Arhiv novic 2022/23

23.9.2023 / Ludus Beach Park Ljubljana

Pred začetkom novega študijskega leta se je odvil rekreativni univerzitetni turnir odbojke na mivki. Turnir bo služil dodatni promociji univerzitetne lige odbojke na mivki, ki jo bomo v prihajajočem študijskem letu premierno izvedli. 

Več o tekmovanju in rezultatih

Zamislite si športni dan v Ljubljani, kjer se lahko na enem mestu brezplačno preizkusite v različnih športnih aktivnostih in izzivih, vmes uživate v dobri kulinariki, aktivno preživet dan pa zvečer v dobri družbi zaključite s plesom in petjem ob koncertu Magnifica. Vse to in še več lahko doživite na prvem ljubljanskem festivalu športa, ki bo v petek in soboto, 8. in 9. septembra 2023 v parku Tivoli. 

Več o tekmovanju

Ljubljana - Konec avgusta, natančneje 20. avgusta 2023, bo v Ljubljani organiziran največji športni dogodek, 4. mednarodni maraton v hitrostnem rolanju Vsi na rolerje.

Več o tekmovanju

VABLJENI K OGLEDU UTRINKOV IZ LETOŠNJIH LIGAŠKIH TEKMOVANJ

UKL: https://youtu.be/ATRvDUYN2J0
UKL 3x3: https://youtu.be/7L96IW6anlU
UOL: https://youtu.be/7PWJCy-x4pI
UFL: https://youtu.be/X0A3K7Ap6lQ

04.09.2023 - RAZPIS ZA IZBOR VODIJ UNIVERZITETNIH LIGAŠKIH TEKMOVANJ 2023/2024

Spoštovani!
Objavljen je Razpis za izbor vodij univerzitetnih ligaških tekmovanj za spodnje športne panoge, ki jih bo Športna zveza univerze v Ljubljani v študijskem letu 2023/2024 izvedla:

1. Univerzitetna liga v dvoranskem nogometu – futsalu UL
2. Univerzitetna košarkarska liga UL
3. Univerzitetna odbojkarska liga UL
4. Univerzitetna košarkarska liga 3x3 UL
5. Univerzitetna liga v odbojki na mivki UL
6. Univerzitetna liga v nogometu 6+1 UL
7. Univerzitetna liga v bowlingu UL

ROK ZA ODDAJO PONUDB za Vodjo univerzitetnih ligaških tekmovanj zgoraj navedenih panog je ponedeljek, 4. 9. 2023 do 23:59 ure!

Naloge izvajalca programa, pogoje ter merila za oddajo ponudbe si preberite v razpisu

Vse dodatne informacije lahko prijavitelji dobijo na Športni zvezi Univerze v Ljubljani, Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana, mag. Rok Petrič, rok.petric89@gmail.com, 040 422 262.

Obrazec za oddajo ponudbe univerzitetnih ligaških tekmovanj
Razpis

V razburljivi tekmi za tretje mesto so po izenačenem prvem delu ekonomisti v drugem z odličnim vratarjem uspeli zlomiti FDV in osvojili tretje mesto.

V finalu pa so pravniki uspeli izničiti zaostanek in obrniti tekmo v svojo korist. kljub porazu je za FMFjem sanjska sezona in naslednje leto bojo zagotovo spet mešali štrene vsem ostalim ekipam. 

Več o tekmovanju

FINALE

V finalu UOL 2022/2023 sta zmagali ekipi FŠ, pred FE in EF, pri moških in FDV, pred ZF in FF, pri ženskah. 


Več o tekmovanju

V sredo 31.5.2023, smo v Kopru v centru športov na mivki, dobili najboljše igralce in igralke letošnjega državnega Univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki.


Več o tekmovanju

24.05.2023 - DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V FUTSALU IN ODBOJKI 2023

V sredo 24.5. je potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu in odbojki. V futsalu so zmago slavili Mariborčani, v odbojki pa pri ženskah Univerza v Ljubljani, pri moških pa Univerza v Mariboru. Čestitke vsem ekipam.

