12, Čagalj 10, Obleščak 6.

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo  56 : 72
Datum: 20.03.2023 ob 19:15
Komentar tekme: Prva polfinalna tekma se je začela s previdnim tipanjem nasprotnika na obeh straneh. Po nekaj minutah se je Košir pri »kemikih« odločil, da bo s tremi zaporednimi trojkami naredil pomembno razliko v prvi četrtini. Pri »strojnikih« ni bilo sreče pri zaključnih metih, saj se je kar nekaj metov nesrečno odbilo od obroča v roke nasprotnika. Tako se je prva četrtina končala z rezultatom 20:8 za »kemike«. V nadaljevanju sta obe ekipi igrali odlično košarko, v kateri pa so bili »kemiki« dominantnejša ekipa, tako da je bila razlika po polovici tekme že 25 točk naskoka v korist študentov s FKKT. Glede na rezultat tekme so »kemiki« drugi polčas odigrali rutinirano in zanesljivo vseskozi zadrževali prednost več kot 20 točk. Ta se je stopila le proti koncu tekme in »kemiki« so zasluženo postali prvi finalisti. Čestitke gredo tudi »strojnikom« za uvrstitev na finalni dan tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Ferjančič 11, Derenčin 8, Meze 7, Krošelj, Lužar in Dolinar 6, Matkovič 5, Meh 3, Jogan in Krašovec 2
Strelci za FKKT: Košir 21, Ferjančič 20, Petrovič 12, Travica 10, Haskić 5, Gomboc 4.

ČETRTFINALE

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo  64 : 50
Datum: 13.03.2023 ob 21:25
Komentar tekme: Zadnji četrtfinalni obračun je postregel z gledljivo košarko. »Električarji« so po prvi četrtini povedli s 3 točkami prednosti, polčas pa dobili za 7. Začetek drugega polčasa je popolnoma pripadel študentom s FE, ki so si hitro zagotovili neulovljivo prednost za danes ne preveč razpoložene študente s FGG. Po tretji četrtini so namreč povedli s 17 točkami naskoka. Tako je bila zadnja četrtina več ali manj formalnost in »električarji« so postali zasluženo zadnji polfinalisti.
Strelci tekme:
Strelci za FE: Drenik 21, Kramberger 14, Žižmond 11, Jurak 8, Obelščak 7, Čagalj 3;
Strelci za FGG: Svenšek 12, Gombač 10, Kuselj in Bezgovšek 7, Loboda 6, Benedejčič in Mihelič 3, Nidorfer 2;

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za matematiko in fiziko  75 : 54
Datum: 13.03.2023 ob 20:20
Komentar tekme: »Ekonomisti« so pred tekmo veljali za absolutne favorite. »Mafijci« so jih presenetili tako kot »športnike« v četrtfinalu in prvi polčas dobili z 2 točkama prednosti. V drugem polčasu so študentje z EF le pritisnili na plin, študentom s FMF pa so pošle moči in »ekonomisti« so se zanesljivo uvrstili v polfinale letošnjega tekmovanja. Čestitke velja tudi »mafijcem«, ki so odigrali odlično sezono in zelo drago prodali svojo kožo dvema favoritoma letošnjega tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen 14, Ribič in Šujica 11, Hudohmet in Vidmar 8, Hotko, Rožanc in Groznik 6, Stropnik 5;
Strelci za FMF: Ivšek 22, Snoj 11, Predrag 10, Gombač in Koprivec 4, Beltram 3;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Medicinska fakulteta  72 : 39
Datum: 13.03.2023 ob 19:15
Komentar tekme: Pričakovali smo trdo in izenačeno tekmo dveh nasprotnikov, ki vedno v medsebojnih srečanjih težko prihajata do zmag. Temu danes ni bilo tako. »Kemiki« so odločno in trdo zaigrali v obrambi in svojim nasprotnikom dopustili le 2 točki v prvi četrtini. V nadaljevanju smo gledali še vedno premoč študentov s FKKT, ki so danes bili tudi dokaj učinkoviti v napadu s svojim najmočnejšim orožjem – metih za tri točke. Tako so po treh četrtinah s 30 točkami prednosti v svojo korist že odločili srečanje. Zadnja četrtina je bila le še formalnost, tako da so se »kemiki« lažje od pričakovanega uvrstili v polfinale letošnjega tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Travica 20, Trumpić Bordon 14, Haskić 12, Petrovič 9, Gomboc 8, Košir 6, Ferjančič 3;
Strelci za MF: Remec 8, Verbič 6, Mirkovič 5, Lampret, Juhant in Brvar 4, Teršek 3, Novak in Vižintin 2, Gornik 1;

Biotehniška fakulteta : Fakulteta za strojništvo  71 : 77
Datum: 13.03.2023 ob 18:10
Komentar tekme: Srečanje vredno četrtfinala. »Strojniki« so z organizirano igro hitro prišli do vodstva in prvo četrtno dobili z 10 točkami naskoka. Druga četrtina je postregla z bolj izenačeno igro, tako da se je polčas končal z 9 točkami naskoka v korist študentov s FS. Začetek drugega polčasa, zlasti po izklučitvi Jogana, je minil v izenačeni igri, ob koncu tretje četrtine pa so se študentje z BF na hitro približali na 5 točk zaostanka. Tako se nam je obetala zanimiva končnica, kar se je tudi uresničilo. Ekipi sta bili večino zadnje četrtine rezultatsko zelo izenačeni, v zadnjih dveh minutah pa so »strojniki« zadeli dva odločilna meta za tri točke in tako uspeli zmagati. S tem so se uvrstitili v polfinale letošnjega tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za BF: Lampret 21, Skala 20, Milosavljević Podgornik 16, Torej 6, Fekonja 4, Pojbič Kovačič in Sintič 2
Strelci za FS: Derenčin 19, Lužar 18, Meze 13, Jogan 9, Ferjančič 7, Dolinar 6, Matkovič 5.

