KAMPUS Božično-novoletni futsal POKAL 2021/22

05.01.2022

Pa smo pod streho spravili prvi univerzitetni futsal pokal v zgodovini. Fakulteta za šport je upravičila vlogo favoritov in zmagala..... a pojdimo lepo po vrsti prvi.


V prvih dveh četrtfinalih v rednem delu nismo videli zadetka in o obeh polfinalistih sta odločali streli iz šestmeterske črte. Več sreče, zbranosti ali znanja, kakor si kdo vzame, sta imeli ekipi uprave, ki je premagala filozofe in pa FMF, ki je presenetljivo ugnal pravnike. v tretji tekmi med FGG in FDV pa smo videli pravo goliado, FGG si je priigral že lepo prednost s tri proti ena, a so borbeni nasprotniki v zadnjih minutah znižali, ter pol minute do konca celo izenačili rezultat na tri. Vsi smo torej pričakovali nove kazenske strele a so igralci FGG izkoristili preostali čas do končnega sodnikovega žvižga in z malce sreče tekmo z golom v zadnjih sekundah odločili že v rednem delu. V zadnji tekmi četrtfinala so difovci z minimalnim rezultatom premagali ekonomiste.

Prvo polfinale med FMF in FU je bilo napeto skozi celotno srečanje, obe ekipi sta imeli možnost tekmo odločiti že v rednem delu, a so o finalistu odločali kazenski streli. Bolje so začeli igralci uprave, ki so imeli zadetek prednosti in že strel za napredovanje, a so se stvari obrnile in igralci FMF  so imeli malenkost več športne sreče ter napredovali v finale. 


V drugem polfinalu so igralci fakultete za šport brez večjih težav premagali FGG, ki se je na začetku še dobro upirala a ji je na koncu zmanjkalo moči.


O tretjem mestu so znova odločali kazenski streli, ki so jih dobili igralci uprave, ki so s tretjim mestom tako dosegli daleč največji uspeh v futsalu do sedaj. To kaže da so dobra ekipa in da so pod vodstvom Čehiča na pravi poti. 


V finalu smo pričakovano videli difovce in pa presenečenje turniraja FMF. Difovci so izkoristili svoje prednosti ter FMFju niso dovolili da iz protinapadov resneje ogrozi tekmo, ki so jo imeli skozi celotno srečanje pod kontrolo. Na koncu so slavili z dve proti nič. 

ČETRTFINALE: 

Fakulteta za matematiko in fiziko : Pravna fakulteta  0 : 0  *(2 : 0)

Filozofska fakulteta : Fakulteta za upravo 0 : 0  *(2 : 3)

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za družbene vede 4 : 3

Fakulteta za šport : Ekonomska fakulteta dod. 1 : 0 

POLFINALE: 

Fakulteta za matematiko in fiziko : Fakulteta za upravo 1 : 1 *(5 : 4)

Fakulteta za šport : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 4 : 1

TEKMA ZA 3. MESTO

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo : Fakulteta za upravo 1 : 1 *(4 : 5)

TEKMA ZA 1. MESTO: 

Fakulteta za šport : Fakulteta za matematiko in fiziko 2 : 0 

KONČNI VRSTNI RED

1.  Fakulteta za šport

2.  Fakulteta za matematiko in fiziko

3.  Fakulteta za upravo

4.  Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

22.12.2021

Prva izvedba Kampus božično-novoletnega turnirja, je bila idealna prilika za ekipe, da v skrajšani sezoni še dodatno uigrajo svoje ekipe in se pripravijo na nadaljevanje univerzitetne lige, kjer letos ni prostora za napake. 

V skupini A sta bili ekipi, ki sta napredovale znani že pred samim začetkom, saj igralci FKKTja iz neznanih razlogov niso prišli.  V medsebojnem dvoboju za prvo mesto so slavili igralci FMFja potem ko so po zgodnjem zaostanku uspeli preobrniti tekmo sebi v prid. 

V skupini B smo spremljali izenačen boj, v katerm so kratko nekoli presenetljivo potegnili igralci Fakultete za strojništvo, ki so v neposrednem dvoboju za napredovanje izgubili z FU. FGG pa je osvojila skupino z dvema zmagama. 

V skupini C, ki je bila skupina smrti, so prvo mesto zasedli difovci z dvema zmagama, v dvoboju za drugo mesto pa so pravniki s tri proti nič premagali ekonomiste in tako ujeli še zadnji vlak za nadaljevanje turnirja. 

V skupini D pa je ob remijih na vseh treh tekmah, za napredovanje odločala najprej razlika v golih, za prvo mesto pa sta nato ekipi morali še straljati 6metrovke, pri katerih so večjo koncentracijo pokazali igralci FF, ki so osvojili končno prvo mesto v skupini. 


Po novem letu se turnir nadaljuje s četrtfinali, polfinaloma in nato še tekmama za tretje in prvo mesto. 

SKUPINA A :
FKKT: EF dod. 0 : 5 b.b.
FKKT: FMF 0 : 5 b.b.
EF dod.: FMF 1 : 2 

Končni vrstni red:
1. Fakulteta za matematiko in fiziko
2. Ekonomska fakulteta dod.
3. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 

SKUPINA B:
FU : FGG 1 : 2
FGG : FS 2 : 0
FU : FS 3 : 1 

Končni vrstni red:
1. Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
2. Fakulteta za upravo
3. Fakulteta za strojništvo 

SKUPINA C:
EF pod. : FŠ 0 : 1
FŠ : PF 2 : 0
EF pod.: PF 0 : 3 

Končni vrstni red:
1. Fakulteta za šport
2. Pravna fakulteta
3. Ekonomska fakulteta pod. 

SKUPINA D:
FE : FDV 0 : 0
FE : FF  0 : 0
FF : FDV 2* : 2 

Končni vrstni red:
1. Filozofska fakulteta
2. Fakulteta za družbene vede
3. Fakulteta za elektrotehniko