Več o tekmovanju v futsalu

Več o tekmovanju v odbojki

Članek na dostop.si

Dan tekmovanja: 1.6.2023

Prijave: Rok za prijavo je petek 26.5.2023 do 12:00 ure

Kraj dogodka: Študentski kampus

Več o razpisu

Dragi ljubitelji nogometa na travi! V letošnjem študijskem letu premierno organiziramo Prvenstvo Univerze v Ljubljani v NOGOMETU 6 + 1 2022/2023. Prvenstvo bo potekalo na nogometnem igrišču Nogometnega društva Črnuče.

ROK ZA PRIJAVO EKIPE: Ponedeljek, 29. 5. 2023 do 12:00 ure!

Več o razpisu

Dragi ljubitelji teka!

Tudi letos bomo izpeljali waldorfski tek na Krim, saj želimo še naprej spodbujati zdrav način življenja, ljubiteljem pohoda in teka pa omogočiti prijetno druženje po zelenih poteh Ljubljanskega Barja ter Krima.

K prijetnemu tekaškemu druženju, ki bo v nedeljo, 14. 5. 2023, vabimo tudi vas.

Rok za prijavo je sreda, 10. 5. 2023

Več o dogodku

24.04.2023 - UKL 3X3 2022/23 FINALE

ŠTUDENTKAM S FAKULTETE ZA ŠPORT IN ŠTUDENTOM Z EKONOMSKE FAKULTETE NASLOV V SPALDING UKL 3X3 2022/23

MVP LAVRIČEVI (FSP) IN ČIBEJU (EF)

V ponedeljek 24.04.2023 se je s finalnimi tekmami končalo tekmovanje v SPALDING UKL 3X3 2022/23. Tekmovanje se je odvijalo na dveh turnirjih. Zmagovalke lige so postale študentke s Fakultete za šport v ženski konkurenci in študenti z Ekonomske fakultete v moški konkurenci. Za najkoristnejšo igralko letošnjega tekmovanja je bila v ženski konkurenci izbrana Zala Lavrič s Fakultete za šport, v moški konkurenci pa Matej Čibej z Ekonomske fakultete.

Več o finalnem tekmovanju

17.04.2023 - UKL 2022/23 FINALE

ŠTUDENTKAM Z MEDICINSKE FAKULTETE IN ŠTUDENTOM S FAKULTETE ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO NASLOV SPALDING UKL 2022/23

MVP ŠARLAHOVI (MF) IN KOŠIRJU (FKKT)

V ponedeljek 17.04.2023 se je s finalnimi tekmami končalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Zmagovalke lige so v ponovitvi lanskega finala postale študentke z Medicinske fakultete v ženski konkurenci in študenti s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v moški konkurenci.  Za najkoristnejšo igralko celotnega letošnjega tekmovanja je bila v ženski konkurenci izbrana Gloria Šarlah z Medicinske fakultete, v moški konkurenci pa Peter Košir s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Več o finalnem tekmovanju

Objavljamo razpis za vse študentke in študente, ki bi se želeli prijaviti in sodelovati na prihajajočem Univerzitetnem prvenstvu v družabnih plesih, ki bo potekalo v sredo, 12. 4. 2023 od 17.00 ure naprej, v prostoru restavracije Rožna kuh'na.

Zadnji rok za prijavo pa je ponedeljek, 10. 4. 2023 do 12:00 ure. 

Več o razpisu

FMF nadaljuje svojo sanjsko sezono in naslednji v vrsti, ki so jim morali priznati poraz so bili favoriti za končno zmago EF pod. V zaključku tekme so stopili na plin in se uspeli odlepiti, ter zasluženo slavili s pet proti dve. 

V drugi tekmi so pravniki s sedem proti nič na krilih Strajnarja razbili branilce naslova FDV, ki jim je šlo danes vse narobe. 

Več o tekmovanju

Polfinalni boji so postregli s kvalitetno odbojko, finale so si priborile ekipe ZF in FDV pri ženskah in FŠ in FE pri moških.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

Javni razpis za izbiro in sofinanciranje izvajanja letnega programa športa za leto 2023 je objavljen v Uradnem listu in na spletni strani Mestne občine Ljubljana – ljubljana.si.