OSMINA FINALA

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za arhitekturo  75 : 43
Datum: 06.03.2023 ob 21:25
Komentar tekme: Ekipa »gradbenikov« je tekmo začela zelo odločno in v obrambi igrala na visokem nivoju. Tako je »arhitektom« uspelo prvi koš iz igre doseči šele dve minuti pred koncem prve četrtine. Prva četrtina se je tako končala s prednostjo »gradbenikov« z 10 točkami razlike. V drugi četrtini smo še naprej videli premoč študentov s FGG, ki so na odmor ob polčasu odšli z 20 točkami razlike. Tudi v nadaljevanju »gradbeniki« niso popuščali in pokazali, da si želijo visoke uvrstitve v letošnjem tekmovanju. Čestitke obem ekipam na današnjem srečanju.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Kuselj 19, Gombač 15, Benedejčič 13, Žibrik 10, Loboda 7, Smrkolj 6, Nidorfer 5;
Strelci za FA: Ogrič 10, Gržinčić 8, Antolovič 7, Barič in Srdič Kranjc 4, Drobnič in Zatezalo 3, Purkart in Videk 2; 

Fakulteta za elektrotehniko : Filozofska fakulteta  82 : 38
Datum: 06.03.2023 ob 20:20
Komentar tekme: »Elektrotehniki« so še enkrat več pokazali, da so homogena ekipa v kateri je lahko vsak nevaren za koš. Igrajo hitro in disciplinirano košarko proti kateri »filozofi« niso imeli orožja za zmago. Že ob polčasu so študentje s FE naredili varno razliko 19 točk, katero so tudi v nadaljevanju nadzirali in tudi rahlo povečevali. Čestitke »elektrotehnikom« za zmago in napredovanje v četrtfinale, prav tako lahko čestitamo tudi študentom s FF za uvrstitev v osmino finala.
Strelci tekme:
Strelci za FE: Čagalj 21, Jurak 12, Žižmond 11, Obleščak 9, Bertolj 8, Kramberger 7, Kramer 5, Cizelj 4, Pirc 3, Dolinar 2;
Strelci za FF: Gombar, Ferluga in Stefanovski 10, Kučan Lah 6, Vidušin 2;

Fakulteta za šport : Fakulteta za matematiko in fiziko  64 : 68
Datum: 06.03.2023 ob 19:15
Komentar tekme: Pričakovali smo, da bomo videli popolno ekipo »športnikov«, ki pa so na tekmo osmine finala prišli oslabljeni in z dokaj nizko postavo. Tako »športnikom« nismo mogli več pripisali vlogo favorita na tem srečanju. »Mafijci« se dobro poznajo in na krilih Ivška so v prvem polčasu tudi držali rahlo prednost pred »športniki«. V nadaljevanju so se tudi ostali študentje s FMF razigrali in prišli do prednosti 10 točk tri minute pred koncem srečanja. Študentje s FSP so v samem zaključku tekme zagrozili in se približali na 4 točke zaostanka, a so z lstnimi napakami sami sebi zaprli vrata do četrtfinalnega tekmovanja. Čestitke »mafijcem« za uvrstitev v četrtfinale.
Strelci tekme:
Strelci za FSP: Skubic 23, Udir 15, Irgolič 10, Derenčin 7, Rodman 6, Cvikl 2, Babič 1;
Strelci za FMF: Ivšek 26, Predrag 9, Beltram 8, Snoj in Koprivec 6, Gombač 5, Mihelčič 4, Testen in Bertoncelj 2;

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za računalništvo in informatiko  98 : 45
Datum: 27.02.2023 ob 20:20
Komentar tekme: »Ekonomisti« so glede na sestavo ekipe pred tekmo veljali za absolutne favorite. Vendar prva četrtina to ni pokazala, saj so se »računalničarji« odlično upirali in ta del igre dobili s točko razlike. Nadaljevanje srečanja pa je postreglo s pričakovanim scenarijem, »ekonomisti« so zaigrali resneje v obrambi in napadu in si z enosmernim prometom hitro zagotovili visoko prednost in se tako pričakovano uvrstili v četrtfinale letošnjega tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen 22, Čibej 18, Križanič 10, Hotko, Višnikar in Rožanc 9, Vidmar 8, Ribič 6, Groznik 4, Ljubas 2, Stropnik 1;
Strelci za FRI: Rudman 18, Šabić 8, Čadež 7, Semprimožnik in Rastoder 5, Pušnik 2;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za družbene vede  59 : 51
Datum: 27.02.2023 ob 19:15
Komentar tekme: Zanimiva in kvalitetna tekma. »Kemiki« so pred tekmo veljali za favorite, vendar študentje s FDV se s tem niso strinjali in celo tekmo dihali za ovratnik študentom s FKKT. V prvi četrtini so »kemiki« hitro povedli in ta del igre dobili za 8, polčas pa za 11. V drugem polčasu smo gledali izenačeno tekmo, »družbeniki« so vseskozi grozili vendar na več kot 5 točk zaostanka jim ni uspelo približati. Tako so »kemiki« zabeležili novo zmago, sicer težje kot so pričakovali in se zasluženo uvrstili v četrtfinale.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Haskić 20, Travica 13, Trumpić Bordon 8, Ferjančič 7, Košir 5, Križman 4, Gomboc 2:
Strelci za FDV: Kalajdžinski 14, Zajko in Komloš 11, Galič 8, Bandelj 5, Grlj 2;

