UOL Rezultati moški 2023/24

ČETRTFINALE (MOŠKI)

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Filozofska fakulteta 2:0 (25:22, 25:23)
Datum: 08.05.2024
Komentar tekme: Ekipa FF je nastopila nekoliko oslabljena, a se je kljub temu dobro upirala nasprotnikom s FKKT. Obe ekipi sta igrali borbeno, a ob koncu prvega niza so nekoliko bolj preudarno odigrali študenti kemije in kemijske tehnologije. Drugi niz je potekal podobno, v igro FF pa se je prikradlo ravno toliko napak, da niso uspeli pripraviti preobrata. FKKT se bo v polfinalu pomerila z ekipo Fakultete za šport.

Fakulteta za šport : Fakulteta za strojništvo 2:0 (25:20, 25:21)
Datum: 08.05.2024
Komentar tekme: Prvouvrščena ekipa iz skupine C, Fakulteta za strojništvo se je pomerila z drugouvrščeno iz skupine A, Fakulteto za šport. Tekmo so nekoliko bolje začeli strojniki, ki so si nabrali prednost dveh do treh točk in jo ohranjali do sredine prvega niza. Takrat je sledil odgovor difovcev, ki so nanizali serijo točk in rezultat obrnili v svojo korist, s čimer so niz dobili s 25:20. V drugem nizu so od samega začetka bolje igrali predstavniki FŠ, ki so si nabrali lepo prednost. Po nekaj neizsiljenih napakah FŠ so se v končnici študenti FS približali na 24:21, a bližje jim ni uspelo in lanski prvaki so se zasluženo uvrstili v polfinale.

Fakulteta za matematiko in fiziko : Biotehniška fakulteta = 2:0 (25:15, 25:23)
Datum: 07.05.2024
Komentar tekme: Biotehniška fakulteta je nastopila nekoliko oslabljena, kar se je poznalo predvsem v prvem nizu, ki so ga biotehnologi izgubili z desetimi točkami razlike. V drugem nizu so pokazali veliko borbenosti in se enakovredno upirali uigrani ekipi Fakultete za matematiko in fiziko. Slednja je v tesni končnici vseeno pokazala nekoliko več in se z zmago z 2:0 uvrstila v polfinale.

Fakulteta za elektrotehniko : Medicinska fakulteta = 2:0 (25:17, 25:19)
Datum: 07.05.2024
Komentar tekme: Ekipa FE v letošnji sezoni še ni izgubila niza, zato so v tekmo vstopili kot favoriti. Medicinsko fakulteto že vso sezono krasi predvsem borbenost, ki so jo pokazali tudi na tej tekmi, a se žal niso mogli resneje upirati zelo močni ekipi Fakultete za elektrotehniko. Razlika v prvem nizu je znašala 8 točk, v drugem pa 6 točk. FE bodo nevaren nasprotnik vsaki ekipi tudi v polfinalu.

Razporeditev tretje uvrščenih ekip po posameznih skupinah (napredujeta prvi dve. Štejejo tekme proti prvim trem nasprotnikom, saj so v nekaterih skupinah samo po 4 ekipe):

Moški:
1. Medicinska fakulteta / količnik tekme: 0,5 / količnik nizi: 0,6
2. Biotehniška fakulteta / količnik tekme: 0,5 / količnik nizi: 0,5
3. Fakulteta za farmacijo / količnik tekme: 0 / količnik nizi: 0,33

Četrtfinalni pari:

Moški:
FMF:BF
FE:MF
FS:FŠ
FF:FKKT

LIGAŠKO TEKMOVANJE

SKUPINA A

09.04.2024

Veterinarska fakulteta : Biotehniška fakulteta = 0:2 (24:26, 16:25)
Komentar tekme: Tekma s sredine lestvice skupine A je postregla z borbeno igro. Predvsem prvi niz je bil izjemno izenačen, nekaj spornih sodniških odločitev je šlo v korist BF in slednji so slavili s 26:24. V drugem nizu se študenti VF niso uspeli povsem pobrati po porazu v prvem nizu in BF je zmagala z 2:0. 

Fakulteta za šport : Fakulteta za matematiko in fiziko = 0:2 (26:28, 20:25)
Komentar tekme: V tekmi za prvo mesto so bili favoriti laski prvaki s FŠ, a na igrišču tega ni bilo videti, saj so študenti FMF igrali izjemno borbeno in igra je bila povsem izenačena. Prvi niz je bil ves čas poravnan, najprej so do zaključne žoge prišli igralci FMF. Niso je izkoristili in svoje zaključne žoge so imeli tudi difovci. Tudi oni jih niso izkoristili in ob koncu so niz po izjemni borbi dobili matematiki in fiziki. V drugem nizu se je izenačenost nadaljevala, nato pa so po nekaj napakah na strani FŠ povedli FMF-jevci in vodstva niso več izpustili iz rok. Z zmago si je FMF priborila boljše izhodišče v četrtfinalu.


