Arhiv novic 2021/22

3.- 10. september 2022

PRIDI IN MIGAJ na Tednu športa v Ljubljani! Od 3. do 10. septembra smo pripravili športne aktivnosti, predstavitve in nagradne izzive! Preveri kje in kdaj, razširi novico in se pridruži! Podroben urnik po dnevih spremljajte na spletni strani

Več o dogodku

RAZPIS ZA IZBOR VODIJ UNIVERZITETNIH LIGAŠKIH TEKMOVANJ 2022/23

Obveščamo Vas, da je javno objavljen Razpis za izbor vodje univerzitetnih ligaških tekmovanj Univerze v Ljubljani v odbojki za tekmovalno sezono 2022/23.

ROK ZA ODDAJO PONUDB ? DO VKLJUČNO PONEDELJKA, 22. 9. 2022 ob 9:30!


Razpis za izbor vodje univerzitetne odbojkarske lige za sezono 2022/23

Obrazec za oddajo ponudbe univerzitetnih ligaških tekmovanj 2022/23

RAZPIS ZA IZBOR VODIJ UNIVERZITETNIH LIGAŠKIH TEKMOVANJ 2022/23

Obveščamo Vas, da je javno objavljen Razpis za izbor vodij univerzitetnih ligaških tekmovanj Univerze v Ljubljani v dvoranskem nogometu, košarki, košarki 3x3 in odbojki za tekmovalno sezono 2022/23. Namen razpisa je izbrati ustrezno strokovno usposobljene in izkušene izvajalce, ki bodo izvedli programe študentskih športnih tekmovanj Univerze v Ljubljani razpisane v okviru koledarja univerzitetnih ligaških tekmovanj v študijskem letu 2022/23 in sicer za:

1. Univerzitetna liga v dvoranskem nogometu – futsalu UL
2. Univerzitetna košarkarska liga UL
3. Univerzitetna košarkarska 3x3 liga UL
4. Univerzitetna odbojkarska liga UL


KDO SE LAHKO PRIJAVI NA RAZPIS?

Na razpis se lahko prijavijo fizične ali pravne osebe.
Prijavitelj fizična oseba mora imeti ustrezni strokovni naziv oziroma strokovne kompetence v športni panogi, za katero se prijavlja.
Prijavitelj pravna oseba mora imeti odgovorno osebo za izvedbo tekmovanja, ki mora imeti ustrezni strokovni naziv oziroma strokovne kompetence v športni panogi, za katero se prijavlja.

Pri izboru bo upoštevana povezanost z Univerzo v Ljubljani, izobrazba oziroma usposobljenost s področja športa, izkušnje s področja organizacije in izvedbe podobnih športnih programov (reference), smotrnost in racionalnost predloga finančne konstrukcije programa, zagotovitev športnega površine/objekta potrebne/ga za izvedbo tekmovanja (v kolikor le ta že ni zagotovljen/a s strani zveze), načrt obveščanja o programu oz. privabljanja udeležencev v tekmovanje, možnost zagotovitve sponzorjev za podporo tekmovanja, dosedanje uspešno sodelovanje pri izvedbi programov zveze.


ROK ZA ODDAJO PONUDB ? DO VKLJUČNO PONEDELJKA, 5. 9. 2022!


Razpis za izbor vodij univerzitetnih ligaških tekmovanj za sezono 2022/23

Obrazec za oddajo ponudbe vodij univerzitetnih ligaških tekmovanj 2022/23

DNEVI ŠTUDENTSKEGA ŠPORTA, 14.-16. junij 2022

V sklopu preteklega športnega univerzitetnega praznika smo za študente Univerze v Ljubljani v treh dneh pripravili in izvedli devet (9) prvenstev različnih športnih panog:

1. Košarka 3x3
2. Karting
3. Mali nogomet 3x3
4. Odbojka mešanih trojic
5. Orientacijski tek
6. Mali nogomet
7. Pikado
8. Namizni nogomet
9. Hitropotezni šah

Vsem udeležencem bi se radi zahvalili za udeležbo, zmagovalcem na omenjenih prvenstvih pa bi radi še enkrat iskreno čestitali!

Več o dogodku

RAZGIBAJMO LJUBLJANO- TEDEN ŠPORTA 2022

Teden športa 2022 bo potekal od 3. do 10. 9. 2022, vsak dan pa bo namenjen neki dejavnosti, tako kot pretekla leta.

ROK ZA PRIJAVO: 30. 6. 2022 (podaljšano do 15. 7. 2022)


Več o dogodku in programu

Prijave

Ekipe iz Univerze v Ljubljani so zaključile s svojimi nastopi. Z rezultati na Evropskih igrah smo lahko zelo zadovoljni, saj se z iger vračamo s tremi medaljami in bogatejši za nepozabno izkušnjo.