Biotehniška fakulteta : Pedagoška fakulteta  70 : 48
Datum: 27.02.2023 ob 18:10
Komentar tekme: Začetek srečanja je minil v premoči »pedagogov«, ki so povedli s 6 točkami razlike. V nadaljevanju so se »biotehniki« zbrali tako v obrambi kot v napadu in prvi del igre dobili z 8 točkami prednosti. Nadaljevanje je potekalo v premoči študentov z BF, ki so postopoma povečevali svojo prednost in se zanesljivo uvrstili v četrtfinale letošnjega tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za BF: Milosavljević Podgornik 24, Lampret 12, Pojbič Kovačič 10, Fekonja 8, Hari 6, Radulović in Sintič 4, Pavlin 2;
Strelci za PeF: Ristič Matej 17, Ferjančič 10, Fortuna 8, Kern 7, Kavčič 4, Ristič Martin 2;

Medicinska fakulteta : Fakulteta za upravo  92 : 62
Datum: 20.02.2023 ob 21:25
Komentar tekme: Pričakovali smo derbi osmine finala, kjer smo »medicincem« vseeno pripisali rahlo prednost favoritov. Tekmo so zelo udarno začeli študentje z MF in hitro naredili prednost 10 točk, katero pa je ob koncu prvega dela igre zmanjšal »upravnik« Đogić na vsega 4 točke zaostanka. V nadaljevanju smo še vedno gledali pravi derbi, v katerem je bilo tudi nekaj vročih glav in posledično tudi tehničnih napak. »Medicinci« šo tudi v nadaljevanju igrali odlično v obrambi, ki »upravnikom« ni dopuščala lahkih košev. Tako je ob polčasu prednost študentov z MF znašala visokih 14 točk. Tudi v drugem polčasu smo lahko spremljali disciplinirano igro »medicincev« tako v obrambi kot v napadu. Posledica vsega omenjenega je njihova visoka in zaslužena zmaga in s tem uvrstitev v četrtfinale letošnjega tekmovanja.
Strelci tekme:
Strelci za MF: Drglin 31, Lampret 18, Remec 15, Mirkovič in Novak 7, Berce 5, Gornik, Brvar in Teršek 3;
Strelci za FU: Đogić 31, Ševaljević 13, Špenko 6, Jovanović in Škulj 4, Eifalt in Mustafić 2;

Fakulteta za strojništvo : Pravna fakulteta  91 : 52
Datum: 20.02.2023 ob 20:20
Komentar tekme: Prva tekma osmine finala, kjer so bili »strojniki« izraziti favoriti in so to na igrišču tudi dokazali. Z natančnimi meti za tri točke in velikim številom uspešnih protinapadov so višali prednost pred borbenimi »pravniki« vse do končnih 39 točk razlike. Študentje s FS sedaj lahko mirno pričakujejo naslednjega nasprotnika, ki pa ta trenutek še ni znan, saj se tekma med »biotehniki« in »pedagogi« še ni odigrala.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Lužar 27, Glas 20, Krošelj 13, Derenčin 10, Dolinar 8, Meh 6, Tacer 5, Kordič 2;
Strelci za PF: Moškotevc 20, Penko 10, Kodela 7, Urankar in Klinc 6, Žagar 3;

LIGAŠKO TEKMOVANJE

SKUPINA A

5.KROG

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Fakulteta za elektrotehniko  52 : 53
Datum: 13.02.2023 ob 19:15
Komentar tekme: V drugem srečanju današnjega dne so glede na sestavo ekip »električarji« veljali za favorite. Vendar to so morali dokazati tudi na igrišču. Še nekaj minut do kanca prvega polčasa je bil rezultat poravnan na 23. Od takrat dalje pa so študentje s FE le zaigrali nekoliko bolje v obrambi in tudi bolj učinkovitio v napadu, kar je rezultiralo z vodstvom po prvem polčasu s 5 točkami razlike. Nadaljevanje srečanja je prineslo minimalno premoč študentov s FE, ki so še dve minuti pred koncem sračanja zanesljivo vodili z 8 točkami prednosti. Vendar »računalničarji« se niso predali in 16 sekund pred koncem rezultat znižali na točko zaostanka. Tako so zadnji napad imeli »električarji«, ki pa so zanesljivo zadržali žogo v svoji posesti in tako zabeležili novo zmago. Tako se bodo »računalničarji« po današnjem porazu podali z najslabšega izhodišča v izločilne boje.
Strelci tekme:
Strelci za FRI: Rudman 22, Semprimožnik 10, Čadež 8, Pušnik 7, Šabić 5;
Strelci za FE: Kramberger 14, Čagalj 13, Obleščak 8, Pirc in Jurak 7, Kramer in Cizelj 2;

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo  43 : 81
Datum: 13.02.2023 ob 18:10
Komentar tekme: »Kemiki« so pred tekmo veljali za absolutne favorite, kar so na igrišču tudi dokazali. Zlasti prvi polčas so odigrali zelo udarno in po videnem že takrat odločili temo, saj so ta del igre dobili s 27 točkami razlike. Nadaljevanje srečanja je bila samo formalnost in tako so si študentje s FKKT z novo zmago priborili odlično izhodišče za izločilne boje, kateri sledijo dokaj kmalu.
Strelci tekme:
Strelci za FFA: Horvat 29, Tement 7, Garb 5, Korošec Vobovnik 2;
Strelci za FKKT: Haskić 23, Košir 20, Križman 13, Petrovič in Kozel 8, Gomboc 6, Ferjančič 3;