Okvirna višina razpisanih sredstev po programih:
Prostočasna športna vzgoja otrok in mladine – 384.00 eurov;
Športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami – 110.000 eurov;
Obštudijska športna dejavnost – 10.000 eurov;
Športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport – 2.576.000 eurov;
Šport invalidov – 15.000 eurov;
Šport starejših – 2.000 eurov;
Razvojne dejavnosti v športu – 150.000 eurov;
Organiziranost v športu – 96.000 eurov;
Športne prireditve in promocija športa – 2.240.500 eurov.

Vlagatelj mora vlogo izpolniti in oddati v elektronski sistem (e-Razpis). Razpis je dostopen na: https://razpisisport.ljubljana.si/.

Vsa vprašanja v zvezi z razpisom se zastavijo izključno na elektronski naslov: razpisi.sport@ljubljana.si, najkasneje do 12. 4. 2022.

Rok za prijavo je do 14. 4. 2023.

Več o razpisu

Druga polovica četrtfinalnih bojev je postregla z napredovanjem FGG in FE pri moških in FDV in FF pri ženskah.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

Pa smo prišli do vrhunca sezone in zaključnih bojev. V prvem srečanju so po loteriji kazenskih strelov FMF-jevci ugnali EF dod. Oslabljeni FE ni imel možnosti proti razigrani EF pod., ki je slavila s kar pet proti nič. Pravniki so rutinirano slavili proti FA, ki je v letošnji sezoni storila ogromen korak naprej. V zadnji tekmi pa so po infarktni zadnji minuti napredovali branilci naslova FDV, ki so z dve proti ena slavili proti FKKT.

Več o tekmovanju

Prva polovica četrtfinalnih bojev se je kočala z napredovanjem ZF in FŠ pri ženskah in EF in FŠ pri moških.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

Zadnji krog v skupini B je odločal o potnikih v četrtfinale. Z zmago so drugo mesto v skupini potrdili študenti FŠ, farmacevti pa so s porazom žal izpadli iz boja za najvišja mesta. Pri dekletih so v krogu ekip s tremi zmagami prvo mesto osvojile študentke PeF, v nadaljevanje pa sta se uvrstili tudi ekipi MF in FA.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

SKUPINA B: Pa smo odigrali še zadnji krog tudi v skupini B. Nažalost smo videli smo eno tekmo, saj se igralci FŠ in FFA/FSD niso upeli zbrati, zato sta njuna naprotnika EF pod. in BF avtomatično zmagala pet proti nič. V edini preostali tekmi so pravniki suvereno premagali strojnike, ter z novimi tremi točkami skočili na prvo mesto v skupini. 

ČETRTFINALE: V četrtfinale so se kot vodilni v skupinah prebili FMF, PF in FKKT, drugouvrščeni so bili FDV, EF pod. in FE. Kot dve najbolje uvrčeni tretji ekipi pa sta se skozi šivankino uho v četrtfinale uvrstili EF dod. in FA.

Več o tekmovanju

Krog je bil žal okrnjen zaradi odpovedi dveh ekip. FKKT je doživela poraza tako v moški, kot v ženski konkurenci. Pri moških so bili od njih v treh nizih boljši študenti BF, pri dekletih so jih premagale študentke FFA.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.


Več o tekmovanju

Pa imamo končni vrstni red po skupini C tudi v skupini A. Čakajo nas še tri tekme v skupini B, da lahko določimo vse pare četrtfinala.

SKUPINA A: Pa smo dobili končni vrstni red tudi v skupini A, v medsebojnem dvoboju za napredovanje je FMF presenetljivo visoko s 4:0 ugnal FF, ki so tako padli na tretje mesto in verjetno zaključujejo letošnje tekmovanje. NTF je z dve proti ena ugnal FGG in tako vknjižil edino letošnjo zmago. MF in FRI pa sta se udarili za končno četrto mesto v skupini, ki ga je po remiju z zadetkom na vsaki strani obdržala FRI.

SKUPINA B: Največje presenečenje je seveda podatek, da so difovci že krog pred koncem ostali brez možnosti za napredovanje. v tekmi za biti ali nebiti so jih nadigrali igralci EF dod., ki so zasluženo slavili s štiri proti ena. FS je s fantastično igro zabeležil svojo prvo zmago v sezoni in s kar šest proti ena slavila proti FFA/FSD. EF pod. pa je slavila s 5:0 b.b. saj so bolezni in odsotnosti zdesetkale BF do te mere, da se niso uspeli zbrati v dovolj velikem številu.