03.04.2024

Biotehniška fakulteta : Pedagoška fakulteta = 2:0 (25:16, 25:17)
Komentar tekme: Pedagogi so se ob začetku obeh nizov dobro upirali uigrani ekipi Biotehniške fakultete, a po podobnem scenariju so v obeh nizh biotehnologi stopili na plin po deseti točki in dosegli zanesljivo zmago.


20.03.2024

Fakulteta za šport : Veterinarska fakulteta = 2:0 (25:20, 25:19)
Komentar tekme: Oba niza sta potekala po podobnem scenariju. FŠ si je hitro priigrala zajetno prednost, ki so jo borbeni predstavniki VF nato vztrajno topili, a se nasprotnikom niso uspeli povsem približati. FŠ z zmago ostaja prva v skupini A pri moških.


20.02.2024

Fakulteta za šport : Pedagoška fakulteta = 2:0 (25:7, 25:2)
Komentar tekme: Študenti Pedagoške fakultete niso bili kos igralcem Fakultete za šport, ki je brez težav tekmo dobila z 2:0.

Veterinarska fakulteta : Fakulteta za matematiko in fiziko = 0:2 (12:25, 17:25)
Komentar tekme: Matematiki in fiziki so prikazali lepo predstavo in bili boljši od študentov veterine. Slednji so se boje upirali v drugem nizu, a kljub temu niso uspeli resneje ogroziti zmage FMF.


09.01.2024

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za matematiko in fiziko = 0:2 (11:25, 13:25)
Komentar tekme: Študenti FMF so prikazali predstavo z majhnim številom napak. Igralci PeF so se borili, a se svojim nasprotnikom niso uspeli približati.

Biotehniška fakulteta : Fakulteta za šport = 0:2 (24:26, 19:25)
Komentar tekme: V prvem nizu so bolje začeli predstavniki Biotehniške fakultete, ki so imeli tudi ob koncu niza kar tri zaključne žoge. Teh niso izkoristili in po preobratu je prvi niz pripadel študentom Fakultete za šport. V drugem nizu bili difovci ves čas v rahli prednosti in tekmo so dobili z 2:0.


14.11.2023

Biotehniška fakulteta : Fakulteta za matematiko in fiziko = 0:2 (20:25, 22:25)
Komentar tekme: Prvo tekmo moškega dela tekmovanja so bolje pričeli študenti FMF, ki so delovali bolj uigrano z manj napakami v igri. Proti koncu prvega niza so se uspeli študenti BF nekoliko približati, a za preobrat ni bilo dovolj. V drugem nizu je igra potekala bolj izenačeno z nekaj menjavami v vodstvu. Kljub temu so si ob koncu študenti FMF priigrali pet točk prednosti. Prvi zaključni žogi za zmago so študenti BF ubranili, a tretja je bila usodna in igralci FMF so se veselili zmage z 2:0.

Pedagoška fakulteta : Veterinarska fakulteta = 0:2 (18:25, 22:25)
Komentar tekme: Ekipi, ki lani v rednem delu lige nista uspeli doseči zmage, sta se tokrat srečali že v prvem krogu tekmovanja, kar je pomenilo, da bo ena od ekip tokrat zagotovo začela z zmago. Igralci na obeh straneh so prikazali zvrhano mero borbenosti, nekoliko več tehničnega znanja so izkoristili predstavniki Veterinarske fakultete. Ti so prvi niz dobili s sedmimi in drugi s tremi točkami razlike.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA A

SKUPINA B

16.04.2024

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za računalništvo in informatiko = 2:0 (25:19, 27:25)
Komentar tekme: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo je tokrat odigrala dve tekmi, zaradi prestavljene tekme s februarskega termina. Prvi niz tekme so kemiki uspešno začeli, si nabrali 5 točk prednosti, ki so jo uspešno ohranili do konca. V drugem nizu je kazalo na podoben razplet, a so se študenti FRI v zaključku niza približali in imeli priložnost izenačiti. Kljub temu so igralci FKKT ohranili mirno kri in tekmo dobili z 2:0.

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za farmacijo = 2:1 (25:16, 17:25, 15:13)
Komentar tekme: Tudi drugo tekmo so predstavniki FKKT začeli uspešno, dobili prvi niz, a so jim v drugem z enako mero vrnili farmacevti. Odločal je tretji niz, v katerem so bili malenkost boljši študenti FKKT, ki so se z zmago uvrstili na mesto, ki vodi v končnico tekmovanja.


26.03.2024

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo = 2:0 (25:13, 25:19)
Komentar tekme: FE je letos sestavila močno ekipo, ki zlahka premaguje vse nasprotnike v svoji skupini. Tako je bilo tudi danes, ko igralci FKKT niso mogli resneje ogroziti študentov elektrotehnike. FE je dosegla prvo mesto v skipini in čaka nasprotnike v izločilnih bojih.

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo = 2:1 (27:25, 20:25, 15:13)
Komentar tekme: Kljub temu, da sta ekipi pred tekmo zasedali 4. in 5. mesto v skupini smo videli izjemen boj za vsako točko. Prvi niz je bil odločen šele po "podaljšku" s 27:25 za FRI. V drugem nizu so gradbeniki pritisnili na plin in po zmagi s 25:20 izenačili na 1:1. Tudi v tretjem nizu je potekal boj za vsako točko in temu primerno je, z najmanjšo mogočo razliko dveh točk, svojo prvo zmago letos dosegla ekipa FRI.


27.02.2024

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo = 2:0 (25:13, 25:18)
Komentar tekme: Tekma se je pričela izenačeno nekje do desete točke, nato pa se je pri predstavnikih FGG v igro prikradlo nekaj preveč nervoze, naredili so precej lastnih napak in v drugem delu niza so povsem popustili. Tudi drugi niz je potekal po podobnem scenariju, po izenačenem začetku so si študenti Fakultete za elektrotehniko nabrali nekaj prednosti, ki je niso več izpustili iz rok. 

Fakulteta za elektrotehniko : Fakulteta za farmacijo = 2:0 (25:22, 25:19)
Komentar tekme: V drugi tekmi dneva za FE je v prvem nizu najprej kazalo na gladko zmago elektrotehnikov, a se farmacevti niso predali in v končnici niza so se s serijo točk nevarno približali in prisilili nasprotnike v minuto odmora. Tudi v drugem nizu smo gledali zanimivo predstavo, tokrat so igralci FE niz zaključili nekoliko bolj suvereno in vknjižili še drugo zmago dneva.


23.01.2024

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo = 1:2 (21:25, 25:22, 11:15)
Komentar tekme: Med FFA in FGG smo gledali eno izmed bolj izenačenih tekem letos. V prvem nizu so nekoliko bolje odigrali študenti gradbeništva in geodezije, a so jim v drugem z enako mero vrnili farmacevti. Tudi odločilni niz je bil tesen, a so ob koncu s prednostjo štirih točk niz dobili igralci FGG.

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Fakulteta za elektrotehniko = 0:2 (19:25, 13:25)
Komentar tekme: Lani drugo uvrščena ekipa Fakultete za elektrotehniko se je pomerila s svojimi rivali s Fakultete za računalništvo in informatiko. V prvem nizu je bila tekma izenačena, a so v končnici bolje odigrali študenti FE. V drugem nizu so z dobro igro nadaljevali in tega dobili s še večjo razliko. S tem so vpisali svoje prve točke v tej sezoni.


28.11.2023

Fakulteta za farmacijo : Fakulteta za računalništvo in informatiko = 2:0 (25:23, 27:25)
Komentar tekme: Tekma med FFA in FRI je bila tesna, odločale so malenkosti. Te so ob zaključku obeh nizov tehtnico nagnile na stran FFA, ki si je zagotovila prvo zmago v sezoni.

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo = 2:0 (25:17, 25:22)
Komentar tekme: Tekma nam je ponudila kakovostno odbojko, FKKT je bila večino časa korak pred nasprotniki. Ti so se nakajkrat nevarno približali, a zmage študentov FKKT niso ogrozili.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA B

SKUPINA C

16.04.2024

Fakulteta za strojništvo : Ekonomska fakulteta = 2:0 (25:21, 35:33)
Komentar tekme: Močni ekipi Fakultete za strojništvo in Ekonomske fakultete sta prikazali lepo predstavo. Po nepričakovanem porazu proti FF so ekonomisti na tekmo prišli v močni postavi, saj so za uvrstitev v četrtfinale potrebovali zmago. Strojniki so bili v končnico uvrščeni že pred tekmo, zato so lahko igrali nekoliko bolj sproščeno, kar jim je prineslo zmago v prvem nizu s 25:21. V drugem nizu so študenti EF zaigrali na vse ali nič, si nekajkrat priigrali prednost, a se nikoli niso uspeli povsem odlepiti od nasprotnikov. V zaključku niza smo spremljali pravo dramo, saj nobena od ekip ni uspela dobiti dveh točk prednosti. Šele pri rezultatu 34:33 so strojniki protinapad uspešno pretvorili v točko, s čimer so se veselili zmage z 2:0. Ekonomisti po dolgih letih uspehov tokrat žal ne bodo igrali v četrtfinalu.


02.04.2024

Medicinska fakulteta : Ekonomska fakulteta = 1:2 (25:23, 14:25, 11:15)
Komentar tekme: Kljub temu, da so ekonomisti pred tekmo veljali za favorite, smo v prvem nizu gledali izenačen boj za vsako točko. Končnico so bolje odigrali študenti MF in povedli z 1:0. V drugem nizu so ekonomisti z dobrim serviranjem nasprotnike umaknili od mreže in z visoko zmago izenačili na 1:1. V odločilnem tretjem nizu so študenti EF hitro povedli, a se medicinci niso predali in se pri deseti točki nevarno približali. Kljub temu so ekonomisti ohranili mirno kri in z zmago ohranili možnosti za napredovanje v končnico.

Filozofska fakulteta : Naravoslovnotehniška fakulteta = 2:0 (b.b.)
Komentar tekme: Naravoslovnotehniška fakulteta ni zbrala dovolj velikega števila igralcev za nastop.


12.03.2024

Filozofska fakulteta : Ekonomska fakulteta= 2:0 (26:24, 25:15)
Komentar tekme: Tekmo so zelo dobro odprli študenti FF, ki so si nabrali prednost v prvem nizu. To so ekonomisti uspeli izničiti in povesti s 24:23. Študenti FF so se v končnici zbrali in z dobrim serviranjem dosegli odločilni točki za zmago v nizu s 26:24. Na krilih uspeha so filozofi odlično začeli tudi drugi niz, tokrat so z dobro igro vztrajali tudi v drugi polovici niza, s čimer so presenetljivo gladko zmagali z 2:0.

Fakulteta za strojništvo : Medicinska fakulteta = 2:0 (25:15, 25:18)
Komentar tekme: Pomerili sta se močna ekipa FS in izjemno borbena ekipa MF. V prvem nizu so si prednost hitro nabrali igralci Fakultete za strojništvo, to so nato uspešno branili do konca niza. Tudi v drugem nizu so študenti FS izkoriščali svojo prednost v igri ob mreži. Kljub borbeni igri MF zmage FS slednji niso uspeli ogroziti in tekma se je končala z 2:0 v korist strojnikov.


06.02.2024

Fakulteta za strojništvo : Filozofska fakulteta = 2:0 (26:24, 25:16)
Komentar tekme: V prvem nizu so bolje začeli strojniki, ki so si nabrali 4 točke prednosti. Igralci FF so prikazali zelo borbeno igro in nasprotnike ujeli pri 22:22. V končnici so vseeno tesno slavili študenti FS. V drugem nizu so prestavili še prestavo višje in ga dobili z osmimi točkami razlike, s čimer so ostali na prvem mestu v skupini.

Ekonomska fakulteta : Naravoslovnotehniška fakulteta = 2:0 (b.b.)
Komentar tekme: NTF žal ni uspela sestaviti ekipe.


12.12.2023

Fakulteta za strojništvo : Naravoslovnotehniška fakulteta = 2:0 (25:6, 25:5)
Komentar tekme: Študenti Fakultete za strojništvo so bili premočan nasprotnik za predstavnike Naravoslovnotehniške fakultete, niza so dobili s kar 39 točkami razlike.

Filozofska fakulteta : Medicinska fakulteta = 1:2 (25:16, 20:25, 11:15)
Komentar tekme: Najbolj tesna tekma dneva je potekala med študenti Filozofska in Medicinske fakultete. Prvi niz so z devetimi točkami razlike dobili študenti FF, a se medicinci niso predali in so jim vrnili v drugem nizu, ki so ga dobili s petimi točkami razlike. Tudi odločilni peti niz je potekal po scenariju, ki je bolj ustrezal igralcem MF in tekma se je končala z 2:1 v njihovo korist.

Za več informacij o tekmovanju kliknite na SKUPINA C

SLEDITE NAM NA