4.KROG

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Pedagoška fakulteta  64 : 35
Datum: 19.12.2022 ob 19:15
Komentar tekme: »Kemiki« so nastopili v deloma okrnjeni postavi, potrebovali pa so cel prvi polčas, da so se primerno ogreli. Tako je prvi polčas minil v izenačeni igri, študentje s FKKT pa so na odmor odšli z 2 točkama naskoka. V tretji četrtini so »kemiki« zaigrali odločneje v obrambi in hitro prišli do neulovljive prednosti. Kljub veliki borbenosti »pedagogov« je tudi zadnji del minil v premoči njihovih nasprotnikov, tako da so študentje s FKKT zabeležili novo zanesljivo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Košir 17, Trumpić Bordon 15, Križman 11, Petrovič 7, Haskić 6, Gomboc 4, Korošec in Mrzelj 2;
Strelci za PeF: Ferjančič 16, Ristič Matej 10, Fortuna in Kavčič 3, Jakupović 2, Zupančič 1;

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za farmacijo 62 : 52
Datum: 19.12.2022 ob 18:10
Komentar tekme: »Farmacevti« so imeli danes težave s sestavo ekipe zaradi študijskih obveznosti svojih igralcev. Tako so celotno srečanje odigrali brez menjave, kar pa danes »električarji« niso povsem izkoristili. Res je tudi, da so pri študentih s FE tako lahko zaigrali vsi igralci. Na koncu so bili študentje z FE prepričljivo boljši in in na koncu zanesljivo zmagali.
Strelci tekme:
Strelci za FE: Drenik 17, Bertolj 15, Kramberger 9, Čagalj 6, Kramer, Dolinar in Jurak 5;
Strelci za FFA: Rotman 21, Sotlar 9, Vodopivc in Horvat 8, Tement 6;


3.KROG

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za računalništvo in informatiko  45 : 53
Datum: 28.11.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Tekma, ki je že v veliki meri odločala o potniku v osmino finala. Prva četrtina je minila v rahli prednosti »farmacevtov«, ki so ob kratkem odmoru vodili s 5 točkami naskoka. Tudi druga četrtina je minila v rahli prednosti študentov s FFA, tako da so »računalničarji« ob polčasu zaostajali za 7 točk. V drugi polčas so študentje s FRI krenili na vse ali nič, toda ob koncu tretje četrtine je še vse kazalo na zmago »farmacevtov«. V zadnejm delu srečanja pa so študentje s FRI zaigrali odločno v obrambi, kar se jim je bogato obrestovalo. Ta del tekme so dobili z občutno razliko in na koncu celo zanesljivo zmagali. Tako so si ob pričakovanih izidih v nadaljevanju tekmovanja v tej skupini verjetno priborili izločilne boje.
Strelci tekme:
Strelci za FFA: Horvat 24, Rotman 9, Garb 7, Sotlar 3, Tement 2;
Strelci za FRI: Rudman 20, Semprimožnik 16, Rastoder 10, Sovič 6, Šabić 1;

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za elektrotehniko  37 : 75
Datum: 28.11.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Študentje s FE so k tekmi pristopili izjemno resno in si že v nekaj minutah priigrali prednost 10 točk. Zlasti so dominirali v skokih pod obema obročema. V nadaljevanju smo gledali še vedno premoč »električarjev«, ki pa v drugem polčasu ni bila več tako izrazita kot na začetku srečanja. Tako so »pedagogi« ob sicer izjemni borbenosti doživeli visok poraz, študentje s FE pa prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za PeF: Fortuna 16, Kern 9, Ferjančič 4, Ristič Martin in Ristič Matej 3, Vogrinc 2;
Strelci za FE: Jurak 17, Cizelj 13, Bertolj 10, Kramberger 9, Čagalj in Kalagasidis 6, Dolinar 5, Drenik in Pirc 4, Šteblaj 1;


2.KROG

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo  53 : 68
Datum: 14.11.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Vsekakor derbi kroga in daleč najkvalitetnejša tekma v letošnji tekmovalni sezoni. »Električarji« so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, izkoristili so tudi nekaj nezbranosti »kemikov« in polčas dobili s 5 točkami razlike. V nadaljevanju so se študentje s FKKT zbrali in z odločno obrambo v obeh četrtinah popolnoma razorožili soje nasprotnike. Zlasti v zadnjem delu tekme so sebi v prid uveljavili visok ritem igre, ki so ga narekovali skozi celotno srečanje in na koncu prepričljivo zmagali.
Strelci tekme:
Strelci za FE: Drenik 15, Kramberger 14, Čagalj 12, Bertolj 5, Dolinar 4, Pirc 3;
Strelci za FKKT:  Haskić 27, Košir 20, Trumpić Bordon in Gomboc 7, Kozel 3, Travica in Križman 2;

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Pedagoška fakulteta  34 : 41
Datum: 14.11.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Pričakovano izenačena tekma. Prvo četrtino so dobili po seriji napak na obeh straneh »pedagogi« s 3 točkami razlike. Druga četrtina je minila v izenačeni igri, razlika pa je ostala enaka kot po prvem delu tekme. V nadaljevanju smo še naprej gledali izenačeno igro, tako da je odločitev o zmagovalcu padla šele ob koncu srečanja. Več znanja in tudi športne sreče so tokrat imeli študentje s PeF, ki so zabeležili prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FRI:  Semprimožnik 9, Ravnić in Kupinić 6, Sok 5, Šabić in Rudman 3, Sovič 2;
Strelci za PeF:  Ferjančič 18, Ristič Matej in Fortuna  9, Kern 4, Zupančič 1;