Več o tekmovanju

V zadnjem krogu v skupinah A pri ženskah in moških smo videli zanimiv razplet. Pri dekletih so se študentke FŠ z zmago proti FDV prebile na drugo mesto, prvo so si z zmago zagotovile igralke ZF. Pri moških je EF ostala na prvem mestu, v neposrednem dvoboju za drugo mesto, so bili igralci FGG malenkost boljši od študentov FMF.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

22. 1. 2023

Študentska organizacija v Ljubljani je v sodelovanju s Športno zvezo Univerze v Ljubljani in Študentskim kampusom organizirala turnir v FIFI 23, na igralni konzoli PlayStation 4, ki je potekal v nedeljo, 22. 1. 2023 na študentskem kampusu v večnamenskem prostoru.

Več o dogodku

Razpis

V ženskem delu tekmovanja v skupini B je MF po napetem boju premagala PeF, FMF pa je odpravila NTF. Pri moških so študenti FŠ tesno premagali MF igralci FE pa so bili boljši od PeF.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

Skupina A: FDV si je v derbiju z zmago z dve proti ena proti FF že zagotovil napredovanje. Vuk je FMF ju z zmagovitim zadetkom v zadnji minuti, proti FGG (2:1), poskrbel da je njegova ekipa pred zadnjim krogom na drugem mestu. MF pa je v derbiju začelja, ugnal NTF in na svoj konto vpisal prvo zmago v sezoni. 

Skupina C: V skupini C smo videli zadnji krog. FKKT si je že pred tekmo zagotovila napredovanje in si je z remijem proti FU 1:1, s točko le še utrdila prvo mesto. Tekma med ZF in TEOF ni bila v nobenem primeru odločilna, saj sta bili ekipi brez možnosti za napredovanje, je pa bila pomembna iz vidika poslovilne tekme LEGENDE FUTSALA ZF in tudi študentske lige Kopinška, ki je odšel v velikem slogu z zmagovitim zadetkom. ZF 5 TEOF 3. V neposrednem dvoboju pa je FE z minimalno zmago in edinim golom na srečanju Baša, na drugem mestu preskočila FA, ki tako kot tretjeuvrščeni, čakajo na razplet ostalih skupin.

Več o tekmovanju

KOŠIR (FKKT), ČIBEJ (EF) IN ŽIŽMOND (FE) 21 TER LAVRIČ (FSP) 22

V ponedeljek 20.03.2023 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Po obeh polfinalnih srečanjih sta znana finalista v moški konkurenci. To so postali študentje s FKKT in EF. V ženski konkurenci bomo videli ponovitev lanskega finala med študentkam s FSP in MF.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Žal sta dve tekmi odpadli, saj VF in FKKT nista uspeli zbrati dovolj velikega števila igralk. V preostalih tekmah so strojniki pri moških premagali FKKT, medtem ko pri dekletih FF ni imela pretežkega dela s FRI.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

Skupina A: Bolj ko se bliža konec skupinskega dela, manj je prostora za napake. FDV si je s težko priigrano zmago nad FRI, z dve proti nič, kupil še en teden vodstva na lestvici, a ima od drugouvrščenega FF, ki je minimalno z ena proti nič premagal FGG, in tretjeuvršene FMF, ki je prav tako slavila proti MF, tekmo več. Zato bo razplet te skupine in boj za prvi dve mesti, ki neposredno vodita v četrtfinale, še zelo napet.

Skupina B: EF dod. je po visokem porazu z dve proti šest, v neposrednem dvoboju za vrh lestvice, le tega morala prepustiti pravnikom. V drugem derbiju skupine, kjer sta obe ekipi nujno potrebovali točke sta se z neodločenim izzidom razšla FŠ in EF pod., kar tudi ni najbolj odgovarjalo nobeni izmed ekip. V zadnji tekmi skupine pa smo videli še en remi s po zadetkom na vsaki strani med FS in BF. 

