Prvenstvo Univerze v Ljubljani v DRUŽABNIH PLESIH 2023/2024

23.04.2024
PRVENSTVO UNIVERZE V LJUBLJANI V DRUŽABNIH PLESIH 2023/24

Prvenstvo Univerze v Ljubljani v družabnih plesih 2024 je potekalo v soorganizaciji Fakultete za šport, Plesne zveze Slovenije (PZS) in Športne zveze Univerze v Ljubljani. V prostorih športne dvorane Mangart na Fakulteti za šport so se študentke in študentje v popoldanskih urah 23. 4. 2024, pomerili v osmih družabnih plesih. Nekateri so tekmovali samo v latinsko-ameriških plesih (samba, ča-ča, rumba, džajv), nekateri samo v standardnih (angleški valček, tango, dunajski valček in hitri fokstrot), večina pa jih je tekmovala v kombinaciji vseh osmih družabnih plesov. Tekmo so sodili trije sodniki, dr. Meta Zagorc, bivša dolgoletna predsednica PZS in upokojena profesorica na Fakulteti za šport, nadalje Marko Vodnik, predsednik sekcije za standardne in latinsko-ameriške plese pri PZS ter Karmen Intihar, plesna pedagoginja in sodnica športnega plesa. Uvodni nagovor so podali dekan Fakultete za šport, prof. dr. Damir Karpljuk, sledil je pozdrav dr. Mete Zagorc in generalnega sekretarja Športne zveze UL, gospoda Roka Petriča, prireditev pa je povezovala izr. prof. dr. Petra Zaletel, nosilka predmeta ples na Fakulteti za šport.

Skupna zmagovalca PUL v družabnih plesih za študijsko leto 2023/2024 sta bila Mia Žekš in Simon Šumandl iz Fakultete za šport, ki sta prav tako osvojila prvo mesto v finalu standardnih plesov, v finalu latinsko-ameriških plesov pa sta ju prehitela Lana Jensterle in Uroš Lazić (FSP), ki v standardu nista tekmovala. Skupno drugo mesto v kombinaciji je pripadlo Sari Frühauf in Žanu Gantarju (FSP), ki sta v finalu standardnih in posebej v finalu latinsko-ameriških plesov osvojila tretje mesto. Tretjeuvrščena v kombinaciji vseh plesov sta bila Julija Škof in Filip Zupančič (FSP), ki sta tudi v finalu standardnih plesov posebej osvojila drugo mesto. 

Vzdušje na tekmovanju je bilo izredno pozitivno, gledalci so navdušeno navijali, tekmovalci pa so se glasno opredelili, da si želijo naslednje leto ponovno takšnega tekmovanja še v večjem številu udeležencev tudi iz drugih članic, saj sta letos sodelovali le dve članici, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo in Fakulteta za šport, ki je z največjim številom finalistov in zmagovalcev tudi prejela skupni pokal zmagovalne članice.


REZULTATI:

KOMBINACIJA (ST+LA)


LA posebej:


ST posebej:


NAJBOLJŠA ČLANICA UL: Fakulteta za šport

Kombinacija- Skupinska slika

LA- Skupinska slika

ST- Skupinska slika

Najbolša članica - FŠ

Več fotografij si lahko ogledate v Facebook galeriji

RAZPIS TEKMOVANJA

KJE: Fakulteta za šport, Gortanova ulica 22, Ljubljana

KDAJ: 23.04.2024, torek

ROK ZA PRIJAVO

Ponedeljek, 22. 4. 2024 do 12.00 preko spletnega obrazca.


PRAVICA DO UDELEŽBE

(1) Študenti s statusom v študijskem letu 2023/24 na katerikoli članici Univerze v Ljubljani.

(2) Na tekmovanju lahko nastopijo le posamezniki, ki niso registrirani kot tekmovalci pri Plesni zvezi Slovenije.


TEKMOVALNE KATEGORIJE

(1) Prvenstvo Univerze v Ljubljani v družabnih plesih (PUL) - pari.

(2) Prvenstvo Univerze v Ljubljani v družabnih plesih (PUL) - ekipno.


SLEDITE NAM NA