1.KROG

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za farmacijo  36 : 39
Datum: 07.11.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Zelo zanimiva tekma na kateri sta se ekipi do samega zaključka borili za zmago. Ta je na samem koncu zasluženo pripadla »farmacevtom«. Tekmo je odločil Rotman, ki je v zadnji minuti zadel met za tri točke. Tekma se je zaključila z nizkim rezultatom, saj sta obe ekipi skupaj dosegli le 75 točk. »Pedagogi« so imeli le tri strelce na tekmi, medtem ko so imeli »farmacevti« enega strelca več.
Strelci tekme:
Strelci za PeF: Fortuna in Ristič Matej 13, Ferjančič 10;
Strelci za FFA: Horvat 17, Rotman 11, Tement 8, Garb 3;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za računalništvo in informatiko  61 : 44
Datum: 07.11.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Otvoritveno tekmo letošnje sezone v SPALDING UKL 2022/23 so z lepo košarko prikazali »kemiki« in »računalničarji«. Ob začetnem tipanju nasprotnika sta se ekipi v prvem delu rezultatsko držali skupaj. V nadaljevanju so »kemiki« le prikazali boljšo igro in iz četrtino v četrtino povečevali svojo prednost. Na koncu so se ustavili pri 17 točkah naskoka in slavili zanesljivo zmago. Kot izkušena ekipa so tudi letos napovedali napad sam vrh lige.
Strelci tekme:
Strelci za FKKT: Košir 25, Gomboc 15, Haskić 8, Ferjančič 6, Petrovič 5, Križman 2;
Strelci za FRI: Rudman 13, Sok 8, Kupinić in Rastoder 6, Ravnik 5, Šabić 4, Samprimožnik 2;

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA A

SKUPINA B

5.KROG

Biotehniška fakulteta : Ekonomska fakulteta 76 : 101
Datum: 20.02.2023 ob 19:15
Komentar tekme: Izvrsten strelski večer obeh ekip, ki sta skupaj dosegli neverjetnih 177 točk. Med vsemi je izstopal danes neverjetni »ekonomist« Višnikar, ki je bil z 39 točkami tudi prvi strelec večera. Soigralci so mu z veseljem sledili in tako so uspeli priti čez magično mejo 100 točk. Kljub odlični igri »biotehnikov« se danes »ekonomisti« enostavno niso ustrašili nasprotne ekipe in skozi celotno srečanje držali prednost in jo tudi postopoma rahlo višali do končnih 25 točk razlike. Čestitke tako študentom z BF kot študentom z EF za to odlično košarkarsko predstavo.
Strelci tekme:
Strelci za BF: Milosavljević Podgornik 32, Tomšič 18, Skala 8, Torej 7, Fekonja 6, Sintič 5;
Strelci za EF: Višnikar 39, Ličen 28, Hudohmet 21, Ljubas 7, Šujica 6;

Naravoslovnotehniška fakulteta : Fakulteta za družbene vede 00 : 20 b.b.
Datum: 13.02.2023 ob 20:20
Komentar tekme: Študentje z NTF se ob napovedani uri niso pojavili na igrišču, zato se je tekma registrirala z 0 : 20 v korist študentov s FDV.
Strelci tekme:
Strelci za NTF:
Strelci za FDV:


4.KROG

Fakulteta za družbene vede : Filozofska fakulteta  40 : 43
Datum: 12.12.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Edina enakovredna tekma v današnjem večeru. Študentje s FDV so prvo četrtino dobili s 5 točkami naskoka. V nadaljevanju so »filozofi« prevzeli pobudo in po treh četrtinah vodili s 6 točkami prednosti. Zadnja četrtina je minila v obilici napak na obeh straneh in s polno zgrešenih metov. Pri tem so imeli bolj srečno roko študentje s FF, ki so zabeležili novo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FDV: Mlakar 15, Javornik 7, Galič 6, Bandelj 5, Koler in Zajko 3, Mikuš 1;
Strelci za FF: Gombar 13, Ferluga 9, Stefanovski 7, Colomer 5, Rojs 4, Kučan 3, Antloga 2;

Ekonomska fakulteta : Naravoslovnotehniška fakulteta 100 : 41
Datum: 12.12.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Srečanje, kjer smo videli igro »mačke z mišjo«. »Ekonomisti« so bili danes za nekaj razredov močnejši nasprotnik in dobesedno »povozili« študente z NTF. V zadnjih sekundah tekme so dosegli tudi »stotico«, kar je redko videno na tekmah UKL.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen 29, Stropnik 14, Ribič in Groznik 12, Šujica in Hudohmet 11, Hotko 9, Vidmar 2;
Strelci za NTF: Vračević 14, Karajkovič 10, Kamnik 5, Modrijan 4, Rebol in Žgajnar 3, Blatnik 2;


3.KROG

Naravoslovnotehniška fakulteta : Biotehniška fakulteta  46 : 66
Datum: 28.11.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Študentje z BF so v tekmo vstopili kot papirnati favoriti. V prvi četrtini je bilo srečanje izenačeno, predvsem po zaslugi odličnega Vračevića z NTF, ki je praktično sam držal ravnotežje. Ko so »biotehniki« ugotovili od kje jim vseskozi preti nevarnost, so hitro postavili stvari na svoje mesto in v nadaljevanju srečanja večali razliko sebi v prid iz četrtine v četrtino in na koncu slavili že trejo zmago v letošnji tekmovalni sezoni.
Strelci tekme:
Strelci za NTF: Vračević 17, Rojc 13, Kamnik 8, Žgajnar 6, Rebol 2;
Strelci za BF: Fekonja 21, Torej 16, Tomšič 13, Pojbič Kovačič 8, Pavlin in Skala 4;