Več o tekmovanju

Ameriški Lake Placid je letošnje prizorišče svetovnih zimskih univerzitetnih iger. V desetih tekmovalnih dneh, od 12. do 22. januarja 2023, se bodo mladi športniki študenti pomerili v 12 zimskih športih in 85 dogodkih na prizoriščih po vsej severni regiji države New York, vključno z Lake Placid, Wilmington, Saranac Lake, Potsdam, Canton in North Creek. Tudi slovenska delegacija je prisotna na dogodku in sicer z dvema športnicama, obe predstavnici Univerze v Ljubljani. 

Več o tekmovanju
Zaključek Svetovnih univerzitetnih iger

IVŠEK (FMF) 22, LAMPRET (BF) IN DRENIK (FE) 21

V ponedeljek 13.03.2023 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Po vseh štirih četrtfinalnih obračunih so znani polfinalisti v moški konkurenci. Ti so dokaj pričakovano postali študentje s FS, s FKKT, z EF in s FE. 

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

IVŠEK (FMF) 26 IN SKUBIC (FSP) 23

V ponedeljek 06.03.2023 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Po še zadnjih treh tekmah osmine finala smo po zmagah »mafijcev«, »električarjev« in »gradbenikov« dobili še zadnje četrtfinaliste. Prijetno presenečenje so nedvomno pripravili študentje s FMF, ki so zasluženo premagali vrstnike s FSP. Poleg omenjenih tekem osmine finala so študentke s FSP drugič letos premagale »medicinke« - tokrat žal brez boja, ker se študentke z MF ob napovedani uri niso pojavile na igrišču.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Tokrat so vse tekme odigrali v skupini A - vse štiri tekme (dve v moški in dve v ženski konkurenci) so se  končale z rezultatom 2:0. Pri dekletih sta zmagali ekipi ZF in BF, pri fantih FMF in EF.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

V skupini B smo videli zmagi obeh EF, tako dodiplomcev ki so premagali FFA/FSD kot podilomcev, ki so visoko slavili proti FS. V derbiju kroga so pravniki premagali difovc in povsem zakomplicirali stanje na lestvici, kjer so sedaj prv štiri ekipe skoraj povsem izenačene 

Skupina C: Štromarji so se v zadnjih sekundah rešili poraza proti ZF in z golom v zadnjih sekundah iztržili remi. Upravi po neodločenem izzidu porti arhitektom, četrfinale znova polzi iz rok. FKKT pa si je z visoko zmago proti TEOF, lepo popravil razliko v zadetkih, ki zna priti še kako prav ob določanju končnega vrstnega reda. 

Več o tekmovanju

MILOSAVLJEVIĆ PODGORNIK (BF) 24 IN LIČEN (EF) 22 TER SOK (MF) 18

V ponedeljek 27.02.2023 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Po še treh tekmah osmine finala in po zmagah »biotehnikov«, »kemikov« in »ekonomistov« smo dobili še tri nove četrtfinaliste. Poleg teh tekem smo videli tudi srečanje v enotni skupini v ženski konkurenci, kjer so študentke z MF slavile vnovično zmago.

Več o tekmovanju

Po koncu izpitnega obdobja smo videli štiri kakovostne tekme, v katerih sta slavili ekipi PeF in MF pri ženskah in FE in FFA pri moških. Predvsem veseli veliko število gledalcev, ki so zasedli tako tribune v dvorani, kot na balkonu. Prednjačili so navijači MF, FŠ in FA.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

VIŠNIKAR (EF) 39 TER LAVRIČ (FSP) 29

V ponedeljek 20.02.2023 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekmi v enotni skupini v ženski konkurenci in v skupini B v moški konkurenci ter prvi dve tekmi osmine finala, kjer so po zmagah »strojnikov« in »medicincev«, ti postali prvi četrfinalisti.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Žal smo tokrat videli le dve tekmi, saj so mnoge ekipe okrnjene zaradi zimskega izpitnega obdobja. Brez težav sta slavili ekipi FF in FFA.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza.