Več o rezultatih

V poljskem Lodžu se je končalo tekmovanje v košarki 3x3 v okviru 6. Evropskih univerzitetnih iger.

Več o rezultatih

16.7.2022

V poljski Lodž je prispelo že veliko delegacij, predstavnikov univerz iz celotne Evrope. Z nocojšnjim prihodom obeh ekip košarke 3 x 3 (Univerza v Ljubljani) je tudi slovenska delegacija pripravljena na začetek Evropskih univerzitetnih iger 2022.

Več o dogodku

DNEVI ŠTUDENTSKEGA ŠPORTA 2022

Drage študentke, dragi študenti!

Športna zveza Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani in Socialnim inkubatorjem Študentski Kampus v sklopu prihajajočega dogodka organizira prvenstva Univerze v Ljubljani različnih športnih panog med 14. 6. in 16. 6. 2022.

Na posamezna enodnevna univerzitetna športna prvenstva se lahko prijavite do ponedeljka, 13. 6. 2021 do 12:00 ure preko spletnih prijavnih obrazcev posamezne športne panoge.

Več o dogodku

RAZPISI

V zadnjem dnevu poteka Univerzitetne odbojkarske lige smo videli kakovostne dvoboje in izjemno vzdušje, za katerega so bili najbolj zaslužni navijači Fakultete za šport, ki so se zbrali v velikem številu in ves čas glasno navijali. Tretje mesto sta osvojili ekipi Ekonomske fakultete pri ženskah in Fakultete za strojništvo pri moških, medtem ko so prvakinje lige postale študentke Fakultete za šport, prvaki pa študenti Ekonomske fakultete. Najkoristnejša igralka in igralec sta postala Kaja Gimpelj s FŠ in Enej Rutar z EF.

Rezultati ženske

Rezultati moški

Fotogalerija

Difovci so se kljub bolečemu porazu pobrali in v tekmi za tretje mesto zanesljivo premagali farmacevte. FDV pa je v tekmi vseh tekem sezone 2021/22 po kazenskih strelih slavila proti FE.

Hvala vsem, ki ste spremljali in ustvarjali letošnjo univerzitetno futsal ligo 2021/22

Rezultati

Fotogalerija

ŠTUDENTKAM S FAKULTETE ZA ŠPORT IN ŠTUDENTOM Z EKONOMSKE FAKULTETE NASLOV SPALDING UKL 2021/22,

MVP JAMNIKOVI (FSP) IN LIČNU (EF)

V ponedeljek 25.04.2022 se je s finalnimi tekmami končalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Zmagovalke lige so postale študentke s Fakultete za šport v ženski konkurenci in študenti z Ekonomske fakultete v moški konkurenci. Za najkoristnejšo igralko celotnega tekmovanja je bila v ženski konkurenci izbrana Eva Jamnik s Fakultete za šport, v moški konkurenci pa Jure Ličen z Ekonomske fakultete.

Več o tekmovanju

Oglejte si fotografije iz tekmovanja

16.7.2022

V času med 18.07.2022 in 21.07.2022 bodo v košarki 3x3 nastopili tudi slovenski študentje. Slovenske barve bodo zastopali študentje in študentke z Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku

Ljubljana – TRNOVSKI PRISTAN, četrtek, 2. 6. 2022

Ker si zares zopet želimo druženje v pravem pomenu besede, letos ponovno pripravljamo veslanje v velikih kanujih kot smo ga izvajali od začetka – z zagrizenimi borbami, veliko ekipami in prijetnim druženjem po koncu!

Veslanje je namenjeno vsem Ljubljančankam in Ljubljančanom, ekipi se lahko pridružite kot član ekipe vaše četrtne skupnosti, društva, zavoda, oddelkov in drugih skupin.

Razpis in prijave

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ČLANSTVOM V ZVEZI ŠPORTNIH DRUŠTEV

Na Oddelku za šport Mestne občine Ljubljana so pripravili Anketo o zadovoljstvu s članstvom v zvezi športnih društev za potrebe priprave Letnega programa športa MOL od 2023 do 2026 leta. Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo tri (3) minute časa, zato vas vljudno naprošamo, da anketo izpolnite najkasneje do 15. 7. 2022!

Do ankete dostopate na tej POVEZAVI

Najlepše se vam zahvaljujemo za sodelovanje! Anketa je anonimna!