Filozofska fakulteta : Ekonomska fakulteta  48 : 64
Datum: 28.11.2022 ob 20:20
Komentar tekme: »Ekonomisti« so na tekmo prišli le s petimi igralci in tudi v dokaj oslabljeni postavi. To so danes izkoristili vedno borbeni »folozofi«. Večino prvega polčasa smo gledali izenačeno tekmo, tako da so študentje z EF na odmor odšli le z 2 točkama naskoka. V nadaljevanju srečanja so »ekonomisti« le resneje pristopili k tekmi in na koncu prišli do nove zanesljive zmage.
Strelci tekme:
Strelci za FF: Gombar 24, Mahne in Vidušin 6, Ferluga 5, Kravanja 3, Antloga in Stefanovski 2;
Strelci za EF: Hotko 21, Šujica 19, Pavliha 16, Ljubas 6, Lisec 2;


2.KROG

Ekonomska fakulteta : Fakulteta za družbene vede  59 : 35
Datum: 14.11.2022 ob 19:15
Komentar tekme: To je bila prva tekma v letošnji tekmovalni sezoni aktualnih prvakov – študentov z EF. Prva četrtina je minila v rahli premoči »ekonomistov«, ki so ta del igre dobili s 5 točkami prednosti. V nadaljevanju so študentje z EF zaigrali čvrsteje v obrambi, s tem tudi bolj učinkovito v napadu in si iz četrtine v četrtino rahlo povečevali svojo prednost. Na koncu so z visoko razliko zabeležili svojo prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za EF: Ličen 17, Pavliha 12, Višnikar 10, Šujica 8, Hotko 7, Stropnik 5;
Strelci za FDV: Mlakar 7,  Kalajdžinski 6, Galič, Koler, Grlj in Stojanović 4, Bandelj, Huskić in Mikuš 2; 

Biotehniška fakulteta : Filozofska fakulteta  51 : 32
Datum: 14.11.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Začetek tekme se je odvil povsem po notah »biotehnikov«, ki so ta del igre dobili s 14 točkami razlike. Nadaljevanje je postreglo z bolj izenačeno igro, tako da smo na koncu videli prepričljivo zmago študentov z BF, ki so tako zabeležili že drugi uspeh v letošnji tekmovalni sezoni. Kljub visoki razliki, velja omeniti izjemno borbenost »filozofov«, ki so ob porazu pokazali kako se brani barve svoje fakultete.
Strelci tekme:
Strelci za BF: Fekonja 18, Tomšič 10, Pojbič Kovačič 9, Bajc 6, Lampret in Radulović 3, Pavlin 2;
Strelci za FF: Ferluga 18, Stefanovski 9, Vidušin 3, Martinović 2;


1.KROG

Filozofska fakulteta : Naravoslovnotehniška fakulteta  38 : 33
Datum: 07.11.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Tudi zadnja tekma današnjega sporeda je minila v podobnem tempu kot ostale tekme. Spoznavanje soigralcev in nasprotnikov je pripomoglo k dokaj nizkemu rezultatu. »Filozofi« so v letošnji sezoni dobili novega izkušenega trenerja Božiča, ki je s svojimi izkušnjami pripomogel k boljši igri svojih varovancev. Na samem koncu so imeli študentje s FF nekaj več sreče kot njihovi nasprotniki in tako vknjižili prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FF: Gombar 12 in Ferluga 12, Siega 5, Kravanja 4, Vidušin 3, Antloga 2;
Strelci za NTF:  Vračević 15, Žgajnar 11, Rojc 4, Blatnik;

Fakulteta za družbene vede : Biotehniška fakulteta  41 : 48
Datum: 07.11.2022 ob 20:20
Komentar tekme: V prvem polčasu so »biotehniki« kazali veliko več uigranosti in s tem je bil rezultat tudi v njihovo korist. Tekma je postala v drugem polčasu zelo zanimiva, ko so »družbeniki« ob močni podpori s klopi začeli kazati zelo dinamično igro, ki jim je prinesla tudi dober rezultat. V zadnjo četrtino so študentje z BF vstopili samo s tremi točkami prednosti, katero so pa v prvem napadu njihovi nasprotniki tudi izničili. »Biotehniki« so počasi le uspeli ponovno kontrolirati igro, s katero so prišli do zaslužene zmage.
Strelci tekme:
Strelci za FDV: Mlakar 16, Galič 12, Zajko 6, Javornik 5, Bandelj 2;
Strelci za BF: Torej 17, Sintič 11, Lampret 9, Tomšič 5, Skala 4, Bajc 2;

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA B

SKUPINA C

3.KROG

Fakulteta za šport : Fakulteta za strojništvo  00 : 20
Datum: 09.01.2023 ob 19:15
Komentar tekme: »Športniki« se ob napovedani uri niso pojavili na igrišču, zato se je tekma registrirala z 0 : 20 v korist »strojnikov«.
Strelci tekme:
Strelci za FSP:
Strelci za FS:

Fakulteta za upravo : Fakulteta za arhitekturo  56 : 52
Datum: 12.05.2022 ob 20:20
Komentar tekme: V prvem polčasu smo spremljali zelo izenačeno tekmo, kjer smo videli ogromno borbenosti in tudi močne igre, kar je posledično doprineslo k velikemu številu osebnih napak na obeh straneh. Na odmor ob polčasu so s točko razlike odšli »arhitekti«. Podobno dogajanje se je nadaljevalo v tretji četrtini, kjer pa so si »upravniki« le nekako uspeli priboriti 7 točk naskoka. Na koncu se je izkazalo, da jim je priborjena razlika po treh delih igre zadostovala za prvo zmago v letošnji tekmovalni sezoni. Omeniti velja »upravnika« Ševaljevića, ki je praktično sam premagal svoje današnje nasprotnike.
Strelci tekme:
Strelci za FU: Ševaljević 40, Škulj 7, Einfalt in Mustafić 4, Jovanović 1;
Strelci za FA: Antolović 19, Barič 8, Klenovšek 5, Gržinić in Zatezalo 4, Videk in Drobnič 3, Grebenšek, Homšak in Ogrič 2;