Več o tekmovanju

HORVAT (FFA) 29 IN HASKIĆ (FKKT) 23 TER MIKIĆ (MF) 16

V ponedeljek 13.02.2023 se je po zimskem izpitnem obdobju nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v  skupini A in B (vse v moški konkurenci) in enotni skupini v ženski konkurenci. Omeniti velja, da smo videli zmago študentov s FDV (b.b.) in s tem njihovo napredovanje v izločilne boje. Posebej velja omeniti zmago »medicink«, ki so »športnicam« vrnile »milo za drago« za visok poraz v prvem krogu tekmovanja.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Spremljali smo napet dan, poln preobratov in doživeli kar nekaj sprememb na lestvicah v skupini A in C. 

Skupina A: FDV in FF sta z visokima zmagama proti NTF oz FRI, skočili na vrh lestvice, kjer se jim je tik pod vrhom s preobratom in zmago nad MF v zadnji minuti priključila tudi FGG. 

Skupina C: Uprava je s porazom proti ZF zapravila pomembne tri točke v boju za napredovanje. TEOF je bil dolgo v igri za zmago, a jim je padec koncentracije v zadnjih minutah odnesel tudi točko, tako da so poln izkupiček pobrali igralci FE. na zadnji tekmi v skupini med FKKT in FA pa smo videli neodločen rezultat in delitev točk.  

Več o tekmovanju

SOK (MF) 16, IVŠEK (FMF) 20

V ponedeljek 09.01.2023 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v  enotni skupini v ženski konkurenci ter v skupini C in D (vse v moški konkurenci). Omeniti velja, da smo videli dvojno zmago študentk in študentov z MF.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Videli smo tri kakovostne predstave, v katerih so slavile ekipe FŠ, FDV in FGG. EF je tekmo dobila brez boja.

Vabljeni k ogledu tekem v športno dvorano Baza, naslednje tekme bodo 1.2.23.

Več o tekmovanju

Tokrat nismo videli tesnih tekem, saj so ekipe FE, FŠ, FA in MF zmagale z veliko razliko, krog v obeh skupinah B se je tako končal rekordno hitro.

Več o tekmovanju


V skupini A so se v tretjem krogu dodobra premešala lestvica. Videli smo prvi zmagi FMFja, ki je presenetil vodilni FDV, ter FRIja, ki je z dve proti nič odpravil NTF. V preostali tekmi skupine, sta remizirali ekipi FF in MF. 

V skupini B nismo videli nobenih večjih presenečenj. FŠ je suvereno premagala strojnike. EF dod. je s tri proti ena odpravila BF. Pravniki pa so šele v končnici strli žilave FFA/FSD

Več o tekmovanju

Tokrat sta, zaradi odpovedi tekme s strani FRI, ženski ekipi EF in FF odigrali kar dve tekmi v enem dnevu. Pomerili sta se tudi med seboj in v izjemno izenačeni tekmi je tesno zmago slavila EF. Pri moških so bili študenti FKKT boljši od študentov FF.

Več o tekmovanju

ŠEVALJEVIĆ (FU) 40,
PRI ŽENSKAH NOVA ZMAGA »ŠPORTNIC« – MEŽNAR (FSP) 21

V ponedeljek 19.12.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v skupini A in C (vse v moški konkurenci) in v  enotni skupini v ženski konkurenci. Omeniti velja, da smo videli nadaljevanje uspešnega niza »kemikov« kot tudi »športnic«. 

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Najbolj napeto tekmo smo tokrat videli pri moških med Fakulteto za matematiko in fiziko in Ekonomsko fakulteto, ki ga je po treh nizih dobila EF. Zmagala so tudi dekleta s FDV in FŠ, ter fantje s FRI.

Več o tekmovanju

V skupini B se je derbi med ekipama iz EF končal brez zmagovalca. v drugih dveh srečanjih pa sta z minimalno razliko slavili FŠ in PF ki sta premagali FFA/FSD oz BF. 

V skupini C, smo tokrat videli samo dve tekmi saj se teologi zaradi bolezni niso uspeli zbrati, kar je pomenilo da so arhitekti vpisali zmago brez boja. v odigranih tekmah pa smo videli zmago FKKTja proti ZF in pa remi med FU in FE, do katerega so v zadnji sekundi prišli igralci uprave. 

Več o tekmovanju

JAMNIK (FSP) 16, PRI MOŠKIH – LIČEN (EF) 29 IN ŠEVALJEVIĆ (FU) 23

V ponedeljek 12.12.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v v enotni skupini v ženski konkurenci ter v skupini C in B (vse v moški konkurenci). Omeniti velja, da smo videli ponovitev lanskega finala, kjer so bile danes »športnice« prepričljivo boljše. 

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Tokrat so se vse štiri tekme končale z rezultatom 2:0. Pri dekletih sta zmagali ekipi FA in PeF, pri fantih FFA in FE.

Več o tekmovanju

05.12.2022- UKL 2022/23- GRADBENIKOM DERBI KROGA

MOŠKOTEVC (PF) 24 IN DRGLIN (MF) 21

V ponedeljek 05.12.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v skupini D in C (vse v moški konkurenci) ter v enotni skupini v ženski konkurenci. Omeniti velja, da se je z današnjim dnem začelo tekmovanje v ženski konkurenci.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

Tokrat so se kar tri tekme končale šele po odločilnem tretjem nizu. Pri ženskah je v izjemno napeti tekmi Filozofska fakulteta z 2:1 premagala Fakulteto za farmacijo, prav tako so z 2:1 slavile igralke FKKT proti Veterinarski fakulteti, pri moških pa je novo sestavljena ekipa Biotehniške fakultete presenetila lani tretje uvrščene študente FS. Ekonomska fakulteta je bila edina, ki je z 2:0 odpravila nasprotnice s Fakultete za računalništvo in informatiko.

Več o tekmovanju

HORVAT (FFA) IN GOMBAR (FF) 24

V ponedeljek 28.11.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v skupini A in B (vse v moški konkurenci). Lanski prvaki študentje z EF so bili tudi tokrat zanesljivi, presenečenje letošnjega tekmovanja pa so vsekakor »biotehniki«, ki kažejo zelo dobre predstave.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

16.11.2022

V skupini A je potekal že drugi krog in vsaka tekma predstavlja boj za napredovanje. Na prvi tekmi je FDV remiziral z FGG, tekma se je končala z zadetkom na vsaki strani. Tekmo brez zadetkov smo spremljali med FMF in FRI, to sta bila za ekipi že druga remija letos. FF pa je v svojem uvodnem nastopu z edinim zadetkom v zaključku srečanja zlomil žilavi NTF. 

V skupini C, za katero je bil to prvi krog, smo videli da so ekipe dokaj izenačene in da bo v boju za prva dva oz tri mesta kar napeto. FU je po preobratu v drugem delu slavila proti TEOF. ZF v pomlajeni ekipi ni bila kos arhitektom, ki so slavili z dve proti ena, vsi zadetki so bili doseženi v prvih treh minutah srečanja. FKKT pa je v novih dresih v derbiju kroga z dve proti nič odpravila FE. 

Več o tekmovanju

ŠEVALJEVIĆ (FU) 30, PEŠAK (FSP) 20

V ponedeljek 21.11.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo prve tekme v skupini C in D (vse v moški konkurenci).

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

9.11.2022

V letošnji sezoni UOL smo priča rekordnemu številu udeleženih ekip, skupno 30, 14 v moški in 16 v ženski konkurenci. Že prva dvoboja na sporedu sta postregla s kvalitetno odbojko in izjemno izenačenima tekmama. Pri dekletih so študentke FDV z 2:1 premagale nasprotnice z BF, pri moških pa so bili študenti FMF prav tako z 2:1 boljši od FRI. V obeh dvobojih, ki sta sledila, dvoma o zmagovalcu ni bilo, študenti FGG so premagali VF, študentke ZF pa FSD.

Več o tekmovanju

Študentke z Univerze v Ljubljani do šetega mesta na Svetovni univerzitetni ligi v košarki 3x3

Študentke Univerze v Ljubljani so v 6. izvedbi Svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3, ki se je v organizaciji FISU (Svetovna univerzitetna športna zveza) in TUSF (Turška univerzitetna športna zveza)  odvijala v Istanbulu  prišle do dobrega šestega mesta. 

Več o tekmovanju

UFL Super pokal 2022

26. oktober 2022

V prvem superpokalu v zgodovini študentske lige, smo spremljali eno boljših predstav v zadnjih letih. Z minimalno zmago in kančkom več sreče, saj bi se tekma lahko obrnila v katerokoli stran, so zmagali igralci FAKULTETE ZA ŠPORT. 