Letošnje spomladanske spodbude programa Razgibajmo Ljubljano so razdeljene v tri sklope, med katere sodijo tudi tekaške vadbe, vadba nordijske hoje in na otokih športa.
Več o programu

Ker je Mestna občina Ljubljana v zadnjih dveh letih postavila veliko miz za namizni tenis, smo se odločili, da vam na njih ponudimo strokovno voden prikaz igranja. V času Športne pomladi nas lahko od 18. do 22. aprila brezplačno obiščete na določenih lokacijah.
Več o vadbi na zunanjih namiznoteniških mizah

SREDA 25.5.22

V sredo, 25. maja vas vabimo na tradicionalni Študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen: ob prijavi boste lahko oddali izdelke za higiensko oskrbo in prehranske izdelke za družine v stiski v Sloveniji. Prvih 1.500 udeležencev v cilju prejme spominsko majico 29. študentskega teka na grad. Pridruži se nam tudi ti. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 23. maja.

Za več klikni tukaj

Tudi v letu 2022 v sodelovanju z Mestno občino Ljubljane pripravljamo brezplačne tečaje – Šola teka. Tečaji potekajo pod vodstvom izkušenih trenerjev in so primerni za tekače začetnike.

Uvodno predavanje bo potekalo 7. aprila ob 18.00 preko Zooma, praktični del tečajev bo potekal od 11. 4. – 31. 5. 2022.

Tečaj je za udeležence brezplačen. V posamezni skupini je na voljo 20 mest, zato je obvezna prijava. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. do 4. aprila 2022.

Več o dogodku

NAPOVED FINALNE PRIREDITVE:

Torek 24.5.22, UFL in UOL

UOL 2021/2022

  • 16:00 – 17:00: Tekme za 3. mesto UOL (na dveh igriščih):

Moški: FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO : FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO
Ženske: FAKULTETA ZA FARMACIJO : EKONOMSKA FAKULTETA

  • 19:55 – 20:55: Finale UOL ženske: FAKULTETA ZA ŠPORT : MEDICINSKA FAKULTETA

  • 21:10 – 22:10: Finale UOL moški: EKONOMSKA FAKULTETA : FAKULTETA ZA ŠPORT

UFL 2021/2022

  • 17:30 – 18:25: Tekma za 3. mesto UFL: FAKULTETA ZA ŠPORT : FAKULTETA ZA FARMACIJO

  • 18:40 – 19:35: Finale UFL: FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE : FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO


Oba polfinalna dvoboja, ki sta bila prestavljena za teden dni, sta se končala z zmago študentk in študentov Fakultete za šport. Prve so premagale Ekonomsko fakulteto, medtem ko so bili pri moških na poraženi strani študenti Fakultete za računalništvo in informatiko.

Več o tekmovanju


Neverjetno učinkoviti FDV z visokih šest proti dve razbil farmacevte. FE pa z vrhunsko predstavo zasluženo premagal favorizirane difovce.

Rezultati

Četrtfinala so postregla s pravimi presenečenji saj je izpadlo kar nekaj favoritov za naslov. Prvi poraz v sezoni je bil usoden za pravnike, ki so po izvajanju kaznskih strelov morali priznati premoč FFA. FDV je z disciplinirano in učinkovito igro presenetil EF, in pozitivno presenetil z uvrstitvijo v polfinale, kar pred sezono ni napovedoval nihče. FŠ je visoko premagala ZF, a bi se lahko tekma v prvem polčasu odvila povsem drugače.V zadnjme srečanju pa je FE premagala strojnike z dve proti nič.

Rezultati

Prva dva polfinalna boja sta se končala z zmagama Ekonomske fakultete pri moških in Medicinske fakultete pri ženskah. Poraženi ekipi Fakultete za strojništvo pri moških in Fakultete za farmacijo pri ženskah se bosta morali zadovoljiti s tekmo za tretje mesto.

Več o tekmovanju


V zadnjem krogu ligaškega dela tekmovanja smo dobili še zadnja polfinalista. To sta postala ženska ekipa EF, ki je premagala ZF in moška ekipa FS, ki je bila boljša od FGG.


Več o tekmovanju

Pa smo zaključili redni del. v zaostali tekmi skupine A smo videli visoko zmago FKKTja proti FRIju, kjer je bilo kar devet proti dve.

V zaostali tekmi skupine C smo videli prvo zmago TEOF odkar se je pridružila univerzitetnemu tekmovanju v futsalu. S pogumno in borbeno igro so zasluženo s tri proti ena slavili proti FA.

V skupini B pa si je FFA z dvema zmagama zagotovila tretje mesto, ki je še vodilo v Četrtfinale. v rednem krogu so bili s 4:0 boljši od FGG, v zaostali tekmi pa so po pravi drami, minimano slavili proti FU. Difovci so težje od pričakovanega slavili proti FMF, končni rezultat je bil 2:0. Medicinci pa so prikazali dobro igro proti FU, ter slavili z 4:1, a jim rezultati FFA niso šli v prid in so tako ostali brez napredovanja.

Rezultati

KUŽNIK (FGG) IN GLAS (FS) 25 PRI MOŠKIH
PINTAR (FSP) 22 TER LAPAJNE (MF) IN PERVANJA (FKKT/FU) 17 PRI ŽENSKAH

V ponedeljek 11.04.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Videli smo vse štiri polfinalne tekme v moški kot v ženski konkurenci.


Več o tekmovanju

Videli smo napeto tekmo med študentkami FMF in PeF v skupini B, medtem ko so igralke FKKT in MF brez večjih težav odpravile nasprotnice s FF in VF.


Rezultati ženske

GORBACHOV (FDV) 34 TER SAJEVIC (FU) 33

V ponedeljek 04.04.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Videli smo vse štiri četrtfinalne tekme v moški konkurenci.

Vabljeni k ogledu tekem - vsak ponedeljek med 18.00 in 22.30 uro (ob upoštevanju trenutnih ukrepov zaradi COVID-19) v športno dvorano Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.

Več o tekmovanju

V sredo smo lahko spremljali ženske tekme, najzanimivejši dvoboj sta prikazali Pedagoška in Ekonomska fakulteta, pedagoginje so slavile v tesnem odločilnem nizu.


Rezultati ženske

PODGORNIK MOLOSAVLJEVIĆ (BF) 26 TER SEMPRIMOŽNIK (FRI) 23 PRI MOŠKIH
VREČER (FKKT/FU) 16 PRI ŽENSKAH

V ponedeljek 28.03.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Videli smo razvrstilne tekme moških ekip od 13. – 18. mesta in boj dveh ženskih ekip za vstop v polfinale.

Več o tekmovanju

PERVANJA (FKKT/FU) 18 TER NIKOLIČ (FSP) 17 PRI ŽENSKAH
STROPNIK (FSP) 19 TER LIČEN (EF) 16 PRI MOŠKIH

V ponedeljek 21.03.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Videli smo zadnji krog ligaškega dela tekmovanja v enotni skupini v ženski konkurenci in v skupini F v moški konkurenci. Z omenjenimi tekmami smo dobili tri polfinalistke v ženski konkurenci in še preostale štiri četrtfinaliste v moški konkurenci.

Več o tekmovanju

SAJEVIC (FU) 29, ŽUNIČ (FMF) 24 TER IVŠEK (FMF) 23

V ponedeljek 14.03.2022 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Videli smo tekmi za razvrstitev od 13. do 18. mesta v skupinah G in H in tekme v ligi za prvaka v skupini E - vse v moški konkurenci. V skupini E smo dobili prve štiri četrtfinaliste letošnjega tekmovanja.

Več o tekmovanju


0d 9.2.2022 do 18.2.2022

Športna zima Razgibajmo Ljubljano spodbuja meščanke in meščane k športni aktivnosti in gibanju v zimskem času. S Športno zimo začenjamo našo sezono predstavitev programov vadbe in rekreacije, dejavnosti športnih društev in predstavitev športnih objektov. Pridružite se nam od 9. do 18. februarja 2022 in izkoristite možnost brezplačnih delavnic za vse!

Več o dogodku

5.1.2022

Pa smo pod streho spravili prvi univerzitetni futsal pokal v zgodovini. Fakulteta za šport je upravičila vlogo favoritov in zmagala...

Več o tekmovanju

Pozdravljeni,

V sredo, 10. 11. 2021 pričenjamo z Univerzitetno ligo v dvoranskem nogometu 2021/22. V biltenu tekmovanja boste našli vse potrebne podatke o pravilih in poteku samega tekmovanja. VSAK udeleženec mora izpolnjevati pogoj PCT!

Več o tekmovanju in bilten

Drage prijateljice, dragi prijatelji univerzitetne košarke,

z univerzitetno košarkarsko ligo 2021/2022 začenjamo v ponedeljek, 8. 11. 2021 ob 18:10 uri v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61.

Kot ste verjetno seznanjeni so epidemiološke razmere zelo negotove, zato je vsakršna današnja napoved negotova. S tem razlogom prosim za potrpežljivost, ker vsekakor obstaja verjetnost, da bomo morali razpored v letošnji sezoni delno prilagajati, spreminjati, morda bomo morali prilagoditi tudi tekmovalni sistem (če ne bo možno odigrati predvideno število tekem).

Če vse skupaj odmislimo (bodimo optimistični) naj opozorimo na dve pomembni zadevi:

  • v 9. točki pravil (str. 7) je natančno napisana zahteva po izpolnjevanju PCT pogoja,

  • v 9. točki pravil (str. 7) je natančno opredeljena morebitna identifikacija igralca/igralke, če to zahteva predstavnik nasprotne ekipe (prosim vodje ekip, da na to opozorite svoje igralce/igralke).

Želimo vam obilo uspeha in športnih užitkov, seveda vse v duhu fair play-a.

Več o tekmovanju

V sredo 3.11.2021 začenjamo sezono UOL. Tekme bomo odigrali na novi lokaciji in ob novem terminu.

Lokacija je dvorana BAZA, Pesarska cesta 12, 1000 Ljubljana, termin pa od 21.00 do 00.00. V sezoni je prijavljenih skupaj 22 ekip (12 v ženski in 10 v moški konkurenci). Na žrebu smo ekipe razdelili v 2 skupini v obeh kategorijah, tako je v vsaki skupini po 6 ekip pri ženskah in po 5 ekip pri moških. V skupinah ekipe igrajo vsaka z vsako.

V polfinale se uvrstita le po 2 najboljši ekipi v vsaki skupini, zato so pomembne vse tekme. Ker si dvorano in termin delimo še s tekmovanjem UFL, žal prestavljanje tekem ni mogoče, zato poskrbite, da boste imeli vedno na voljo vsaj minimalno število igralcev.

Več o tekmovanju

V ponedeljek 15.11.2021 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2021/22. Videli smo tekme v skupini B in A (vse v moški konkurenci). Dve tekmi sta nam postregli z nazivom derbi kroga, ki sta pripadla »medicincem« in »gradbenikom«.

Več o tekmovanju in rezultati

Po tem, ko so mreže kar leto in pol mirovale, je bilo prav lepo zopet slišati, škripanje parketa in krike veselja ob zadetkih na študentskem futsal turnirju. Kampus turnir v dvoranskem nogometu, ki se je odvijal v športnem centru Baza, je bil uvod in preizkus za ekipe, pred prihajajočim začetkom Univerzitetne lige. Več na spodnji povezavi...

Objava rezultatov

V sodelovanju z Univerzo v Ljubljani na DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA smo organizirali Prvenstvo Univerze v Ljubljani v ODBOJKI NA MIVKI za študijsko leto 2020/21.

Na spodnji povezavi si lahko podrobneje ogledate rezultate in fotogalerijo.

Objava rezultatov

Razpisi univerzitetnih ligaških tekmovanj 2021/2022
(UFL, UKL in UOL)

Rok za prijavo je v ponedeljek, 25. 10. 2021 do 12:00!

Z največjim veseljem vas obveščamo, da se na vaše koledarje po datumu, 12. 3. 2020 vračajo univerzitetna ligaška tekmovanja v dvoranskem nogometu, košarki in odbojki 2021/2022. Da bomo po predvidenem načrtu pričeli z novo tekmovalno sezono, vam v ta namen pošiljam razpis posameznega omenjenega ligaškega tekmovanja in ekipno prijavnico.

Naprošam vas, da vso dokumentacijo posredujete vašim športnim koordinatorjem in kapetanom posameznih ekip.

Povezave FB dogodkov omenjenih tekmovanj:
Univerzitetna liga v dvoranskem nogometu - futsalu 2021/2022
Univerzitetna odbojkarska liga 2021/2022
Univerzitetna košarkarska liga 2021/2022

Prijavnica
Razpis:
Spalding univerzitetna košarkarska liga 2021/22
Razpis:
Univerzitetna odbojkarska liga 2021/22
Razpis:
Univerzitetna liga v dvoranskem nogometu - futsalu 2021/22

Športna zveza Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Resorjem za obštudijske dejavnosti ŠOU v Ljubljani in Študentskimi domovi Ljubljana pripravlja 1. nogometni turnir trojk v Rožni dolini.

Turnir bo potekal na polovici asfaltnega igrišča na male gole. Vsaka ekipa igra s tremi igralci, in lahko ima eno menjavo. Tekma bo trajala 2 x 8 minut.

KDAJ?
Četrtek, 23. 9. 2021 med 13:00 in 20:00 uro.

KJE?
Nogometno igrišče v študentskem naselju Rožna dolina, Svetčeva ulica 9, 1000 Ljubljana.

KAKO SE PRIJAVIM?
Preko spletnega prijavnega obrazca, do torka, 20. 9. 2021 do 22:00 ure!

PRIJAVNINA:
20€ na ekipo

Več o turnirju
Povezava do FB dogodka