2.KROG

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za upravo  73 : 40
Datum: 12.12.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Videli smo srečanje dveh odličnih ekip. »Strojniki« so bili po imenih sodeč favoriti, kar so danes na igrišču tudi dokazali. Prvi polčas so študentje s FS dobili z 10 točkami razlike, v nadaljevanju srečanja pa smo videli še naprej njihovo premoč. »Upravniki« so se sicer trudili na vso moč, toda danes so bili pač njihovi nasprotniki precej uspešnejši in tako so zabeležili drugo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FS: Lužar 16, Krašovec 11, Lužar in Matkovič 10, Ferjančič 9, Meze 5, Derenčin in Dolinar 4, Krošelj in Meh 2;
Strelci za FU: Ševačjević 23, Đogić 8, Špenko 3, Škulj, Enfalt in Jovanović 2;

Fakulteta za arhitekturo : Fakulteta za šport  46 : 56
Datum: 05.12.2022 ob 21:25
Komentar tekme: »Športniki« so na tekmo prišli v oslabljeni postavi, kar so tudi danes zelo borbeni »arhitekti« izkoristili in naredili srečanje zelo zanimivo. V prvem polčasu so bili študentje s FA boljši nasprotnik in na odmor odšli z 8 točkami naskoka. V nadaljevanju srečanja so se študentje s FSP le zbrali in vsako četrtino dobili z 9 točkami razlike in na koncu slavili zanesljivo zmago. Tudi tokrat lahko pohvalimo »arhitekte« za dobro košarkarsko predstavo.
Strelci tekme:
Strelci za FA: Antolovič 16, Grebenšek in Ogris 6, Zatezalo 5, Videk 4, Drobnič 3, Srdić Kranjc, Gržinić in Klenovšek 2;
Strelci za FSP: Skubic 19, Mlekuž 11, Udir, Derenčin in Lazar 7, Lisec 5;


1.KROG

Fakulteta za upravo : Fakulteta za šport  57 : 63
Datum: 21.11.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Pričakovali smo zanimivo in kvalitetno tekmo dveh odličnih ekip. »Športniki« so začeli odločno in tekmo odprli s tremi zaporednimi trojkami. »Upravniki« so se hitro zbrali in ulovili priključek. Zaključek prvega dela je zopet pripadel študentom s FSP, ki so na prvi odmor odšli s 7 točkami prednosti. V nadaljevanju srečanja smo gledali dokaj izenačeno igro, »športniki« pa so dokazali, da so bili danes malenkost boljši nasprotnik in na koncu dokaj zanesljivo zmagali in tako zabeležili prvo letošnjo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FU: Ševaljević 30, Špenko 17, Jovanović 6, Škulj in Mustafić 2;
Strelci za FSP:  Pešak 20, Skubic 13, Derenčin in Strel 9, Lisec 7,  Babič 3, Udir 2;

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za arhitekturo  69 : 35
Datum: 21.11.2022 ob 18:10
Komentar tekme: »Strojniki« so glede na postavi najavljenih ekip že pred tekmo veljali za izrazite favorite. Prve minute srečanja so minile zelo izenačeno, proti koncu tega dela igre pa so se študentje s FS le prebudili in prvo četrtino dobili s 5 točkami prednosti. V nadaljevanju so »arhitekti« poskušali vse, da bi nudili večji odpor svojim nasprotnikom, vendar izkazalo se je, da so »strojniki« danes bili za njih premočan nasprotnik. Tako so študentje s FS zabeležili prvo letošnjo zmago, »arhitekti« pa so dokazali, da so v letošnji tekmovalni sezoni sestavili kar konkurenčno ekipo in bodo marsikomu še nevaren tekmec.
Strelci tekme:
Strelci za FS:  Jogan in Lužar 16, Glas 15, Matkovič 10, Derenčin 7, Krašovec 5;
Strelci za FA:  Barič 11, Klenovšek in Gržinčić 7, Antolovič 6, Grebenšek in Homšak 2;

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA C

SKUPINA D

3.KROG

Fakulteta za matematiko in fiziko : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo  46 : 51
Datum: 09.01.2023 ob 21:25
Komentar tekme: Za konec večera smo gledali kakovostno košarko. »Mafijci« so srečanje bolje začeli in prvo četrtino dobili s 4 točkami razlike. V drugi četrtini so bili boljši »gradbeniki«, ki so na odmor ob polčasu odšli s prednostjo 3 točk. Ob izenačeni tretji četrtini so bili študntje s FGG v rahli prednosti, ki pa so jo v zadnji četrtini slabe tri minute do konca tekme povečali na 14 točk. Tako so vsi v dvorani menili, da je tekma odločena. S tem pa se niso strinjali študentje s FMF, ki so prišli v zadnji minuti le na 4 točke zaostanka. Za kaj več pa jim je zmanjkalo časa in »gradbeniki« so vknižili novo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za FMF: Ivšek 20, Snoj 10, Godec 6, Gombač in Predrag 4, Nerat 2;
Strelci za FGG: Loboda 12, Toroman in Benedejčič 8, Gombač in Kuselj 6, Svenšek 5, Hrabrič in Mihelič 3;