Več o tekmovanju

23. september 2022, ob 9:30

Drage študentke, dragi študenti!

Vabimo vas, da se nam na praznik slovenskega športa pridružite na rekreativnem pohodu na Šmarno Goro, saj si želimo, da v času študentskega življenja ne pozabite na redno telesno dejavnost, saj je ta najbolj pomembna pri ohranjanju zdravega življenjskega sloga.

Več o dogodku

Prijava

DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO WAKEBOARDING 2022/23

24. september 2022

Slovenska univerzitetna športa zveza v sodelovanju z Wakepark Dooplek, ki je izvajalec tekmovanja, objavlja razpis za državno univerzitetno prvenstvo v wakeboardingu 2022/23. Tekmovanje bo v Zg. Dupleku, v soboto 24. 9. 2022, s pričetkom ob 10:00.

Rok za prijavo na 3. DUP v wakeboardingu je 23. 9. 2022, do 24:00.


Več o dogodku

Razpis

HASKIĆ (FKKT) 27, KOŠIR (FKKT) 20

V ponedeljek 14.11.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v skupini B in A (vse v moški konkurenci). Prvi derbi v letošnji tekmovalni sezoni je pripadel »kemikom«.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

2.11.2022

Pa se je začela težko pričakovana UFL 22/23. Tekmovalni sistem je podoben lanskemu, le da imata tokrat dve ekipi po sedem ekip. Kot so že lansko leto ekipe spoznale, prostora za taktiziranje ni in je za napredovanje pomembna vsaka točka in zadetek. 

Več o tekmovanju

KOŠIR (FKKT) 25, TOREJ (BF) 17 IN MLAKAR (FDV) 16 

V ponedeljek 07.11.2022 se je začelo tekmovanje v SPALDING UKL 2022/23. Videli smo tekme v skupini A in B (vse v moški konkurenci). Favoriti so bili za začetek delno uspešni.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

7.11.2022

V ponedeljek 07.11.2022 se začenja SPALDING UKL 2022/23. V letošnji tekmovalni sezoni je prijavljenih 18 ekip v moški in 3 ekipe v ženski konkurenci. 

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

27. - 29. oktober 2022

Študentke Univerze v Ljubljani odhajajo na finale Svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3. Kot vsako leto doslej se tega tekmovanja udeleži 12 najboljših univerzitetnih ekip z vsega sveta tako v ženski kot v moški konkurenci.  Študentke Univerze v Ljubljani so si letošnjo vstopnico za omenjeno tekmovanje zagotovile z osvojitvijo srebrne medalje na Evropskih univerzitetnih igrah v polskem Lodžu.

Več o tekmovanju

Razpisi univerzitetnih ligaških tekmovanj 2022/2023
(UFL, UKL, UOL in UKL 3x3)

Rok za prijavo je v ponedeljek, 24. 10. 2021 do 12:00 ure!

Z največjim veseljem vas obveščamo, da se na naše koledarje vračajo univerzitetna ligaška tekmovanja v dvoranskem nogometu, košarki in odbojki 2022/2023. Letos pa smo za vas pripravili nadgradnjo vsebinskega programa, zato pripravljamo še univerzitetno ligaško tekmovanje v KOŠARKI 3x3! Da bomo po predvidenem načrtu pričeli z novo tekmovalno sezono, vam v ta namen objavljamo razpis posameznega omenjenega ligaškega tekmovanja in ekipno prijavnico.

Naprošamo vas, da vso dokumentacijo posredujete vašim športnim koordinatorjem in kapetanom posameznih ekip.

RAZPISI:
Razpis: Spalding univerzitetna košarkarska liga 2022/23
Razpis: Univerzitetna odbojkarska liga 2022/23
Razpis: Univerzitetna liga v dvoranskem nogometu - futsalu 2022/23
Razpis: Univerzitetna liga v košarki 3x3 2022/23

PRIJAVNICE:
Individualna prijavnica v programe tekmovanj
Ekipna prijavnica ligaška tekmovanja
Registracijski obrazec