UKL Rezultati ženske 2023/24

KONČNI VRSTNI RED SPALDING UKL 2023/24 (ŽENSKE):

1. mesto: Fakulteta za šport

2. mesto: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE)

3. mesto: Medicinska fakulteta

4. mesto: Pedagoška fakulteta (ZE)

5. mesto: Filozofska fakulteta

MVP SPALDING UKL 2022/23 (ŽENSKE):

Nina Jesenšek (Fakulteta za šport)

1. mesto: Fakulteta za šport

2. mesto: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE)

3. mesto: Medicinska fakulteta

MVP: Nina Jesenšek

Vse fotografije si lahko ogledate na povezavi: Fotogalerija

FINALE (ŽENSKE)

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE) : Fakulteta za šport   38 : 59
Datum: 22.04.2024 ob 19:15
Komentar tekme: V velikem finalu v ženski konkurenci smo videli veliki derbi med študentkam z združene ekipe FKKT in »športnicami. Dekleta so se po začetnem tipanju hitro navadile na tako veliko tekmo kot je samo finale in že v prvi četrtini pokazale, da imajo veliko košarkarskega znanja. »Športnicam« je uspelo v prvi četrtini ustvariti rahlo prednost, ki pa ni kazala, da bi bilo srečanje že odločeno. V nadaljevanju so imele »športnice« veliko uspešnih metov za tri točke, ki so bili ob uspešnem skoku pod obema obročema tudi ključ do velike zmage v finalu SPALDING UKL 2023/24.
Strelke tekme:
Strelke za FKKT (ZE): Sambolić 18, Spasovski 11, Drobne in Hočevar 3, Likar Ivanov 2, Pervanja 1;
Strelke za FSP: Jesenšek 20, Burgar 19, Nikolič 15,  Pintar 3, Klobučar 2;

TEKMA ZA TRETJE MESTO (ŽENSKE)

Pedagoška fakulteta (ZE) : Medicinska fakulteta   59 : 76
Datum: 22.04.2024 ob 17:30
Komentar tekme: Tudi na tekmi za 3. mesto v ženski konkurenci smo gledali dokaj podoben razplet kot pri moških. Ekipa »medicink« je že takoj na začetku srečanja prevzela vajeti v svoje roke in hitro naredila varno razliko 12-ih toč, katero so postoma tudi nadgrajevale in »pedagoginjam« preprečevale doseganje lahkih košev. Nadaljevanje srečanja je minilo v dokaj prijateljskem vzdušju, kjer so gledalci s svojim aplavzem pospremili vsako atraktivno akcijo obeh ekip. Čestitke obem ekipam za lepo košarkarsko predstavo, ki je odločala o tretjem mestu SPALDING UKL 2023/24.
Strelke tekme:
Strelke za PeF (ZE): Hribljan 28, Berus 11, Pečar 8, Rozman 7, Bukvič 3, Tement 2;
Strelke za MF: Sambolič 25, Sok 22, Papič 10, Kodelja 9, Novak in Halilović 5;

POLFINALE

Medicinska fakulteta : Fakulteta za šport 59 : 73
Datum: 08.04.2024 ob 21:30
Komentar tekme: Zadnja polfinalna tekma je minila v bolj mirnem vzdušju, a vseeno smo lahko uživali v predstavi obeh ekip. »Športnice« so tekmo začele zelo pogumno in z visokim odstotkom uspešnih metov tudi prišle do razlike 10-ih točk ob koncu prve četrtine. Tudi v nadaljevanju niso pustile »medicinkam«, da bi se razigrale in tako so dobile študentke s FSP prvi polčas z rezultatom 34:48. V nadaljevanju so študentke z MF le uspele prebiti obrambo »športnic« in tako se jim je uspelo približati na 9 točk zaostanka ob koncu tretje četrtine. V zadnji četrtini pa je »športnicam« spet uspelo narediti varno razliko, ki jim je prinesla mirni zaključek srečanja. Čestitke obem ekipam za lepo košarkarsko predstavo.
Strelke tekme:
Strelke za MF: Vrečer 23, Šporar 12, Sok 9, Papić 5, Kodelja in Halilović 4, Novak 2;
Strelke za FSP: Burgar 23, Jesenšek 18, Nikolič 10, Pintar 8, Jamnik in Vavdi 6, Klobučar 2;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE) : Pedagoška fakulteta (ZE) 77 : 45
Datum: 08.04.2024 ob 18:00
Komentar tekme: V prvi polfinalni tekmi v ženski konkurenci smo videli dve ekipi, ki sta nastopili v nepopolnih postavah. Združena ekipa FKKT je že v prvi četrtini naredila varno razliko in iz četrtine v četrtino samo še višala svojo prednost. Na tekmo je združena ekipa PeF prišla samo s petimi igralkami, kar je bilo dejansko premalo za močnejši odpor proti odličnim študentkam iz združene ekipe FKKT, ki so s trdo obrambo in hitro igro v napadalnih akcijah popolnoma nadigrale svoje nasprotnice in tako prvič postale finalistke tega tekmovanja.
Strelke tekme:
Strelke za FKKT (ZE): Milovanova 33, Krečič 12, Likar Ivanov 9, Pervanja in Vrečer 8, Hočevar 4, Drobne 3;
Strelke za PeF (ZE): Sever 21, Berus 12, Milinović 8, Tement 4;

REPESAŽ

Filozofska fakulteta : Pedagoška fakulteta (ZE)   51 : 69
Datum: 11.03.2024 ob 20:10
Komentar tekme: Srečali sta se ekipi, ki sta odločali o zadnji polfinalistki v letošnji tekmovalni sezoni. Temu primeren je bil tudi zelo nervozen začetek z vrsto zgrešenimi meti. Nadaljevanje je postreglo z bolj učinkoviti igro, tako da se je prva četrtina končala s 15:14 v korist »filozofinj«. V drugi četrtini so »pedagoginje« prešle na consko obrambo, študentke s FF so sicer poskušale z meti za tri točke, vendar večinoma neuspešno. Na tak način so si »pedagoginje« ob polčasu zagotovile dvoštevilčno prednost. Nadaljevanje je minilo v podobni igri in ob razigranih Severjevi in Berusovi so študentke s PeF srečanje zanesljivo dobile in postale zadnje polfinalistke letošnjega tekmovanja.
Strelke tekme:
Strelke za FF: Kitak 16, Kopačin 13, Belak 8, Jazbinšek 6, Zorn 5, Zupanc 3;
Strelke za PeF (ZE): Sever 28, Berus 23, Pečar in Milinović 8, Tement 2;

LIGAŠKO TEKMOVANJE

ENOTNA SKUPINA

5.KROG

Pedagoška fakulteta (ZE) : Fakulteta za šport   47 : 60
Datum: 04.03.2024 ob 19:15
Komentar tekme: Tekma na kateri so »športnice« skozi celotno srečanje počasi večale razliko in na koncu končale srečanje s 13-mi točkami razlike. Čutiti je bilo, da imajo »športnice« srečanje pod kontrolo, čeprav smo lahko tudi pri »pedagoginjah« videli veliko lepih potez in uspešnih košev predvsem Špele Berus, ki je dosegla 28 točk. Športnice so si z zmago zagotovile tretje mesto v predtekmovalni skupini in polfinalni dvoboj proti študentkam z MF.
Strelke tekme:
Strelke za PeF (ZE): Berus 28, Milinović 8, Pečar 8, Sever 3;
Strelke za FSP: Jesenšek 24, Nikolič 14, Pintar 10, Vavdi 8, Jamnik 4;

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE) : Medicinska fakulteta  56 : 50
Datum: 04.03.2024 ob 18:10
Komentar tekme: Tekma na kateri smo lahko vsi skupaj uživali, saj sta ekipi prikazali veliko košarkarskega znanja in želje po zmagi. Obe ekipi sta nastopili praktično v najmočnejših postavah. Zmaga je odločala o prvem mestu v predtekmovalni skupini in verjetno s tem lažjega nasprotnika v polfinalu. Skozi celotno tekmo smo spremljali čvrsto obrambo na obeh straneh in rahlo rezultatsko prednost na strani študentk združene ekipe FKKT. Ta je v začetku zadnje četrtine znašala že 8 točk, vendar so se študentke z MF vrnile in dve minuti do konca zaostajale le še za točko razlike. Zanimivo je bilo spremljati tudi sestrski dvoboj Sare in Hane Sambolić, ki sta verjetno prvič stali na nasprotnih straneh. Po številu točk je dvoboj dobila Hana v dresu »medicink«, Sara je pa z uspešnim metom za tri točke preko rok Hane le 6 sekund pred koncem srečanja razliko povišala na 6 točk in se veselila končne zmage s svojimi soigralkami. Omeniti velja tudi vse ostale igralke, ki so danes nastopile - predvsem v zmagovalni ekipi neustavljivo Spasovski in Vrečer v taboru študentk z MF. Definitivno daleč najboljša košarkarska predstava v letošnji tekmovalni sezoni v ženski konkurenci.
Strelke tekme:
Strelke za FKKT (ZE): Spasovski 26, Sambolić S. 16, Hočevar 5, Milovanova 4, Krečič 3, Likar Ivanov 2;
Strelke za MF: Sambolić H. 22, Vrečer 19, Kodelja 4, Dimbiharisoa 3, Andoljšek 2;


4.KROG

Fakulteta za šport : Filozofska fakulteta   74 : 27
Datum: 19.02.2024 ob 21:25
Komentar tekme: »Športnice« kot kaže počasi kompletirajo svoje vrste. Tokrat so v atraktivni in hitri košarkarski predstavi nadigrale svoje nasprotnice s FF. Te so se trudile po svojih najboljših močeh, vendar danes so bile študentke s FSP precej boljše nasprotnice in tako prišle do prve letošnje zmage. Prvo četrtino so dobile kar z 18-mi točkami prednosti in tako praktično odločile srečanje, v nadaljevanju pa so svojo prednost le še povečevale in tako prišle do visoke zmage. Čestitke gredo obema ekipama, saj smo za konec večera bili priča lepi košarkarski predstavi.
Strelke tekme:
Strelke za FSP: Nikolič 24, Jesenšek 23, Pintar 11, Jamnik 9, Žekš 7;
Strelke za FF: Zupanc 8, Kitak 7,  Belak 6, Zorn 4, Jazbinšek 2;

Medicinska fakulteta : Pedagoška fakulteta (ZE)  43 : 37
Datum: 19.02.2024 ob 20:20
Komentar tekme: Študentke z MF so še tretjič zmagale v letošnji tekmovalni sezoni. Tokrat so bile boljše od »pedagoginj«, ki so danes drago prodale svojo kožo. Prvo četrtino so študentke s PeF dobile s 5-mi točkami razlike. V nadaljevanju so študentke z MF zaigrale odločneje tako v obrambi kot v napadu in vsako četrtino dobile z nekaj točkami razlike, kar je na koncu zadostovalo za zanesljivo zmago. Čestitke gre tudi študentkam s PeF za lepo košarkarsko predstavo.
Strelke tekme:
Strelke za MF: Kodelja in Šporar 14, Šarlah 6, Halilović 5, Dimbiharisoa 4;
Strelke za PeF (ZE): Sever 15, Pečar 10, Gorjanc 5, Natek 4, Tement 3;


3.KROG

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE) : Filozofska fakulteta   51 : 18
Datum: 15.01.2024 ob 19:15
Komentar tekme: Študentke združene ekipe FKKT so bile danes za dva razreda boljši nasprotnik in zasluženo visoko zmagale. Prikazale so svojo tipično igro - agresivno obrambo in igro z večjim številom igralk. Taka igra jim je prinesla premoč v vseh košarkarskih elementih in novo zmago. Pohvaliti velja tudi »filozofinje« za borbeno igro.
Strelke tekme:
Strelke za FKKT (ZE): Milovanova 18, Krečič 12, Hočevar 6, Andonova 4, De Vincente Sanjurjo in Herrero Sánchez 3, Pervanja in Vrečer 2, Kostrevska 1;
Strelke za FF: Grajžl 6, Kitak 4, Jazbinšek in Paternoster 3, Zupanc 2;

Medicinska fakulteta : Fakulteta za šport  43 : 37
Datum: 15.01.2024 ob 18:10
Komentar tekme: Vsekakor smo videli derbi kroga v ženski konkurenci. Obe ekipi sta danes nastopili v oslabljenih postavah. Prvo četrtino so dominirale »športnice«, ki so ta del igre dobile za 7. V nadaljevanju so se »medicinke« le zbrale in do polčasa znižale vodstvo »športnic« na točko zaostanka. Tako se je v nadaljevanju obetala napeta tekma - primerno debiju kroga. Študentke z MF so tretjo četrtino odigrale suvereno in prešle v vodstvo za 7 točk. Tako je zadnja četrtina bila odločilna. Študentke s FSP so poskušale vse, vendar so bile danes prekratke, tako da je zmaga pripadla študentkam z MF.
Strelke tekme:
Strelke za MF: Kodelja in Andoljšek 14, Šarlah 6, Papić 4, Dimbiharisoa 3, Halilović 2;


2.KROG

Pedagoška fakulteta (ZE) : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE)   39 : 52
Datum: 18.12.2023 ob 21:25
Komentar tekme: Študentke združene ekipe FKKT so prišle do druge letošnje zmage. S taktično igro - s poudarkom na obrambi in rotacijo vseh igralk so skozi vsako četrtino postopoma večale savojo prednost, tako da so malo pred koncem tretje četrtine povedle s 16-točkami prednosti in praktično odločile srečanje. Združena ekipa PeF je poskušala vse, vendar so njihove nasprotnice bile danes za njih nedosegljive.
Strelke tekme:
Strelke za PeF (ZE): Sever 19, Suhalj 11, Rozman 6, Strmčnik 2, Bukvić 1;
Strelke za FKKT (ZE): Milovanova 23, Hočevar 12, Likar Ivanov 8, Andonova 4, Drobne 3, Cabrera 2;

Filozofska fakulteta : Medicinska fakulteta  43 : 66
Datum: 18.12.2023 ob 20:20
Komentar tekme: Prvič v letošnji tekmovalni sezoni smo videli na delu lanske prvakinje študentke z MF, ki so na tekmo prišle skoraj v popolni postavi. Že takoj na začetku tekme so pokazale kdo bo danes na igrišču gospodar. Že v prvi četrtini so si priigrale 15 točk naskoka, ki so ga v nadaljevanju samo še povečevale in na koncu visoko zmagale. »Medicinke« so s svojo predstavo dokazale, da se bodo tudi v letošnji sezoni borile za sam vrh lige.
Strelke tekme:
Strelke za FF: Cvetković 11, Kitak 10, Grajžl 5, Kopačin in Zorn 5, Zupanc 4, Belak 2;
Strelke za MF: Kodelja 15, Vrečer 14, Andoljšek 13, Halilović 10, Šporar 8, Papić 4, Bujanović 2;


1.KROG

Filozofska fakulteta : Pedagoška fakulteta  20 : 00  b.b.
Datum: 04.12.2023 ob 19:15
Komentar tekme: »Pedagoginje« se niso pojavile ob napovedani uri na igrišču, zato se je tekma registrirala z rezultatom 20 : 00 za »filozofinje«.
Strelke tekme:
Strelke za FF:
Strelke za PeF:

Fakulteta za šport : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (ZE)  49 : 61
Datum: 04.12.2023 ob 18:10
Komentar tekme: Združena ekipa FKKT je malce  presenetljivo, toda povsem zasluženo premagala favorizirane »športnice«. Glede na to, da so študentke s FSP prišle na tekmo s samo 5-imi igralkami, je bila taktika »kemičark« agresivna igra in rotacija 10-ih igralk. To se je študentkam združene ekipe FKKT tudi obrestovalo, saj so v tretji četrtini povedle s 15-imi točkami razlike in praktično odločile srečanje. Zadnja četrtina je bila tako le še formalnost. Vsekakor gledljiva košarkarska predstava za uvod v ženski del tekmovanja.
Strelke tekme:
Strelke za FSP: Burgar 21, Jamnik 15, Jesenšek 11, Klobučar 2;
Strelke za FKKT (ZE): Milovanova 16, Hočevar 14, Andonova in Krečič 6, Drobne in Cabrerea 5, Vrečer 4, Koshtrevska 3, Pervanja 2;

Za več informacij o tekmovanju kliknite na ENOTNA SKUPINA

SLEDITE NAM NA