Medicinska fakulteta : Pravna fakulteta  55 : 40
Datum: 09.01.2023 ob 20:20
Komentar tekme: Videli smo lepo košarkarsko predstavo. Sam začetek tekme je postregel z zelo izenačeno igro, v nadaljevanju pa so »medicinci« stopili na plin in polčas dobili z 18 točkami razlike. V tretji četrtini smo videli izenačeno tekmo, v zadnji del pa so »pravniki« krenili na vse ali nič. Tri minute do konca so prišli na enomestno razliko, vendar izkušeni »medicinci« so nadzirali potek igre in na koncu zanesljivo zabeležili novo zmago.
Strelci tekme:
Strelci za MF: Remec 17, Brvar 13, Lampret 7, Berce in Novak 5, Drglin in Mirkovič 3, Vižintin 2;
Strelci za PF: Pessoa 13, Žagar 8, Moškotevc 7, Turk in Klinc 3, Rituper, Penko in Kodela 2;


2.KROG

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Medicinska fakulteta  50 : 49
Datum: 05.12.2022 ob 19:15
Komentar tekme: Odličen začetek »gradbenikov« proti vedno dobrim »medicincem«, ki so morali 3 minute pred koncem prve četrtine vzeti minuto odmora, saj je bil rezultat na semaforju 9:0 za nihove nasprotnike. V nadaljevanju so študentje s FGG vstrajali pri agresivni obrambi, a so študentje z MF vseeno našli pot do nasprotnikovega koša, tako da se je prva četrtina končala s 3 točkami naskoka v korist »gradbenikov«. V drugi četrtini se je nadaljevala odlična košarkarska predstava obeh ekip, »gradbeniki« pa so svojo prednost povečali na 9 točk razlike v svojo korist. V tretji četrtini so »medicinci« z veliko kombinatorike v svoji igri uspeli ujeti »gradbenike« in tako so končali ta del igre le s točko zaostanka. Pričakovali smo zelo napeto zadnjo četrtino in jo tudi dobili. Tekma je bila »odprta« vse do zadnjih sekund, ko so študentje z MF poskušali vse, da bi potek srečanja obrnili sebi v prid. V tej nameri niso bili uspešni, tako da so se na koncu študentje s FGG veselili zmage s točko razlike.
Strelci tekme:
Strelci za FGG: Kuselj 15, Benedejčič 11, Svenšek in Mihelič 5, Gombač 4, Žibrik in Toroman 3, Nidorfer in Babič 2;
Strelci za MF: Drglin 21, Mirkovič 10, Berce 8, Lampret 5, Remec 4, Novak 1;

Pravna fakulteta :  Fakulteta za matematiko in fiziko  54 : 59
Datum: 05.12.2022 ob 18:10
Komentar tekme: Videli smo dvoboj dveh izjemno borbenih ekip. »Mafijci« so srečanje začeli udarno in prvo četrtino dobili s 13 točkami prednosti. V drugi četrtini smo videli kar nekaj uspešnih metov za tri točke na obeh straneh, s tem da se je prednost študentov s FMF do konca polčasa povečala na 16 točk. V tretjem delu srečanja se je pri »pravnikih« razigral Moškotevc in s trojko ob zvoku sirene znižal rezultat na 11 točk. V zadnji četrtini so »mafijci« izkušeno nadzarovali potek tekme in tako premagali danes odlične študente s PF.
Strelci tekme:
Strelci za PF: Moškotevc 24, Turk 8, Urankar 7, Pessoa 6, Rituper 5, Penko 4;
Strelci za FMF: Gombač 13, Snoj 9, Predrag, Godec in Beltram 8, Ivšek 7, Lotrič 3, Skomina 2, Gnamuš 1;


1.KROG

Medicinska fakulteta : Fakulteta za matematiko in fiziko  48 : 35
Datum: 21.11.2022 ob 21:25
Komentar tekme: Tekma polna tempa, agresivnih obramb in lepih potez. »Medicinci« so začeli izjemno agresivno v obrambi, »mafijci« pa so se jim dokaj dobro upirali, temu primerno se je prva četrtina končala s 7 točkami prednosti v korist študentov z MF. Nadaljevanje je postreglo z podobno igro, v tem času so bili za malenkost boljši študentje z MF, ki so prišli do zanesljive zmage. Čestitke tudi študentom s FMF za lepo košarkarsko predstavo.
Strelci tekme:
Strelci za MF:  Remec 15, Bervar 12, Drglin, Novak in Mirkovič 5, Gornik, Berce in Lampret 2;
Strelci za FMF: Snoj 8, Gnamuš 7, Gombač 5, Nerat in Ivšek 4, Beltram 3, Godec in Bertoncelj 2;

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Pravna fakulteta  73 : 50
Datum: 21.11.2022 ob 20:20
Komentar tekme: Lanski finalisti »gradbeniki« v letošnji sezoni nastopajo v dokaj spremenjeni sestavi. V prvi četrtini smo gledali zelo izenačeno igro z obeh strani, študentje s FGG pa so ta del dobili s 3 točkami naskoka. V drugi in tretji četrtini so »gradbeniki« uveljavili svojo premoč v vseh elementih košarkarske igre in ves čas večali svojo prednost in pred zadnjo četrtino povedli s 25 točkami prednosti. Zadnja četetina je minila v izenačeni igri in tako so študentje s FGG prišli do svoje prve letošnje zmage. Omeniti velja izjemno borbenost »pravnikov«, za kar si zaslužijo vse čestitke.
Strelci tekme:
Strelci za FGG:  Svenšek 16, Kuselj 15, Benedejčič 12, Bibič 9, Toroman 8, Gombač 5, Nidorfer 4, Mihelič in Bezgovšek 2;
Strelci za PF: Pessoa 14,  Turk 13,  Moškotevc 10, Penko 9, Rituper in Voje 2;

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA D